Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
okazuje się że moja wersja posiada fabryczny podgrzewacz . Teraz trzeba sprawdzić czy działa . Dzięki za pomoc

darobat91 napisał(a):Witam. Mam w planach w swojej Madzi zmienic radio z fabrycznego na radio 2din z ekranem LCD dotykowym. Ktoś może polecic jakies radio oraz przybliżyć mi koszty z jakimi muszę sie liczyc podczas taiej wymiany ?
znalazłem coś dokładniejszego --> http://www.corksport.com/kanatechs-ster ... azda6.html
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
em_dzej napisał(a):Dzięki
A te chromowe obramówki to jak się wyjmuje
Nie trzeba zdejmować.
Od spodu musisz podważyć 4 zaczepy (wychodzą całe razem z ramką).
Poszukaj montaż świateł dziennych jest fotorelacja ( i wszystko jasne)
Tu masz link viewtopic.php?f=409&t=118212
Powodzenia
Senior napisał(a):em_dzej napisał(a):Dzięki
A te chromowe obramówki to jak się wyjmuje
Nie trzeba zdejmować.
Od spodu musisz podważyć 4 zaczepy (wychodzą całe razem z ramką).
.....
Dzięki Senior za pomoc , biorę się do ściągania

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Szybkie pytanie ,w chlodnicy plyn jest pod sam korek a w zbiorniczku wyrownawnczym pusto ,po wlaniu okolo litra i przejechaniu okolo 80 km zbiorniczek dalej jest pusty.O co chodzi?
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
czy te oleje się czymś różnią (nie wiem, może przeznaczeniem np. do silników z LPG) oprócz tego, ze mają różne opakowania? Bo zgłupiałem troszku. Czy to tylko face lifting naklejki, a zawartość ta sama?

- Od: 17 wrz 2013, 12:15
- Auto: Mazda 6 GG 2006 r
benzyna 2.0 (147 KM)
Zmiana etykiety
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Panowie. Potwierdzcie i zweryfikujcie. . Na 99 procent mam sprzeglo do wymiany. Na 4ce i 5tce obroty leca na chwile w dól pózniej w góre i silnik wyje. Sprawdzilem na postoju metoda na 4 bieg i powoli puszczac i nie gasnie odrazu raczej o wiele za późno. Potwierdźcie czy to slizgajace sie sprzeglo ? Auto ma 10 lat i dobija do 200 tys przebiegu. Pierwsza awaria odkad mam ten samochod.
- Od: 14 lip 2008, 22:05
- Auto: MAzda 6, 2.0, Benzyna, 2003,
matthies napisał(a):darobat91 napisał(a):Witam. Mam w planach w swojej Madzi zmienic radio z fabrycznego na radio 2din z ekranem LCD dotykowym. Ktoś może polecic jakies radio oraz przybliżyć mi koszty z jakimi muszę sie liczyc podczas taiej wymiany ?
znalazłem coś dokładniejszego --> http://www.corksport.com/kanatechs-ster ... azda6.html
straszna rzeźba panel klimatronika trzeba zmieniać na zamiennik.
samych paneli przednich 2 din nie ma?
- Od: 14 paź 2009, 17:18
- Auto: 6 GY RF5C
E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA
Tak własnie jest, tak jak piszesz. Sprzeglo do wymany i tyle. Kurcze ostatnio likwidowalem te stuki z tylu, gdzie pomoglo dokrecenie sruby o jeden obrot (oczywiscie rozwiazanie znalazlem tutaj) i mowilem mechanikowi ze samochod mam 6 lat i wszystko gra, to sobie wykrakalem.
.
- Od: 14 lip 2008, 22:05
- Auto: MAzda 6, 2.0, Benzyna, 2003,
Witam!
Gdzie na Dolnym Śląsku (najlepiej okolice Zagłębia Miedziowego) można zrobić aktualizację softu PCM?
Czy tylko w ASO?
Pozdrawiam!
Gdzie na Dolnym Śląsku (najlepiej okolice Zagłębia Miedziowego) można zrobić aktualizację softu PCM?
Czy tylko w ASO?
Pozdrawiam!
Witam,
Czy w waszych 6-kach (Diesel) po stronie filtra powietrza zbiera się woda, brud i ogólnie jest wciąż wilgoć?
Co otwieram maskę gdy pada deszcz bądź przejadę po kałuży to jest tam zawsze mokro – dochodzę do wniosku że wilgoć wdziera się otworami w nadkolu zrobionymi do wentylacji intercolera
Następstwem tego jest chyba wszystkim znana rdza na blaszanym mocowaniu filtra powietrza, zaśniedziałe styki masy oraz cala wiązka przewodów tędy idąca
Jak to jest u was szczególnie teraz w taka pogodę??
Pozdro
Czy w waszych 6-kach (Diesel) po stronie filtra powietrza zbiera się woda, brud i ogólnie jest wciąż wilgoć?
Co otwieram maskę gdy pada deszcz bądź przejadę po kałuży to jest tam zawsze mokro – dochodzę do wniosku że wilgoć wdziera się otworami w nadkolu zrobionymi do wentylacji intercolera
Następstwem tego jest chyba wszystkim znana rdza na blaszanym mocowaniu filtra powietrza, zaśniedziałe styki masy oraz cala wiązka przewodów tędy idąca

