do tego montaż czyli spawanie kryz, cięcie, spawanie od nowa, cięcie, przymiarka, cięcie, spawanie, montaż i uszczelnienie, uwaga, 60 zł
Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
zawór + wysyłka + podatki jakies 750
do tego montaż czyli spawanie kryz, cięcie, spawanie od nowa, cięcie, przymiarka, cięcie, spawanie, montaż i uszczelnienie, uwaga, 60 zł
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Dobre dobre 
Na moim sprzęcie audio słychać tak, że woda w szklance na biurku drga
Coraz bardziej kusisz żeby dawną stolicę odwiedzić
Jak już zeSWAPuję swojego to się w trasę wybiorę
Na moim sprzęcie audio słychać tak, że woda w szklance na biurku drga
Coraz bardziej kusisz żeby dawną stolicę odwiedzić
Jak już zeSWAPuję swojego to się w trasę wybiorę
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
co się dzieje w tym temacie
kiedy hamownia grana będzie?

kiedy hamownia grana będzie?
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Pewnie w przyszłym tygodniu 
Ale dziś spod świateł zostawiłem w tyle 170km Passata CC, wiec chyba nie jest źle
Mina gościa na kolejnych światłach bezcenna
Na moje oko auto ma jeszcze niedobory mocy, powinno wyjść ok 155-160km. Zobaczymy za tydzień.
Ale dziś spod świateł zostawiłem w tyle 170km Passata CC, wiec chyba nie jest źle

Na moje oko auto ma jeszcze niedobory mocy, powinno wyjść ok 155-160km. Zobaczymy za tydzień.
Xedos 6 KF 99r
Zrobiłem w ten weekend autem blisko 1500km, żadnych problemów żadnych przygód silniczek w trasie spisuje sie wzorowo
Spalanie KLa z 4 osobami na pokładzie i pełnym bagażnikiem ani razu nie przekroczyło 9 litrów
Oczywiście mowa o trasie.
Jak nie kochać tego auta
Jak nie kochać tego auta

Xedos 6 KF 99r
Uwierzy mi ktoś że KL przez 3500km spalił 100ml oleju?
A spokojnie nie jeżdżę
Nie wiem jak to jest możliwe
Wykresu z hamowni na razie nie bedzie, walczę z brakiem mocy. Chodzi o Vrisy, raz jest okej i czuć dwa kopnięcia mocy przy ich otwarciu, innym razem auto przyspiesza jednostajnie tak jakby Vrisów nie było, choć te na pewno są sprawne.
Podejrzewam niskie ciśnienie paliwa (ciągle mam problem z błędem Zaworu Regulacji Ciśnienia Paliwa), lub nieprawidłowo pracujący zawór EGR (też mi go komputer wyrzuca).
Jak ogarnę problemy z mocą będzie wykresik z hamowni

A spokojnie nie jeżdżę
Wykresu z hamowni na razie nie bedzie, walczę z brakiem mocy. Chodzi o Vrisy, raz jest okej i czuć dwa kopnięcia mocy przy ich otwarciu, innym razem auto przyspiesza jednostajnie tak jakby Vrisów nie było, choć te na pewno są sprawne.
Podejrzewam niskie ciśnienie paliwa (ciągle mam problem z błędem Zaworu Regulacji Ciśnienia Paliwa), lub nieprawidłowo pracujący zawór EGR (też mi go komputer wyrzuca).
Jak ogarnę problemy z mocą będzie wykresik z hamowni
Xedos 6 KF 99r
A Ty w końcu masz komputer z KLa? 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Próbowałem go ostatnio podłączyć, silnik odpalał ale bardzo brzydko chodził i gasł.
Z tym że komputer był już raz spalony, rozebrałem go, naprawiłem co spalone, ale możliwe że popaliły się też mikroprocesory czego nie widać. Kupię nowy komp od KLa i spróbuję jeszcze raz
W każdym razie jeżdze cały czas na kompie od KF.
Z tym że komputer był już raz spalony, rozebrałem go, naprawiłem co spalone, ale możliwe że popaliły się też mikroprocesory czego nie widać. Kupię nowy komp od KLa i spróbuję jeszcze raz
W każdym razie jeżdze cały czas na kompie od KF.
Xedos 6 KF 99r
Może dlatego brakuje mu ochoty do jazdy? Jak coś mam KL55 z MXa. Albo z probe KL17(chyba). Z tym, że nie wiem jeszcze, który sobie zostawić.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Właśnie nigdzie nie ma informacji co konkretnie oznaczają te cyferki w kodzie komputera. Zmieniały się wraz z rocznikiem, ale co konkretne oznaczają nie wiadomo.
Hazu powiedział mi że nie podepnę komputera KL do Xedosa6 poliftowego. Ale jak nie spróbuję to sie nie przekonam. Na prawdopodobnie uszkodzonym kompie silnik odpalał.
Nie chciałbyś mi Sylwo opchnąć tego KL55?
Teraz jezdze na KF54 więc podobne cyferki, moze bedzie pasował
z którego rocznika było auto? Ten MX6
Hazu powiedział mi że nie podepnę komputera KL do Xedosa6 poliftowego. Ale jak nie spróbuję to sie nie przekonam. Na prawdopodobnie uszkodzonym kompie silnik odpalał.
Nie chciałbyś mi Sylwo opchnąć tego KL55?

