Mazda MX-3 EC BPT 1,8 16V Turbo /SPRZEDAM/
Mi sie podoba perła brązowo-złota z palety BMW X6
nie będzie łatwo białą perłe połozyć na niebieski
dużo docierania podkład jasny do doważnych świat należy zima ma być długa i mroźna 
nie będzie łatwo białą perłe połozyć na niebieski
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Może i trochę szkoda aerografu ze względu na ciężką pracę autora...
Brąz? Chyba nie bardzo widzę w nim mx'a...
Co za problem zapodkładować całe auto na biało?
z tym docieraniem to też bez przesady... Podkład wylać dobrze, a nie robić kaszę
a potem matowanie maszynką na sucho i szybko pójdzie... Zresztą miejsca szpachlowane pokryję jeszcze szpachlówką natryskową, żeby uniknąć wychodzenia rys spod lakieru 
Dziś widziałem ładnego qashqai'a w bieli.... Muszę poszukać coś na temat lakieru z w/w modelu
Brąz? Chyba nie bardzo widzę w nim mx'a...
Co za problem zapodkładować całe auto na biało?
Dziś widziałem ładnego qashqai'a w bieli.... Muszę poszukać coś na temat lakieru z w/w modelu
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Owszem zgadzam sie z Tobą, co do perly to naprawdę musi byc wyjątkowa powalająca biel.
Ja takowej poza paletą Audi i Forda nie dostrzeglem,a białe perły widziane na ulicy przemawialy do mnie tylko o zmroku, bo przy pełnym nasłonecznieniu wydają się mdłe i kremowe.
Trudności nanoszenia nie ma żadnej, na warstwach bazowej i perłowej ciężko o zaciek, łatwiej go na bezbarwnym machnąć, ale to taka sama droga jak i w akrylu...
Dla mnie wazna byla cena jak i efekt koncowy, dlatego też padło na Ibisweiss
Płacić dwa razy tyle za dwuskładnikowy czy trzyskałdnikowy aby później narzekać i patrzeć na coś co dla mnie pewnych wymogów nie spełniało
Ale co by nie było ciekaw jestem bardzo, szkoda że bliżej nie stacjonujesz, może cos bym pomogł, chociaż kto wie czy gdzieś w twoje strony nie bedę się wybierał. Jak coś to PW wcześniej skrobnę
Ja takowej poza paletą Audi i Forda nie dostrzeglem,a białe perły widziane na ulicy przemawialy do mnie tylko o zmroku, bo przy pełnym nasłonecznieniu wydają się mdłe i kremowe.
Trudności nanoszenia nie ma żadnej, na warstwach bazowej i perłowej ciężko o zaciek, łatwiej go na bezbarwnym machnąć, ale to taka sama droga jak i w akrylu...
Dla mnie wazna byla cena jak i efekt koncowy, dlatego też padło na Ibisweiss

Ale co by nie było ciekaw jestem bardzo, szkoda że bliżej nie stacjonujesz, może cos bym pomogł, chociaż kto wie czy gdzieś w twoje strony nie bedę się wybierał. Jak coś to PW wcześniej skrobnę
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Mirek czekam na efekt końcowy 
Piotrze, powiedz mi coś na temat tych lakierów z palety Forda i Audi?? Masz kody tych lakierów??
Wiesz może z jakiej grubej blachy są poszycia progów w mazdach bg/ec??
W sobotę będzie pewnie spawanko
Wiesz może z jakiej grubej blachy są poszycia progów w mazdach bg/ec??
W sobotę będzie pewnie spawanko
Z palety forda ,to kodu nie znam, ale wiem że Ford Fiesta'13 jest w takim kolorze. zobacz jeszcze paletę Kia Cee'd '12-'13. A z palety Audi to bodajże YC88, ale nie dam łapy uciąć. z resztą wpisz w gogle Ibisweiss i ci wyskoczy:–) Progi jak i wszystkie blachy nadwozia różnią się tylko twardością i składem domieszek stopowych, grubość natomiast waha się od 0,78-0,83mm także proponowałbym zaopatrzyć się w blachę 1mm żeby lepiej się spawało. możesz spróbować z ocynku progi robić tak jak ja:-P tylko w miejscu spawania musisz go zeszlifować i nie wdychać oparów bo mogą być trujące w dużych ilościach.
Dopisano 14 lis 2013, 21:46:
Z palety forda ,to kodu nie znam, ale wiem że Ford Fiesta'13 jest w takim kolorze. zobacz jeszcze paletę Kia Cee'd '12-'13. A z palety Audi to bodajże YC88, ale nie dam łapy uciąć. z resztą wpisz w gogle Ibisweiss i ci wyskoczy:–) Progi jak i wszystkie blachy nadwozia różnią się tylko twardością i składem domieszek stopowych, grubość natomiast waha się od 0,78-0,83mm także proponowałbym zaopatrzyć się w blachę 1mm żeby lepiej się spawało. możesz spróbować z ocynku progi robić tak jak ja:-P tylko w miejscu spawania musisz go zeszlifować i nie wdychać oparów bo mogą być trujące w dużych ilościach.
Dopisano 14 lis 2013, 21:46:
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Co do progu muszę wstawić tylko łatkę w miejscu wcześniejszego uszkodzenia progu. Próg wewnętrzny wygląda bardzo zdrowo
Jutro muszę zobaczyć jaką blachę mam jeszcze w arkuszu, ale pewnie 0,8 najwyżej oczyszczę ją na wiertarce "Włosami murzyna" i potraktuję ją przed spawaniem cynkiem w sprayu, a po spawaniu epox do progu i fluidol...
A no chyba że tak. to jak na swój wiek to zdrowa jest:) brunoxa nie dawaj, ja do siebie robilem miksture w progi dalem podklady, baranek i jeszcze taki wosk do konserwacji, nazwy nie pamietam...
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Brunoxa testowałem badziewie jakich mało dużo lepszy jest WashPrimer z novola,
baranek dałeś w próg ?
Baranki to też temat rzeka od tanich Boll,Extra body w cenach po 20zł przez porządne barany w nadkola żeby kamienie nie robiły dewastacji np.Teroson z Loctile albo Jakiś z Valvoline i różnica jest straszna w jakości jak i w cenie
baranek dałeś w próg ?
Baranki to też temat rzeka od tanich Boll,Extra body w cenach po 20zł przez porządne barany w nadkola żeby kamienie nie robiły dewastacji np.Teroson z Loctile albo Jakiś z Valvoline i różnica jest straszna w jakości jak i w cenie
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Czekam na efekt końcowy będę śledził temat
PS: tak jak piszą wyżej w BF stosowałem Brunoxa i bez rewelacji.
PS: tak jak piszą wyżej w BF stosowałem Brunoxa i bez rewelacji.
Brunox jest przereklamowany.
A poza tym jest tylko jedno lekarstwo na rdzę- szlifierka i spawarka...
Tej zarazy nie da się zatrzymać, proces mozna spowolnić ale i tak wyjdzie...
Dałem baranek w progi... i jeszcze żeby było mało farbę na bazie kauczuku
@Brat Cukierka- czekam na jakieś fotki z prac
A poza tym jest tylko jedno lekarstwo na rdzę- szlifierka i spawarka...
Tej zarazy nie da się zatrzymać, proces mozna spowolnić ale i tak wyjdzie...
Dałem baranek w progi... i jeszcze żeby było mało farbę na bazie kauczuku

