Szukam warsztatu lub sklepu
Witam
Pytanie o warsztat w okolicach Żywca / Bielska ( wymiana podkładek pod wtryski i regulacja zaworów)
Smoka chyba sam dam radę wyczyścić na dniach. Myślałem o ASO BB , ale koszt samej wymiany podkładek 650
Pytanie o warsztat w okolicach Żywca / Bielska ( wymiana podkładek pod wtryski i regulacja zaworów)
Smoka chyba sam dam radę wyczyścić na dniach. Myślałem o ASO BB , ale koszt samej wymiany podkładek 650

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Witam, jak w temacie. Przygotowuje sie do zakupu Mazdy, Wczesniej bylem aktywnym forumowiczem na a4forum. Mam jedno autko na oku ale prosze was o jakies info gdzie ewentaulnie mozna sprawdzic Madzie przed zakupem w Wawie lub okolicach? Przeczytalem kilka opinii o ASO i nie najlepiej to wyglada.
Co polecacie? Z gory dzieki za odpowiedzi.
Co polecacie? Z gory dzieki za odpowiedzi.
http://www.zientara.com.pl/http://www.zientara.com.pl/
tam możesz sprawdzić niedrogo.
tam możesz sprawdzić niedrogo.
- Od: 14 paź 2009, 17:18
- Auto: 6 GY RF5C
E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA
em_dzej napisał(a):
nie wiem czy już zrobiłeś tą wymianę ale ja polecam MazVagtech w Mysłowicach

syczka133 napisał(a):nie wiem czy już zrobiłeś tą wymianę ale ja polecam MazVagtech w Mysłowicach
Zrobiłem w Boschu w Żywcu, części miałem swoje za wymianę i regulację zaworów dałem 2 stówy, wydaje mi się że spoko. Smoka zrobiłem sam był czyściutki ,ale widać ewidentnie że miska ruszana była bo sylikon w 2 kolorach

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
yacek1969 napisał(a):Witam Koleżanki i Kolegów.Szukam warsztatu do serwisowania mojego nowego nabytku Mazdy 6 GH 2.0 benzyna.Czy możecie dać namiary na jakieś warsztaty Poznań i okolice?![]()
![]()
Zdecydowanie polecam warsztat Pana Piotra Sobańskiego – wszystko zrobi jak trzeba, w przystępnej cenie
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=101&t=163313
- Od: 26 wrz 2013, 23:45
- Auto: Mazda 6, 2006 rok, 2.3 Pb, 166KM
Witam
Czy znacie jakiś godny uwagi serwis Mazdy w Krakowie?
Aktualnie mam problem w zawieszeniu z przodu, ale generalnie chciałbym móc serwisować samochód w okolicy, obecnie serwisuje w MazVagTech w Mysłowicach i polecam ten serwis. Jednak dystans od Krakowa jest dość duży i wolał bym mieć coś równie rzetelnego na miejscu.
Pomożecie?
Czy znacie jakiś godny uwagi serwis Mazdy w Krakowie?
Aktualnie mam problem w zawieszeniu z przodu, ale generalnie chciałbym móc serwisować samochód w okolicy, obecnie serwisuje w MazVagTech w Mysłowicach i polecam ten serwis. Jednak dystans od Krakowa jest dość duży i wolał bym mieć coś równie rzetelnego na miejscu.
Pomożecie?
-
krzvcho
adamk napisał(a):Witam.
Poszukuję mechanika-blacharza-elektryka z okolic Warszawy (nie ASO) który zajął by się nieco zmęczoną mazdą 323 f z 2003 r. Chcę uczciwie zapłacić za robociznę, ale nie mogę znieść cen części które oferuje ASO. Zależy mi na mechaniku, który jest solidny i znajdzie czas by zebrać dobre części używane z allegro.
Konieczne są drobne naprawy mechaniczne, elektryczne oraz naprawa zgniłej blachy podłogi i konserwacja.
Proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam!
Mogę ci polecić warsztat

A i może ci wszystko od razu ogarną
Praga Południe
ul. Szaserów 36
04-306 Warszawa
kom. 509204755 Pan Darek
http://autozakret.pl/
Witam Forumowiczów,
od tygodnia jestem posiadaczem sprowadzonej Mazdy 6. O samochodach mam blade pojęcie (i ciągle się uczę przeglądając to forum
)i dlatego szukam dobrego warsztatu w okolicach Gliwic, który mógłby naprawić/sprawdzić kilka drobiazgów:
1. Naprawa – pęknięta osłona wahacza przedniego lewego – osłona wg. ASO do wymiany, sam sworzeń czy wahacz jest w porządku. Czy po takiej wymianie osłony należy wykonać ustawienie geometrii ?
2. Wyważenie opon lub sprawdzenie układu kierowniczego (przy prędkości >140km/h na A4 czuję drgania kierownicy)
3. Sprawdzenie stanu klimatyzacji.
4. Sprawdzenie stanu oleju w skrzyni biegów (nie wiem czy ASO to zrobiło w ramach przeglądu (jutro będę dzwonił w tej sprawie).
Dziękuję za informacje.
ps. po Waszych opiniach AUTO-BOX odpada a do Mysłowic (MAZVAGTECH) trochę daleko...
od tygodnia jestem posiadaczem sprowadzonej Mazdy 6. O samochodach mam blade pojęcie (i ciągle się uczę przeglądając to forum

1. Naprawa – pęknięta osłona wahacza przedniego lewego – osłona wg. ASO do wymiany, sam sworzeń czy wahacz jest w porządku. Czy po takiej wymianie osłony należy wykonać ustawienie geometrii ?
2. Wyważenie opon lub sprawdzenie układu kierowniczego (przy prędkości >140km/h na A4 czuję drgania kierownicy)
3. Sprawdzenie stanu klimatyzacji.
4. Sprawdzenie stanu oleju w skrzyni biegów (nie wiem czy ASO to zrobiło w ramach przeglądu (jutro będę dzwonił w tej sprawie).
Dziękuję za informacje.
ps. po Waszych opiniach AUTO-BOX odpada a do Mysłowic (MAZVAGTECH) trochę daleko...
goral_85 – wybierz się np. na ul. Wertera do Impexu 
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Jeśli masz coś do zrobienia z klimatyzacją, to mogę polecić dość popularny zakład na Szarych Szeregów: http://www.arkttika.pl/lokalizacja.htm
Jeśli chcesz tylko wymienić czynnik lub prowizorycznie dobić nieszczelny układ, to zrobi to chyba każdy warsztat.
Jeśli chcesz tylko wymienić czynnik lub prowizorycznie dobić nieszczelny układ, to zrobi to chyba każdy warsztat.
the right man in the wrong place...