Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam
Mam pewien malutki problem otóż mam jakiś mały wyciek oleju tylko nie wiem skąd, wiem tylko że z prawej strony silnika (góra jest sucha,nie widać, żeby sie pocił czy coś podobnego). I mam w związku z tym pytanie czy może wiecie skąd może być ten wyciek?
Mam pewien malutki problem otóż mam jakiś mały wyciek oleju tylko nie wiem skąd, wiem tylko że z prawej strony silnika (góra jest sucha,nie widać, żeby sie pocił czy coś podobnego). I mam w związku z tym pytanie czy może wiecie skąd może być ten wyciek?

- Od: 14 wrz 2013, 18:58
- Auto: Mazda 6 Hatchback
Diesel 2.0 136 km
2002r
Mógłbyś zrobić zdjęcie? To by pomogło, aczkolwiek strzelam w rozrząd – jak szukałem dla siebie dieselka często się z tym spotykałem.

- Od: 28 paź 2013, 14:16
- Auto: Mazda 6 2.0 2004r.
Aby zrobić zdjęcie musiałbym wjechać na kanał, a aktualnie nie mam takiej możliwości niestety
A jeśli to rozrząd to wiąże się z jego wymianą czy to tylko jakieś uszczelniacze do wymiany
Z jakimi to kosztami naprawy może się wiązać

- Od: 14 wrz 2013, 18:58
- Auto: Mazda 6 Hatchback
Diesel 2.0 136 km
2002r
Jako, że masz dieselka może to być jeszcze IC, bez zdjęć ja mogę jeszcze zgadywać co i za ile. Nie mniej jednak te dwie rzeczy są istotne po prawej stronie od kierowcy patrząc.
Jeśli chodzi o temat z IC to Tu: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=410&t=107635
Jeśli chodzi o temat z IC to Tu: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=410&t=107635

- Od: 28 paź 2013, 14:16
- Auto: Mazda 6 2.0 2004r.
prawa strona silnika to strona pasażera. Z tego co kojarzę to IC jest po lewej. Po prawej najczęściej poci się rurka od układu wspomagania. TU masz link
Jak ja nie lubie tych szybkich pytań.
Zamiast dyskutować Panowie można kolege odesłać do odpowiedniego wątku:
tutaj viewtopic.php?f=410&t=107635
tutaj viewtopic.php?f=410&t=162925
tutaj viewtopic.php?f=410&t=78315
albo najlepiej tutaj:
viewtopic.php?f=410&t=133483
Brawo
Prawidłowa reakcja 
Zamiast dyskutować Panowie można kolege odesłać do odpowiedniego wątku:
tutaj viewtopic.php?f=410&t=107635
tutaj viewtopic.php?f=410&t=162925
tutaj viewtopic.php?f=410&t=78315
albo najlepiej tutaj:
viewtopic.php?f=410&t=133483
siemek55 napisał(a):TU masz link
Brawo
Prawidłowa reakcja Jak najlepiej zlać płyn do spryskiwaczy? Da się jakoś łatwo dostać do zbiorniczka, czy strzykawa + rurka?
Zalałem miesiąc temu letniego płynu, a tu przymrozki nocami bywają, boje się że zamarznie...
Zalałem miesiąc temu letniego płynu, a tu przymrozki nocami bywają, boje się że zamarznie...
dolej troche izmowego i po problemie ,ewentualnie koncentratu zimowego.Nie ma -20 zeby zlewac caly letni
Ostatnio edytowano 21 lis 2013, 20:18 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..

- Od: 7 mar 2010, 23:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
a jak się upierasz na zlewanie to zdemontuj zbiorniczek/odkręć jedną śrubę kluczem 10 i wyciągnij go do góry a następnie wyciągnij znajdującą się na dole pompkę
my ciebie też zielony kochamy

bieski napisał(a):Jak ja nie lubie tych szybkich pytań.
my ciebie też zielony kochamy

Witam wszystkich
Chciałem uzyskać informację czy jarzmo zacisku hamulcowego tylnego z diesla 2.0, będzie pasować do benzyny 2.0 (2002 rok). Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Rof90
maver88 napisał(a):Witam,
Czy w waszych 6-kach (Diesel) po stronie filtra powietrza zbiera się woda, brud i ogólnie jest wciąż wilgoć?
U mnie nie zaobserwowałem aby była tam wilgoć czy zbierała się woda i brud aczkolwiek metalowa podstawka pod filtrem miała trochę rdzy (zdemontowałem ją wyczyściłem i pomalowałem )
pytanie z innej beczki czy autko z twojego foto to twoje ? ba super czysta komora silnika jest jak by dopiero z salonu wyjechał a to rocznik 2004
na własne oczy widziałem ze 3 magdy w NL z rocznika 2004 właśnie w takim stanie jak nówki ale to u starszych holendrów którzy tylko w niedziele na wycieczkę z żoną jadą swoim autem
potem 2 dni pucuje ją w garażu
. pytałem bo myślałem że może kolega takową nabył , ja próbowałem ale takie osoby nie chcą swoich aut sprzedawać nawet nie chcą o tym słyszeć , z jednej strony ich rozumie jak bym miał taką magde nigdy bym nie sprzedał ale z drugiej strony jak by mi się trafił taki egzemplarz brał bym bez zastanowienia a cena nie grała by roli 

No i po bólu u kolegi w citd.
Podkłaki wymienione,smok wyczyszczony(był srogo zawalony,praktycznie olej siorbal juz tylko od gory)
Całość robota + części i olej (mobil super 10w40;–)) 530zł
Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka
Podkłaki wymienione,smok wyczyszczony(był srogo zawalony,praktycznie olej siorbal juz tylko od gory)
Całość robota + części i olej (mobil super 10w40;–)) 530zł
Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
a smoka jak rozpoznać?
ja miałem serwis aso do zeszłego roku przy przebiegu pod 200tkm.
w korek oleju dymka nie puści nawet.
za to jak zimna z prawej strony wali coś jak młotem albo jak panewki tłucze i wycisza się po 10 sekundach.
to smok nie daje oleju?
ja miałem serwis aso do zeszłego roku przy przebiegu pod 200tkm.
w korek oleju dymka nie puści nawet.
za to jak zimna z prawej strony wali coś jak młotem albo jak panewki tłucze i wycisza się po 10 sekundach.
to smok nie daje oleju?

- Od: 14 paź 2009, 16:18
- Auto: 6 GY RF5C
E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA