Mazda6 GG RF5C '03 – Drugie życie – promocje nie istnieją...
Dobrze, że Ci jej na tej sesji nie rozwalcowali
Współczuje początkowych przygód, bo sam już trochę "włożyłem"
Pozdrowienia.

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
NIEBO!, to już nie te czasy, że dieselem nie dało się uciec przed walcem
rafalmazda6, spojrzałem na Twoją stopkę – musisz nieźle deptać tą swoją zieloną, skoro pali prawie 9 na 100
rafalmazda6, spojrzałem na Twoją stopkę – musisz nieźle deptać tą swoją zieloną, skoro pali prawie 9 na 100
Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
mln napisał(a):rafalmazda6, spojrzałem na Twoją stopkę – musisz nieźle deptać tą swoją zieloną, skoro pali prawie 9 na 100
tak to jest jak jeździ się po mieście w korkach
rafalmazda6 napisał(a):jak tylko lewy pas jest wolny...ale oczywiście przepisowo

Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
Mazda 6
Honda Accord
Ja swoją kupiłem za 14500+opłaty bo od niemca. Przez dwa miesiące włożyłem już jakieś 5,500tyś ponieważ wyczytałem co trza zrobić by Mazda dawała frajde z jazdy
Po zrobieniu wszystkich bolączek tak profilaktycznie, chodź nic się z nią nie działo śmiga aż miło
Oby tak dalej.
Bezawaryjności życzę
A jak już to pod domem 

Bezawaryjności życzę

- Od: 15 sie 2013, 09:23
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 2003
mln – 

zrywamkable, czyli w Twoim przypadku też potwierdziło się, że 1/3 ceny trzeba mieć w zapasie na "jakby na 100% coś" było do zrobienia 
BTW, nie sądziłem, że ten emerytowany niemiecki lekarz tak zapuszcza te swoje samochody, że ponad tysia ojro było trzeba wsadzić, no no...
rafalmazda6, z tego wszystkiego zacząłem się zastanawiać, ile średnio moja pali po tych 9 tysiącach, które nią zrobiłem. Wyszło mi 6.89484546036037 l/100km. Dodałem to wyliczenie do arkusza kalkulacyjnego (link w pierwszym poście) – na Twoją cześć pola są zielone
BTW, nie sądziłem, że ten emerytowany niemiecki lekarz tak zapuszcza te swoje samochody, że ponad tysia ojro było trzeba wsadzić, no no...
rafalmazda6, z tego wszystkiego zacząłem się zastanawiać, ile średnio moja pali po tych 9 tysiącach, które nią zrobiłem. Wyszło mi 6.89484546036037 l/100km. Dodałem to wyliczenie do arkusza kalkulacyjnego (link w pierwszym poście) – na Twoją cześć pola są zielone
Mazda 6
Honda Accord
mln napisał(a):ząłem się zastanawiać, ile średnio moja pali po tych 9 tysiącach, które nią zrobiłem. Wyszło mi 6.89484546036037 l/100km. Dodałem to wyliczenie do arkusza kalkulacyjnego (link w pierwszym poście) – na Twoją cześć pola są zielone
czuję się wyróżniony tym zielonym
mln napisał(a):zrywamkable, czyli w Twoim przypadku też potwierdziło się, że 1/3 ceny trzeba mieć w zapasie na "jakby na 100% coś" było do zrobienia
No liczyłem się przed zakupem, że coś może być do zrobienia
Co do spalania 8,6l/100km tyle pokazuje mi komputer po przejechaniu 380 km tylko po mieście. W trasie średnio wychodzi 5,6l/100km. I nie jeżdżę jak emeryt

zrywamkable napisał(a):Równie dobrze można wydać na pewniaka 20 tyś i wsadzić kolejne 5tyś by był prawdziwym pewniakiem. Kwestia szczęścia.
Moja kosztowała trochę więcej niż 20 tyś (ale 1.5 roku temu były sporo droższe niż teraz), i wsadziłem w nią koło 1/2 ceny
zrywamkable napisał(a):Co do spalania 8,6l/100km tyle pokazuje mi komputer po przejechaniu 380 km tylko po mieście. W trasie średnio wychodzi 5,6l/100km. I nie jeżdżę jak emeryt
mi po 547 km po mieście spalanie wyszło 7,86l/100km (według dystrybutora). Ale w trasie poniżej 6 litrów raczej nie zejdę

