odnośnie chipowania: na bazie tego co wiem...to silnik wolnossący raczej słabo się chipuje, jesli nie będziesz dokonywał zmian w osprzęcie silnika..
jaketherake napisał(a): Ok, ale przyzna kolega że w przypadku nowej M3, lżejszej o 80kg od poprzedniczki oraz z 20Nm więcej, jechało by się jednak nieco lepiej?

.
Każdy z tych elementów ma wpływ na dynamikę...
Aczkolwiek w tym przypadku mam jakieś takie dziwne skojarzenie że:
Tak jak na forum Fiatowo/Alfowym próbuje się udowodnić, że włosi są już prawie bezawaryjni

, tak na forum mazdy próbuje się udowodnić, że te auta mają w sobie coś z dynamiki... coś jest na pewno... ale na chwilę obecną producent trójki musi uważać na europejskich konkurentów i ich rozwiazania (czyt. turbiny), tak żeby za niedługo nie okazało się, że japonczyków kupujemy tylko z powodu niskiej awaryjnosci...a czy będzie tak niska nadal to się okaże (szczególnie ciekawe są wątki dot. korozji)...
jeszcze jedno przemyślenie:
Jeździłem mazda 6 Skypasion w tej piękniej czerwieni na 19stkach 2,0 165KM
Te auto zabija dwa razy:
-najpierw z zewnatrz –> swoim pieknem i niesamowitą elegancją, jednocześnie dynamiką linii i swoistą agresywnością...
– potem już wewnatrz kiedy wsiadasz za kierownicą wciskasz gaz i auto praktycznie nie jedzie....

auto za ponad 110 tys zł...
2,5l – marzenie w przypadku M3

takim to bym pojeździł...