Xedos 6 KF 99r
Za 40 z przesyłką.
Ten drugi mam KL07 a KL55 jest z 92 roku produkcji. Też nie wiem czy na pewno da się je przepiąć. W sumie na dniach podepnę kompa KL do KFa dla checy ;D
Ten drugi mam KL07 a KL55 jest z 92 roku produkcji. Też nie wiem czy na pewno da się je przepiąć. W sumie na dniach podepnę kompa KL do KFa dla checy ;D
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nie no co ty nie wezme od ciebie ECU za 30 zł bądźmy poważni
Na allegro chodzą po 130.
Ja jeden już podpiąłem ale na wiązce kokpitu i wiązce skrzynek bezpieczników od B6, spalił się przy kręceniu rozrusznikiem.
Teraz na wszystkich wiązkach od KFa w aucie silnik na tym samym spalonym kompie odpalił, ale tak jak mówie gasł. Z tym ze podejrzewam większe uszkodzenia niż to co w nim naprawiłem, dlatego chętnie bym zaryzykował i jeszcze raz podpiął kompa od KLa.
Poświęciłbym go na rzecz przyszłych posiadaczy KL, a nóż się uda i okaże sie ze można śmiało jeździć na właściwym ECU do silnika 2.5
Ja jeden już podpiąłem ale na wiązce kokpitu i wiązce skrzynek bezpieczników od B6, spalił się przy kręceniu rozrusznikiem.
Teraz na wszystkich wiązkach od KFa w aucie silnik na tym samym spalonym kompie odpalił, ale tak jak mówie gasł. Z tym ze podejrzewam większe uszkodzenia niż to co w nim naprawiłem, dlatego chętnie bym zaryzykował i jeszcze raz podpiął kompa od KLa.
Poświęciłbym go na rzecz przyszłych posiadaczy KL, a nóż się uda i okaże sie ze można śmiało jeździć na właściwym ECU do silnika 2.5
Xedos 6 KF 99r
W poniedziałek zapytam Patryka (xXx) który komputer zostawić. W probe też VRISy nie działały... wiec może lepiej KL55 zostawię sobie.
Sporo gratów mimo cen jeszcze mam w garażu
niedługo trafią na złom bo wolę worek treningowy powiesić zamiast skakać nad złomem 
Sporo gratów mimo cen jeszcze mam w garażu

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):W probe też VRISy nie działały.
To raczej wina podciśnień/elektrozaworów a nie komputera.
Pare dni temu CutOut zaczął kuleć, otwierał się z dużymi oporami, dzięki bogu sie chociaż zamykał za każdym razem
Dziś go rozebrałem, oczywiście jedna z zębatek przestała być zębatką, ząbki połamane
No nic, usunąłem ją, 4 pozostałe zębatki porozsuwałem dystansami tak że teraz 4 pełnią funkcję pięciu.
Będzie chodzić, ale ile, nie wiem

Na razie sytuacja uratowana, teraz wiem już na co mam uważać przynajmniej. Zabawy hałasem ciąg dalszy

Xedos 6 KF 99r
Szybko się wysypał...
Póki co tydzień jeździ i działa bez zarzutu
Wygląda na to że będzie okej
Tymczasem zmontowałem kolejny mod, komputer pokładowy UKP
Liczy średnie spalanie, pokazuje prędkość, chwilowe spalanie, temperatury wewnątrz i na zewnątrz, przyspieszenie 0-100, czas na 1/4 mili, oblicza koszt podróży i ma milion innych przydatnych funkcji 
Montaż w miejsce oryginalnego zegarka, nie obyło się bez małej rzeźby ale wyszło pięknie. Przyciski też udało się zrobić w miejscu przycisków od zegarka także montaż bezinwazyjny dla auta
Fajne uczucie widzieć ile w danej chwili połyka mój KL

Tymczasem zmontowałem kolejny mod, komputer pokładowy UKP
Montaż w miejsce oryginalnego zegarka, nie obyło się bez małej rzeźby ale wyszło pięknie. Przyciski też udało się zrobić w miejscu przycisków od zegarka także montaż bezinwazyjny dla auta
Fajne uczucie widzieć ile w danej chwili połyka mój KL
Xedos 6 KF 99r
jaki koszt takiej zabawki?? Może podskoczę do Ciebie to i w moim zamontujesz 

Jest wersja za 270 z ekranem LCD i wersja za 370 z ekranem OLED, wybrałem tą drugą bo raz ekran jest ładniejszy i nie bije wiochą w ciemności, dwa OLED jest 0,2" mniejszy od LCD, a chodziło o to żeby zmieścił się w miejsce zegarka. I tak wszedł na styk 
Xedos 6 KF 99r
To teraz rób listę chetnych na montaż tego cacka, skoro cena jest nawet w zasięgu 

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Ty diable, kolejna wyczesana modyfikacja, marzę o tym od jakiegoś czasu, ale nie umiem niestety czegoś takiego podłączyć, miejsce na wyświetlacz bajeczne, gratuluje kolejnego świetnego moda 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'