U mnie fajnie widać w zestawieniu:
– weekend majowy – 99% trasa – spalanie 5.36
– cały sierpień na jednym baku, 99% miasto – spalanie 8.03
W sumie niezła zagadka, bo jeżdżę dynamicznie, mam chip w silniku, a nie przekłada się to na wyższe spalanie. Chyba uwierzę, że da się mieć więcej mocy i mniej spalać... Choć komputer pokładowy przekłamuje i pokazuje spalanie niższe niemal o litr – muszę poszperać i skorygować ten pomiar.
– weekend majowy – 99% trasa – spalanie 5.36
– cały sierpień na jednym baku, 99% miasto – spalanie 8.03
W sumie niezła zagadka, bo jeżdżę dynamicznie, mam chip w silniku, a nie przekłada się to na wyższe spalanie. Chyba uwierzę, że da się mieć więcej mocy i mniej spalać... Choć komputer pokładowy przekłamuje i pokazuje spalanie niższe niemal o litr – muszę poszperać i skorygować ten pomiar.
Mazda 6
Honda Accord
wskazania komputera zmienisz w "trip computer", o którym informacje znajdziesz na forum
nie wiem jak ze spalaniem na trasie można zejść poniżej 6 litrów, ale może dlatego, że korzystam z autostrad 

rafalmazda6 napisał(a):Ale w trasie poniżej 6 litrów raczej nie zejdę
Raczej też bym nie zszedł
mln napisał(a):– cały sierpień na jednym baku, 99% miasto – spalanie 8.03
W Zielonej Górze ciężko o taki wynik bo ciągle pod górkę więc trza dusić, a z górki też bo fajnie się zbiera

zrywamkable napisał(a):Raczej też bym nie zszedłale, mam zawsze na pokładzie dwie małe pociechy więc jeżdżę spokojnie i bezpiecznie
też jeżdżę bezpiecznie

Cóż, niskie spalanie po mieście tłumaczę sobie tym, że mój dojazd do pracy wygląda tak: z garażu powolutku na rozgrzewkę 2km do trasy szybkiego ruchu, 6km trasą (S8, prędkość przelotowa ok. 120 km/h), po czym 2km do pracy przez miasto przy niewielkim ruchu. Więc nie jest jeszcze trasa, ale jazdą po mieście to też do końca nie jest...

BTW, dzisiaj trasa 140km wpadła wielce przyjemnej jazdy – mega fajnie jeździ

BTW, dzisiaj trasa 140km wpadła wielce przyjemnej jazdy – mega fajnie jeździ

Mazda 6
Honda Accord
mln napisał(a):BTW, dzisiaj trasa 140km wpadła wielce przyjemnej jazdy – mega fajnie jeździ
teraz Ci wynagrodzi te wszystkie nerwy i wieczne dziury w portfelu

mln napisał(a):zrywamkable, czyli w Twoim przypadku też potwierdziło się, że 1/3 ceny trzeba mieć w zapasie na "jakby na 100% coś" było do zrobienia
Ja tylko napisze ze on to nie wlozył nic w silnik i inne bolaczki diesla
bieski napisał(a):Ja tylko napisze ze on to nie wlozył nic w silnik i inne bolaczki dieslaJego silniczek chodzi jak bajka, nic nie trzęsie i nie łomocze
W sumie tak się zastanawiam on tam zakupił że tyle kasy włożył
Oj tam nie słodź bo usłyszy i siądzie
Jak to koledzy mówią szukasz dziury w czymś co działa świetnie i wymyślasz bez potrzeby...
No a zostało mi do naprawy webasto bo robi zwarcie gdzieś z kablami od świateł postojawych...długie już naprawiłem
Ja w brak promocji uwierzyłem kiedy w 2008 kupiłem sobie Fiata Coupe
włożyłem do niej prawie 10k żeby jeździła, o dziwo to nawet nie pomogło. Pieniądze odzyskałem wjeżdżając przypadkowo zimą w dziurę, ubezpieczyciel UM był bardzo hojny. Wstyd się przyznać ale auto posklejałem na różne rodzaje taśmy i sprzedałem.....
A wracając do Madzi to
. Oby się już nie psuła 

A wracając do Madzi to

- Od: 28 paź 2013, 15:16
- Auto: Mazda 6 2.0 2004r.