I jak zostawiasz to tak czy zamierzasz jednak coś z tym zrobić ?dobrzyn22 napisał(a):ja też mam tam...
Korozja / rdza
w lato oczywiście zabezpieczone, ale już widzę, że niewystarczająco...
niestety polifty co prawda są lepiej zabezpieczone, ale tylko nieco
niestety polifty co prawda są lepiej zabezpieczone, ale tylko nieco
Kurcze, wygląda na to, że będę musiał się tym jednak zająć, tym bardziej, że auto ze 2-3 lata chciałbym jeszcze potrzymać. Miałem to zabezpieczenie robić wcześniej, jednak robiłem też remont silnika (problem ubytku oleju) co też nieco kosztowało :/
dobrzyn22 napisał(a):niestety polifty co prawda są lepiej zabezpieczone, ale tylko nieco
Oczywiście nie ma żadnej różnicy. Ta legenda wzięła się stad, że "polifty" po prostu kiedyś były dość młode, a pierwsze wypusty zaczynały już próchnieć.
the right man in the wrong place...
Zajrzyj do fabrycznego manuala opisującego naprawy nadwozia – nie ma żadnych różnic. Moim zdaniem to tylko kwestia wieku tych samochodów. Za 3 lata polifty będą tak samo pordzewiałe, jak dzisiaj egzemplarze wyprodukowane wcześniej. Jeśli chodzi o nadkola, to ewentualnie może jest różnica w jakości pasty uszczelniającej styk poszycia z nadkolem (na którą była akcja serwisowa), chociaż w to nie wierzę.
the right man in the wrong place...
biorąc pod uwagę to, że widze doskonale, gdzie ruda próbuje się dobierać do mojej M6 – jak najbardziej jestem w stanie potwierdzić Twoją opinię. Widocznie złudną obietnicą producenta była poprawa zabezpieczenia antykorozyjnego w poliftach.....
Ja pochwale się swoim podwoziem. Samochód z końca 2003r sprowadzony z Włoch od 3 lat w Polsce. Po sprowadzeniu od razu zabezpieczony na razie rudej nie widać. Jak przyjechał z Włoch był bez korozji ale i prawie żadnego zabezpieczenia nie miał.
fajnie ze dales fotki
przynajmniej wiem jak powinno wygladac zawieszenie w 6 ,bo u mnie to tak rudo ze az plakac sie chce
i 2007 r ehhh

- Od: 14 sty 2007, 12:39
- Auto: M6 2.3 a+.07 GG
Niestety ale muszę przyznać rację koledze bieskiemu że polifty bardziej rdza lubi (piszę to na podstawie obserwacji). Tak dla pocieszenia użytkowników którzy mają problem z rdzą na swoich szóstkach poniżej wrzucam zdjęcie auta obok którego miałem okazję parkować był to oczywiście po lift