Jak to jest u was szczególnie teraz w taka pogodę??
Pozdro
- Od: 8 lut 2013, 15:28
- Auto: Mazda 6 GY 2004; RF5C
Mazda 6 GH 2012, R2AA
Hej,
Czy strzeliłem sobie do swojej Madzi niebieskie ledy pozycyjny i jeździłem jakieś 2 lata na tych światłach bez przypału.. jednak w poniedziałek miałem pecha i trafiłem na pana Policjanta któremu się to nie podobało.. więc zabrał dowód. Mam pytanie bo kupiłem ledy białe ale po założeniu ich święca zimnym kolorem i wyglądają jak lekko niebieskie, na przeglądzie byłem to jeden koleś powiedział mi ,że nie mogę mieć takiego koloru a drugi zaś ,że teraz produkują taką chińszczyznę ,że można takie światła posiadać i policja się o to nie czepia. Jak z tym jest naprawdę?
Czy strzeliłem sobie do swojej Madzi niebieskie ledy pozycyjny i jeździłem jakieś 2 lata na tych światłach bez przypału.. jednak w poniedziałek miałem pecha i trafiłem na pana Policjanta któremu się to nie podobało.. więc zabrał dowód. Mam pytanie bo kupiłem ledy białe ale po założeniu ich święca zimnym kolorem i wyglądają jak lekko niebieskie, na przeglądzie byłem to jeden koleś powiedział mi ,że nie mogę mieć takiego koloru a drugi zaś ,że teraz produkują taką chińszczyznę ,że można takie światła posiadać i policja się o to nie czepia. Jak z tym jest naprawdę?

- Od: 19 kwi 2012, 13:41
- Auto: Mazda 6 GG 1.8
grzenio89 napisał(a):Jak z tym jest naprawdę?
kwestia podejścia policjanta.. jak się uprze, to dowód zabierze(bo ma podejrzenie, że coś jest nie tak...), choć być może przejdziesz bez problemów przegląd i dokument odbierzesz.
Co do niebieskich ledów się nie wypowiadam lepiej...

Witam jestem świeżo po zakupie 6 niewiem pod jaki temat sie podpiąć wiec napisze tu
Mam pewien problem mianowicie podczas hamowania odczuwam bicie na pedale hamulcza a przy większych prędkościach również na maglownicy.
Jako że prawy zacisk był zapieczony obstawiałem tarcze (już kupione)
Z początku obstawiłem że maglownica do wymiany bo przy jeździe jest delikatnie przekrzywiona w prawo.
teraz mam wątpliwości bo w sumie magiel niema jakiś wielkich luzów całe zawieszenie jest wporządku końcówki drążków też. a w prawym kole przy mocniejszym skręcie kierownicą są jakieś luzy. nagrałem filmik to prezentujący.
Jutro jadę z kolegą mechanikiem jadę na kanał zafundować wyprawkę Magdzie (olej filtry pasek itd) no i wymienić tarcze i klocki.
I teraz pytanie gdzie szukać usterki? bo wątpię w maglownice podejrzewam przegub wewnętrzny.
Może szukać gdzieś indziej? i ile taki przegub kosztuje bo na iparts.pl 850zł to jakieś nieporozumienie
https://www.youtube.com/watch?v=vfgPlGrnHVI&feature=youtu.be
Mam pewien problem mianowicie podczas hamowania odczuwam bicie na pedale hamulcza a przy większych prędkościach również na maglownicy.
Jako że prawy zacisk był zapieczony obstawiałem tarcze (już kupione)
Z początku obstawiłem że maglownica do wymiany bo przy jeździe jest delikatnie przekrzywiona w prawo.
teraz mam wątpliwości bo w sumie magiel niema jakiś wielkich luzów całe zawieszenie jest wporządku końcówki drążków też. a w prawym kole przy mocniejszym skręcie kierownicą są jakieś luzy. nagrałem filmik to prezentujący.
Jutro jadę z kolegą mechanikiem jadę na kanał zafundować wyprawkę Magdzie (olej filtry pasek itd) no i wymienić tarcze i klocki.
I teraz pytanie gdzie szukać usterki? bo wątpię w maglownice podejrzewam przegub wewnętrzny.
Może szukać gdzieś indziej? i ile taki przegub kosztuje bo na iparts.pl 850zł to jakieś nieporozumienie
https://www.youtube.com/watch?v=vfgPlGrnHVI&feature=youtu.be
- Od: 6 sty 2013, 19:41
- Auto: M6 Sedan 2.0 Pb 2006 147KM
Powiesz koledze jak wygląda sprawa i posprawdzacie wszystko i przesmaruj sobie wielowypust w kolumnie bo tez może sobie pukać co do przegubu szczególnie wewnętrznego ja bym go wykluczył ale na kanale posprawdzacie, a jak działa wspomaganie też masz luz i pukanie?