Mazda6 GY L3 '04 2,3l Top Sport Wagon
U mnie pomoglo rozebranie i przesmarowanie tylu ,niestety tloczki mialem juz do wymiany i reczny jak nowy 
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Ja przez ostatni rok nawet do dychy kkm nie dobiłem, jakoś też mało jeździłem
Masz na myśli kwestię poboru oliwy? Wydaje mi się, że w tej kwestii płukanka nie zmieni wiele. Ona jest od tego, żeby usunąć z silnika cały syf, który nie całkiem zlatuje przy spuszczeniu samego oleju.
U mnie zużycie oleju się zmniejszyło, ale bardziej dopatrywałbym się zasług w zmianie marki oleju.
pozdro
matthies napisał(a):zrobię płukankę, ponieważ chcę zobaczyć czy coś to daje
Masz na myśli kwestię poboru oliwy? Wydaje mi się, że w tej kwestii płukanka nie zmieni wiele. Ona jest od tego, żeby usunąć z silnika cały syf, który nie całkiem zlatuje przy spuszczeniu samego oleju.
U mnie zużycie oleju się zmniejszyło, ale bardziej dopatrywałbym się zasług w zmianie marki oleju.
pozdro
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
matthies napisał(a):kabinówkę bez węgla, chcę zobaczyć czy jest jakakolwiek różnica
W cenie na pewno

nice zestaw 
wilusjdm napisał(a):Nie pozostało nic innego jak montażing
szczególnie tą makite po prawej

pawcio1017 napisał(a):W cenie na pewno
no właśnie pod tym względem chcę zobaczyć czy jest sens przepłacać
rclmati napisał(a):Z ciekawości, ile płacisz za filtry knechta?
Filtr oleju Knecht OX203D 30,00 zł
Filtr powietrza Knecht LX936 35,00 zł
Filtr kabinowy Knecht LA158 33,00 zł
+ przesyła 15 ziko, ale brałem tam też olej i płukankę, więc rozeszło się po kościach, jakby +3 zł do każdego itemu.
cichy_86 napisał(a):szczególnie tą makite po prawej
rozpoznaj przedmiot po szczególe ?

-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):rozpoznaj przedmiot po szczególe ?+10 za bystre oko
dzięki
do kompletu wpadł jeszcze zestaw naprawczy zacisku, dwie sztunie
powiedziałem ziomkowi, że idzie zima więc ręczny chcę mieć żyletę!! wyśmiał mnie jak dziecko

waham się tylko nad piastą tylną lewą, bo NTN tylko za 950 mogę mieć, a to trochę za dużo (tańsze wywiało). Z kolei innym zamiennikom nie do końca wiem czy ufać, niby JPN jest spoko, ale żaden użytkownik się nie wypowiedział...
powiedziałem ziomkowi, że idzie zima więc ręczny chcę mieć żyletę!! wyśmiał mnie jak dziecko

waham się tylko nad piastą tylną lewą, bo NTN tylko za 950 mogę mieć, a to trochę za dużo (tańsze wywiało). Z kolei innym zamiennikom nie do końca wiem czy ufać, niby JPN jest spoko, ale żaden użytkownik się nie wypowiedział...
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):powiedziałem ziomkowi, że idzie zima więc ręczny chcę mieć żyletę!!
ciekawe po co ten ręczny na zimę
Też się zastanawiam. Naprawdę tak słaby ten ręczny w Mazdach?
Liczę jednak na zabawę. W toyocie nie mogłem wyłączyć systemów pomocnych (tylko ASR) wiec nici z zabawy...
Liczę jednak na zabawę. W toyocie nie mogłem wyłączyć systemów pomocnych (tylko ASR) wiec nici z zabawy...
lepszy efekt można uzyskać jeżdżąc zimą na oponach letnich
ja niestety mam opony zimowe premium (Alpin A4) i ciężko było "polatać" w zeszłym sezonie
ale w każdych warunkach ruszyłem pod górkę, więc coś kosztem czegoś 

chodzi mi o to, że lepszy efekt byłby na letnich albo gorszych zimówkach
trochę polecieć można ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)