Czujniki parkowania
Strona 1 z 1
Mam w samochodzie zamontowane przez ASO czujniki parkowania na przód i tył. Czujniki przednie działają niezależnie od prędkości i potrafią piszczeć gdy wyprzedza mnie motocyklista lub gdy pada deszcz. Czy tak powinno być? Czy nie powinny się one automatycznie dezaktywować po przekroczeniu jakiejś prędkości? Może posiada ktoś schemat podłączenia oryginalnych czujników?
A proszę mi napisać czy podczas powolnej jazdy przy zblizaniu sie do przeszkody czujniki powinny działać. Ja mam czujniki zakupione w serwisie mazdy i zaczynają działać dopiero po lekkim zatrzymaniu się i tak jakos dziwnie z opóźnieniem.
- Od: 3 sty 2011, 21:06
- Auto: Mazda CX9, 2012 USA
Witam. A czy ktoś z szanownych forumowiczów pokusił się o instalację czujników parkowania z przodu? Z jakiegoś całkiem niezrozumiałego dla mnie powodu moja maździna mając czujniki i kamerkę z tylu nie ma czujników z przodu....WTF??? Za cholerę nie rozumiem intencji producenta bo bardzo owe czujniki by się przydały. Może ktoś coś...
- Od: 14 kwi 2019, 22:37
- Auto: Mazda CX9 3.7 prod 2015
Strona 1 z 1