Uszkodzenie pompy ABS – świeci kontrolka TCS
Jasne tyko podaj namiary, bo nie wiem jak daleko mieszkasz z mojej miejscowosci.
- Od: 29 paź 2013, 08:42
- Auto: Mazda MAZDA5
2.0 SPORT 5DR 2007
Tu podobno regeneruja te pompy w UK, ale nie korzystalem z tej uslugi to nie wiem jak to jest.
http://www.ecutesting.com/catalogue/pro ... 07844.html
http://www.ecutesting.com/catalogue/pro ... 07844.html
2.0 SPORT 5DR 2007
Odebralem wlasnie moje auto z ASO. Kontrolka w koncu zgasla. Wszystko jest ok. Zaplacilem 84 Funty za kalibracje czujnika i pompy ABS. Co ciekawe gdybym od razu pojechal do ASO to zaplacilbym tez 84 F. za wymiane i kalibracje, bo dlatego ze kupilem u nich nowa pompe ABS za 1610 Funa, a tak zaplacilem jeszcze w innym warsztacie za montaz pompy. Chlopcy z tego warsztatu chociaz zachowali sie w miare honorowo, bo zwrocili mi polowe kasy za te kalibracje.
Tak zakonczyla sie moja przygoda z pompa ABS.
Dopisano 30 paź 2013, 21:08:
W sumie dalej do konca nie wiem czy ta nowa pompa jest upgradowana i nie bedzie tego problemu ze znowu padnie nie wiadomo kiedy. Wie ktos moze na forum?
Tak zakonczyla sie moja przygoda z pompa ABS.
Dopisano 30 paź 2013, 21:08:
W sumie dalej do konca nie wiem czy ta nowa pompa jest upgradowana i nie bedzie tego problemu ze znowu padnie nie wiadomo kiedy. Wie ktos moze na forum?
2.0 SPORT 5DR 2007
Witam wszystkich mam problem przeszukiwałem na forum Madzi ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Mój problem polega gdy odpale samochód kontrolka dsc świeci sie cały czas( kontrolka abs i silnik się nie palą). Po podpięciu pod komputer nie wykrywa żadnego błędu. Wyjąłem bezpiecznik abs/dsc kontrolka abs i silnik się zapaliły natomiast dsc zgasło. Po ponownym włożeniu bezpiecznika abs znikł a kontrolka silnika i dsc się zapaliły wtedy mogłem zczytać błąd (U0121 lewe tylne koło). Wykasowałem błąd kontrolka silnika zgasła lecz kontrola trakcji została. Jakieś pomysły.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
mariancio
Witam,
zdiagnozowałem u mnie błąd C1288. Jestem zdecydowany oddać swoją pompę do naprawy do Ozorkowa.
Chcę to jednak zrobić wysyłkowo i stąd moje pytanie- czy po wymontowaniu (na czas regeneracji), mogę jeździć bez pompy abs? Ktoś z Was to praktykował?
zdiagnozowałem u mnie błąd C1288. Jestem zdecydowany oddać swoją pompę do naprawy do Ozorkowa.
Chcę to jednak zrobić wysyłkowo i stąd moje pytanie- czy po wymontowaniu (na czas regeneracji), mogę jeździć bez pompy abs? Ktoś z Was to praktykował?