Witam
Zepsułem coś tylko nie wiem dokładnie co , podczas zakładania alarmu do mojej mazdy coś zrobiłem nie tak ponieważ zegarek nie świeci i dotego inaczej zachowuje się sterowanie włączaniem i wyłączaniem radia ze stayjki tzn. gdy było sprawne po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki radio automatycznie się wyłączało teraz tak nie jest i dodatkowo nie świeci się zegarek ?
Alarm dziła sprawnie , czy ktoś może mi poradzić co mogłem uszkodzić ?
Za wszystkie rady serdecznie dziękuje .
Nie działający zegarek
Strona 1 z 1
Kabelkologia niestety
Do kostki od radia idzie czerwony kabelek. Zolty powinien non stop pokazywac +12 (pamiec radia) czerwony zas powinien rowniez dawac +12 gdy do stacyjki wlozony jest klucz.Sprawdz jak to u Ciebie wyglada
Do kostki od radia idzie czerwony kabelek. Zolty powinien non stop pokazywac +12 (pamiec radia) czerwony zas powinien rowniez dawac +12 gdy do stacyjki wlozony jest klucz.Sprawdz jak to u Ciebie wyglada
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Witam
Dziękuje za porady , zegar juz działa i wszystko działa prawidłowo , pomogło przeglądnięcie bezpieczników , które jak się okazało były dobre ?
Jednak po zakończonym przeglądzie w jakiś dziwny sposób zegar zaczął działać ?
Pozdrawiam wszystkich .
Dziękuje za porady , zegar juz działa i wszystko działa prawidłowo , pomogło przeglądnięcie bezpieczników , które jak się okazało były dobre ?
Jednak po zakończonym przeglądzie w jakiś dziwny sposób zegar zaczął działać ?
Pozdrawiam wszystkich .
626 GE RF-CX 93'
- Od: 12 lut 2006, 19:03
- Auto: Mazda 626 2.0D Comprex 1993r
Witam
Mam pytanie odnośnie odcięcia pompy paliwa w moim comprexie , chciałbym rozłączać pompe paliwa za pomocą przekaźnika , tylko nie wiem gdzie szukać przewodu który odpowiada za zasilanie jej , a może jest inne miejsce które mógłbym tym przekaźnikiem sterowanym z centralki alarmu odciąć i wten sposób zabezpieczyć auto ?
Narazie przewód który ma odpowiadać za sterowanie przekaźnikiem jest podciągnięty w okolice bezpieczników pod maską i zastanawiam się jak to zrobić najlepuej .
Za wszelkie propozycje będe wdzięczny .
Mam pytanie odnośnie odcięcia pompy paliwa w moim comprexie , chciałbym rozłączać pompe paliwa za pomocą przekaźnika , tylko nie wiem gdzie szukać przewodu który odpowiada za zasilanie jej , a może jest inne miejsce które mógłbym tym przekaźnikiem sterowanym z centralki alarmu odciąć i wten sposób zabezpieczyć auto ?
Narazie przewód który ma odpowiadać za sterowanie przekaźnikiem jest podciągnięty w okolice bezpieczników pod maską i zastanawiam się jak to zrobić najlepuej .
Za wszelkie propozycje będe wdzięczny .
626 GE RF-CX 93'
- Od: 12 lut 2006, 19:03
- Auto: Mazda 626 2.0D Comprex 1993r
rozłącz kabel czarno/biało/czerwony znajdujacy sie w skrzynce przekazikow(komora silnika) – zasilający elektrozawór pompy paliwa 
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
mikro2 napisał(a):Dziękuje za porady , zegar juz działa i wszystko działa prawidłowo , pomogło przeglądnięcie bezpieczników , które jak się okazało były dobre ?
U mnie podobnie w poprzedniej BG, wywala bezpiecznik Room – na oko wyglada OK i czasami pomaga zwykly "reset".
Witam. Jestem nowicjuszem wiec na razie wiecej czytam niz się wypowiadam. Jednak mam pytanko: czy mój zegarek zachowuje sie normalnie (mazde GE kupiłem jak miała dwa lata – i już tak było – a teraz ma 9). Jak nie właczę świateł głównych to zegarek świeci jasniej, gdy włączę światła to jasność zegarka blednie. W nocy to nic bo jest i tak widoczny ale w dzień...
- Od: 6 mar 2006, 20:40
- Auto: 626 GE 1,8 16v benzyna
cobra napisał(a): Jak nie właczę świateł głównych to zegarek świeci jasniej, gdy włączę światła to jasność zegarka blednie
Teoretycznie jest tak, że zegarek ma dwa podświetlenia (napięcia sterujące). Jedno – włączone podświetlenie przy wyłączonych światłach (pełne napięcie), drugie – przy włączonych światłach otrzymuje napięcie sterowane z regulatora jasności podświetlenia. I jest zależne od jasności podświetlenia wszystkich innych zegarów i przełączników.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
cobra napisał(a):Jak nie właczę świateł głównych to zegarek świeci jasniej, gdy włączę światła to jasność zegarka blednie.
To chyba normalne, u mnie w 323f też tak jest, że troszkę światło robi się ciemniejsze.
Dzieje się to także jak np włącze ogrzewanie tylniej szyby (podobno dużo ciągnie) to licznik słabiej świeci, ale to jest niezauważalne, tylko w chwili przełączania widać, że coś się dzieje. Więc raczej to jest normalne.
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
- Od: 30 sie 2004, 13:47
Hyhy... zegarek się ściemnia nie od nadmiernego poboru prądu, ale celowo. Projektanci przyjęli po prostu że świateł używa się głównie w nocy, a wtedy jasno świecący wyświetlacz dawałby za bardzo po oczach i dekoncentrował. Oczywiście rozsądniej byłoby dopasować jasność zegara do poziomu oświetlenia w kabinie, ale tak było prościej i taniej.
Strona 1 z 1