Mazda6 GG LF 06' 2.0 benzyna 147 koni
Mam nadzieję, że się nie gniewasz mmarcis4, że zrobiłem Ci reklamę w wątku konkursowym?
Inspirujesz!!!!

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
NIEBO! napisał(a):Mam nadzieję, że się nie gniewasz mmarcis4, że zrobiłem Ci reklamę
Ehh no coś Ty masz już mojego głosa,bardzo ładne foto wstawiłeś
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Dzięki dzięki!
Pamiętaj, że czekam na Twoje fotki z kanału, a najlepiej jeszcze opis co i czym malowałeś, jak usuwałeś rdzę, czy mechanicznie i jakimiś środkami, czy tylko chemicznie itp.
Była skośnooka:
Nareszcie zrobiłem kilka zdjęć podwozia M6 tak jak obiecałem koledze "NIEBO"
- Załączniki
-
- To zdjęcie było zrobione zaraz po malowaniu tłumików i niektórych elementów zawieszenia.Sam nie wiem jakom cudem znalazło się ono na kompie bo myślałem że nie mam już innych zdjęć jak pisałem wcześniej w poście,ale odziwo znalazłem jedno i wrzuciłem dla porównania jak wyglądało po malowaniu a po około 2 tyg.użytkowania auta i małej przejażdżce po kilku głębszych kałużach (żona prowadziła :) )
Bardzo Ci dziękuję! Wiedza bardzo przydatna w przyszłości
Zastanawia mnie ten ANTYKOR... raczej przekonują mnie opinie że w motoryzacji powinno się używać środki przeznaczone do motoryzacji. Z drugiej strony "mądrzy" nie zalecają HAMMERITE do zacisków bo schodzi podobno po sezonie. Z poprzedniej Hondy gdzie tak malowałem nic nie zeszło po 5 latach a i na maździe po prawie roku się trzyma
więc... sądzę że najważniejsza jest kwestia dobrego wyczyszczenia. Sam zamierzam dobrze oczyścić mechanicznie, a potem chyba coś trawiącego. Czytałem że doby jest
, ale nie wiem ile w tym prawdy. Na razie zbieram wiedzę, by przygotować się do wojny (mam nadzieję ze zdążę z przygotowaniami zanim auto rudzielec zrówna z ziemią
). A nie masz może czasem dla porównania jeszcze fotek przed operacją ... bo ja nie wiem czy z mojej w ogóle jestem w stanie "wyciągnąć" taki efekt 

Była skośnooka:
Myślałem nad tym środkiem "Fosol" bo wyczytałem na tym forum że go polecają.Niestety nie znalazłem w swojej okolicy czegoś takiego w sprzedaży a na allegro za długo mi było czekać,bo ja jak się za coś zabieram to muszę mieć na już
Fotek z przed malowania niestety nie mam ale ogólnie podłoga była w bardzo dobrym stanie jedynie co czyściłem to ranty progów gdzie podkłada się lewarek,podczas wymiany tylnych nadkoli miejsca gdzie są one mocowane,a zawieszenie było hmm ogólnie średnie nie było żle ale rewelacji też nie było.Ogólnie zawieszenie pomalowałem raczej dla estetyki ponieważ według mnie zanim wahacz by miał zgnić to hohoho,ale ogólnie staram się dbać o auta bo lubię sobie czasem na nie popatrzeć i nacieszyć oko 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Podłoga w M6 mmarcis4 może służyć za wzór
Wygląda lepiej niż po wyjechaniu z fabryki.
Ale żeby nie było że to jedyna taka to zapraszam do mnie może nie jest tak idealna ale nie wiele odstaje

Wygląda lepiej niż po wyjechaniu z fabryki.
Ale żeby nie było że to jedyna taka to zapraszam do mnie może nie jest tak idealna ale nie wiele odstaje
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Moja M6 zostałą przygotowana już w pełni do nadchodzącej zimy.Wczoraj zmieniłem na nowe opony jak i nowe dywaniki polecane na tym forum.Niestety pogodę mamy dość brzydką i zdjęcia narazie z garażu,jak będzie jakaś przyzwoita pogoda zrobię jakieś lepsze zdjęcia.
Ja dzisiaj zmieniłem ogumienie na zimowe. Widzę, że nie jesteś pierwszą osobą, która ma takie dywaniki. Wyglądają całkiem nieźle. W tym roku i ja będę musiał kupić sobie takie bo po poprzedniej zimie musiałem porządnie przewietrzyć auto
. Byłbym wdzięczny za podesłanie jakiegoś linka 

Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Przemysław napisał(a):Byłbym wdzięczny za podesłanie jakiegoś linka
I ja
- Od: 15 sie 2013, 09:23
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 2003
Bardzo proszę
http://allegro.pl/mazda-6-2002-2012-dyw ... 32206.html
Ogólnie z tego zakupu jestem bardzo zadowolony,naprawdę ładnie pasują do auta i co ważne nie śmierdzą,jak najbardziej polecam.

Ogólnie z tego zakupu jestem bardzo zadowolony,naprawdę ładnie pasują do auta i co ważne nie śmierdzą,jak najbardziej polecam.
Korzystając z przyzwoitej pogody cyknąłem Madzi zdjęcie.Niestety na zimowo to już nie to samo 

Tak też jest ładna 
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
darocz napisał(a):.aby do wiosny
Dokładnie, może jakoś wytrzymamy
Panowie mam mały problem z moją M6,istnieje od odkąd ją kupiłem.Mianowicie przy ruszaniu dodam że przy zimnym silniku i osprzęcie (na ciepłym już tego nie ma) i szczególnie przy skręconych kołach obojętnie w którą strone występuje nie za każdym razem ale np raz na 5 prób ruszania takie jakby walenie młotkiem w podłogę.Wyczaiłem że "wali" na 95% poduszka środkowa koło ściany grodziowej a dlatego stawiam na nią ponieważ ona ma mały zakres pracy i tuleja środkowa uderza o jej zewnętrzną część (obudowę).Ale raczej to nie ona jest zużyta tylko poduszka skrzyni biegów ponieważ przy szarpaniu auta do przodu i tyłu na 1 biegu silnik dość mocno się "huśta"na posuszkach.W załączniku dodałem inną poduszkę skrzyni w zaznaczonym miejscu u mnie jest guma wyszlifowana przez ucho które jest przykręcone do skrzyni właśnie.I tu moje pytanie czy też obstawiacie na poduszkę czy może na coś innego,prosił bym o jakieś porady co z tym fantem zrobić.