@Brat Cukierka- czekam na jakieś fotki z prac

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Brunoxa nie stosuje
Kilka lat temu użyłem na Toyotę ojca, ale to była porażka.
Progu zew. nie wyspawałem wczoraj, ale za to oczyściłem próg wewnętrzny, i wyspawałem miejsce na tylnym pasie na łączeniu z błotnikiem prawym oraz wnęką na zbiorniczek spryskiwaczy tylnych.
Na to poszedł Wash Primer Novola niestety w wersji na pędzel gdyż w tym garażu nie mam kompresora, ale napewno za jakiś czas go przetransportuję na miejsce
Niestety nie dostałem na miejscu cynku w sprayu więc sobie poszycie odpuściłem, ale na poniedziałek będę miał.
Próg wewnętrzny przed zamknięciem zostanie jeszcze dodatkowo pokryty farbą antykorozyjną Neokor aluminiowy, jako że działanie i skuteczność przetestowaliśmy w innych autach (na oczyszczoną blachę neokor i nic więcej, mimo tego sól i wilgoć nie dała jej rady).
Potem dopiero w próg pójdzie coś a'la fluidol
Kilka fotek:
Próg wewnętrzny po wstępnym oczyszczeniu tarczą nylonową "włosy murzyna"

i po końcowym oczyszczaniu + wash primer

Purchelek na błotniku

Tylny pas:

Po wyspawaniu, oszlifowaniu spawów i oczyszczeniu "włosami murzyna" + reaktywny

Pomału do przodu
Muszę skombinować jakieś ogrzewanie do tego garażu 
Progu zew. nie wyspawałem wczoraj, ale za to oczyściłem próg wewnętrzny, i wyspawałem miejsce na tylnym pasie na łączeniu z błotnikiem prawym oraz wnęką na zbiorniczek spryskiwaczy tylnych.
Na to poszedł Wash Primer Novola niestety w wersji na pędzel gdyż w tym garażu nie mam kompresora, ale napewno za jakiś czas go przetransportuję na miejsce
Próg wewnętrzny przed zamknięciem zostanie jeszcze dodatkowo pokryty farbą antykorozyjną Neokor aluminiowy, jako że działanie i skuteczność przetestowaliśmy w innych autach (na oczyszczoną blachę neokor i nic więcej, mimo tego sól i wilgoć nie dała jej rady).
Potem dopiero w próg pójdzie coś a'la fluidol
Kilka fotek:
Próg wewnętrzny po wstępnym oczyszczeniu tarczą nylonową "włosy murzyna"

i po końcowym oczyszczaniu + wash primer

Purchelek na błotniku

Tylny pas:

Po wyspawaniu, oszlifowaniu spawów i oczyszczeniu "włosami murzyna" + reaktywny

Pomału do przodu
Wygląda jabyś dziabnął na pasach jakąś staruszkę 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Blacha juz chyba w 99% ogarnięta. Teraz zostały prace lakiernicze. Kolor jednak zostaje niebieski metalik. Trochę Na lakierze muszę zaoszczedzic, bo staram się o kredyt na mieszkanie
może w weekend odpalę w garażu piecyk gazowy i coś znowu podłubię.
daj jakieś fotki 
Niestety fotek nie mam. Ostatnio nic nie robiłem... Dużo ważniejszych spraw dziś zrobiłem dwa natryski próbne odcieni niebieskiego... i żaden mi się nie podoba 
Mirek pochwal się ostatnimi pracami przy madzi

A no właśnie, coś strasznie tu cicho
Fotki proszę

Fotki proszę
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)