Mazda MX-6 GE FS '93
No i ładnie, ten spojler byś zmienił, a co ze starym mx-em zrobiłeś??
Siw-y napisał(a):Spoiler będzie od KL'a ale szukam zdrowej klapy.
Srebrny idzie na części.
Mogę ci moją klapę sprzedać, w 100% zdrowa.
W aucie się niewiele zmieniło ponieważ w lutym miałem bliskie spotkanie z latarnią i 55 dni przesiedziałem w domu.
A że dzwon był autem brata to póki czegoś w miarę sensownego dla niego i dzidzi nie znaleźliśmy to mój kaktusik do czerwca był pod ich opieką, ja w ten czas przesiadłem się z powrotem do "srebrnika"
Tyle zostało z jego MX-3
http://s1208.photobucket.com/albums/cc3 ... dety/MX-3/
A ze mnie tyle: http://i1208.photobucket.com/albums/cc3 ... to_052.jpg
Może tego nie widać ale na tym zdjęciu się uśmiecham
Po niespełna dwóch tygodniach od powrotu do mego kaktuska, bok jego został w sposób okrutny naznaczony jakimś szmelcwagenem
I teraz auto prezentuje się tak

Ale nie ma tego złego, i w końcu po 9 miesiącach zagości spoiler se światełkiem od KL'a
Mam nadzieję, że się wyrobię przed Rykami, bo w tej chwili wstrzymuje mnie brak drzwi w na wymianę
Z rzeczy eksploatacyjnych to zmieniłem tylko paski bo już były tak wyciągnięte i wytarte, że auto straciło ładowanie.
Nie długo czas na zmianę oliwy, której to stan przez prawie 9500 km nie uległ zmianie i nawet jest jeszcze przejrzysta
A że dzwon był autem brata to póki czegoś w miarę sensownego dla niego i dzidzi nie znaleźliśmy to mój kaktusik do czerwca był pod ich opieką, ja w ten czas przesiadłem się z powrotem do "srebrnika"
Tyle zostało z jego MX-3

A ze mnie tyle: http://i1208.photobucket.com/albums/cc3 ... to_052.jpg
Może tego nie widać ale na tym zdjęciu się uśmiecham

Po niespełna dwóch tygodniach od powrotu do mego kaktuska, bok jego został w sposób okrutny naznaczony jakimś szmelcwagenem
I teraz auto prezentuje się tak

Ale nie ma tego złego, i w końcu po 9 miesiącach zagości spoiler se światełkiem od KL'a
Mam nadzieję, że się wyrobię przed Rykami, bo w tej chwili wstrzymuje mnie brak drzwi w na wymianę
Z rzeczy eksploatacyjnych to zmieniłem tylko paski bo już były tak wyciągnięte i wytarte, że auto straciło ładowanie.
Nie długo czas na zmianę oliwy, której to stan przez prawie 9500 km nie uległ zmianie i nawet jest jeszcze przejrzysta

MX3 przeraża... dobrze, że się wylizałeś z tego.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Ale strzała MX-3 dostał :/ Za dobrze nie wyglądałeś, dobrze że wyszedłeś z tego cało – nie licząc uszkodzeń ciała.
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Hej,
Ty też masz spoiler ze stopem? Gdzie znalazłeś i ile cię kosztował?
Pozdrawiam
Wysyłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk 2
Ty też masz spoiler ze stopem? Gdzie znalazłeś i ile cię kosztował?
Pozdrawiam
Wysyłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk 2
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
Przez jakiś czas się nic nie działo bo się w zasadzie nic nie psuło 
Ostatnio a w zasadzie kilka dni temu zmieniony zostało rozrząd bo się zaczęło lać z pompy.
Żeby nie mieć koszmarów nocnych użyty zostało oryginalny + pompa AISIN
Gdyby nie pompa to zmieniać nie trzeba było ponieważ organoleptycznie widać było, że był zmieniany nie dawniej jak 40-50 tyś km temu, i również na OE/OEM.
Wszystkie znaki na ziemi i niebie i te na pompie też wskazywały, że pompa była od nowości. 250 tyś km nawet na fabryczną pompę to sporo.
Tak czy tak auto śmiga i ma się całkiem dobrze.
Zdjęcia i kawałek opisu w pierwszym poście
Ostatnio a w zasadzie kilka dni temu zmieniony zostało rozrząd bo się zaczęło lać z pompy.
Żeby nie mieć koszmarów nocnych użyty zostało oryginalny + pompa AISIN
Gdyby nie pompa to zmieniać nie trzeba było ponieważ organoleptycznie widać było, że był zmieniany nie dawniej jak 40-50 tyś km temu, i również na OE/OEM.
Wszystkie znaki na ziemi i niebie i te na pompie też wskazywały, że pompa była od nowości. 250 tyś km nawet na fabryczną pompę to sporo.
Tak czy tak auto śmiga i ma się całkiem dobrze.
Zdjęcia i kawałek opisu w pierwszym poście
Wszyscy mają auta a ja mam fotę z dzieciństwa 
Ostatni tydzień także był owocny w działania.
Wparowała praktycznie nowa klima, tj. nowy skraplacz, osuszacz, wentylator, wszystkie mocowania, jedna rurka oraz kompresor

Reszta rurek i parownik jest z KL'a (z JDM jakoś nie chciało pasować
)
Niestety nie obyło się bez komplikacji, przez 21 lat gwinty w bloku się troszeczkę anihilowały i trzeba było je przegwintować.
Czekam jeszcze na tulejki do naprawy gwintów aby docelowo pasowały oryginalne śruby.
Przy okazji doszła także modyfikacja oświetlenia, wreszcie koniec z przepalającymi się żarówkami (mam nadzieję) Bo jak wiadomo najczęściej przepalają się przy rozruchu jak są zimne.
Poniżej wideło obrazujące wstępne podgrzewanie włókien
Ostatni tydzień także był owocny w działania.
Wparowała praktycznie nowa klima, tj. nowy skraplacz, osuszacz, wentylator, wszystkie mocowania, jedna rurka oraz kompresor

Reszta rurek i parownik jest z KL'a (z JDM jakoś nie chciało pasować
Niestety nie obyło się bez komplikacji, przez 21 lat gwinty w bloku się troszeczkę anihilowały i trzeba było je przegwintować.
Czekam jeszcze na tulejki do naprawy gwintów aby docelowo pasowały oryginalne śruby.
Przy okazji doszła także modyfikacja oświetlenia, wreszcie koniec z przepalającymi się żarówkami (mam nadzieję) Bo jak wiadomo najczęściej przepalają się przy rozruchu jak są zimne.
Poniżej wideło obrazujące wstępne podgrzewanie włókien
Kolego jak się robi ten miękki start? Nie moge nic znaleść na forum albo oślepłem 
Buuu... Mazdy już nie ma...
Konkretnie to wygląda 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96