Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
w arpolu za 35 zeta kupisz
Zbynio

- Od: 3 kwi 2013, 13:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002
aro92 napisał(a):Z tego co się orientuje to niedaleko mnie jest firma zajmująca się chromowaniem
tak...sprawdziłem i faktycznie są firmy, które się tym zajmują. Ale jestem pewien, że była mowa o zakazaniu – może w przyszłości, UE nad tym pracuje?? No nieważne – najważniejsze, że wyjaśnione na tą chwilę
Dopisano 30 października 2013, o 19:34:
Ktoś się orientuje, czy korek spustowy miski olejowej w M6 jest z magnesem??
http://allegro.pl/magnetyczny-korek-oleju-mazda-323-626-121-3-6-i3654816570.htmlU mnie i dwóch moich kolegów nie ma magnesów w korkach ale mam w planie kupić z aledrogo taki korek z magnesem , myślę że jest to rzecz na która warto wydać parę złotych
Mazde mam od wczoraj, odpalam silnik obroty od razu na ok.2 000 obr. i jeśli jest ciepły normują się na 800-900obr., a jeśli zimny to na 1200obr.. I tu pytanie czy te 2000obr jest normalne?

- Od: 28 paź 2013, 14:16
- Auto: Mazda 6 2.0 2004r.
Możliwe, że to faktycznie jest to ~750 obr(na ciepłym, na zimnym na 100% ~1200obr) nie mniej jednak są równe nie falują. Zastanawiały mnie te obroty. Dzięki za odp.
Drugie szybkie pytanie:
Na luzie, sprzęgle wibruje buda przypuszczam, że to poduszka. Nie mniej auto od czerwca stało za nim je kupiłem, w poniedziałek czeka je pełna wymiana filtrów i płynów. Czy wibracje mogą być też od świec.? Tylko na postoju. Silnik pracuje cicho, równo.
Drugie szybkie pytanie:
Na luzie, sprzęgle wibruje buda przypuszczam, że to poduszka. Nie mniej auto od czerwca stało za nim je kupiłem, w poniedziałek czeka je pełna wymiana filtrów i płynów. Czy wibracje mogą być też od świec.? Tylko na postoju. Silnik pracuje cicho, równo.

- Od: 28 paź 2013, 14:16
- Auto: Mazda 6 2.0 2004r.
wujek116 napisał(a):U mnie i dwóch moich kolegów nie ma magnesów w korkach ale mam w planie kupić z aledrogo taki korek z magnesem , myślę że jest to rzecz na która warto wydać parę złotych
no właśnie jeden z kolegów sprzedaje na forum (dział ogłoszeń) – i tak się zastanawiałem...
Witam
Ostatnio pojawił sie umnie problem w madzi6 1.8 + gaz, mianowicie czuje lekką utrate mocy na lpg przy 2,3 biegu na czwartym mniej odczuwalny 3,5tys obrotów.
Gaz montowałem półtoramiesiaca temu i było wszysto ok. Czym to mogło byś swowodowane czy mam się martwić tym i jechać odrazu do montera instaklacji
instalacja STAG-300-4 ISA2, wtryski hanna 2000 reduktor ac1
Ostatnio pojawił sie umnie problem w madzi6 1.8 + gaz, mianowicie czuje lekką utrate mocy na lpg przy 2,3 biegu na czwartym mniej odczuwalny 3,5tys obrotów.
Gaz montowałem półtoramiesiaca temu i było wszysto ok. Czym to mogło byś swowodowane czy mam się martwić tym i jechać odrazu do montera instaklacji
instalacja STAG-300-4 ISA2, wtryski hanna 2000 reduktor ac1

- Od: 14 lip 2013, 15:39
- Auto: Mazda 6 1.8 2002
Trochę nie ten dział, ale nim "zielony" posprząta 
1. popraw profil, bo do końca nie wiadomo co masz pod maską
2. jeżeli nie miałeś robionej korekty po ok.1000km to znaczy ze mapy się rozjechały
3. jeżeli w/w było robione a wyczuwasz spadek mocy w stosunku do PB musisz podjechać do instalatora, chociażby tylko na sprawdzenie map. Tak dla świętego spokoju.
1. popraw profil, bo do końca nie wiadomo co masz pod maską
2. jeżeli nie miałeś robionej korekty po ok.1000km to znaczy ze mapy się rozjechały
3. jeżeli w/w było robione a wyczuwasz spadek mocy w stosunku do PB musisz podjechać do instalatora, chociażby tylko na sprawdzenie map. Tak dla świętego spokoju.
Witam, napiszę tutaj bo tu może się coś więcej dowiem.
Mam taki problem, nie wiem czy to termostat czy nie ale podejrzewam że tak.
Kiedyś zauważyłem jadąc na luzie z górki że mi temperatura spada tak około 1/3, a gdy dodałem gazu rosła do 90 tak jak powinna być, teraz od dłuższego czasu mam to samo ale odwrotnie jak jadę jedną prędkością cały czas, czy dodaję gazu to temperatura spada do około 1/3, a np jak stoję na światłach to wraca do odpowiedniej temperatury. Do tego zaważyłem że mi auto troszkę więcej pali. Czym to może być spowodowane, czy to może być termostat?
Mam taki problem, nie wiem czy to termostat czy nie ale podejrzewam że tak.
Kiedyś zauważyłem jadąc na luzie z górki że mi temperatura spada tak około 1/3, a gdy dodałem gazu rosła do 90 tak jak powinna być, teraz od dłuższego czasu mam to samo ale odwrotnie jak jadę jedną prędkością cały czas, czy dodaję gazu to temperatura spada do około 1/3, a np jak stoję na światłach to wraca do odpowiedniej temperatury. Do tego zaważyłem że mi auto troszkę więcej pali. Czym to może być spowodowane, czy to może być termostat?
-
rafal_k0nieczny
Wystarczy poszukać viewtopic.php?f=412&t=162040