witam, mam nadzieje, że zostałem szczęśliwym posiadaczem tego egzemplarza
http://allegro.pl/mazda-6-1-8-mzr-120ps-kombi-alu17-climatronik-pdc-i3622409347.htmltuż po zakupie trochę się zmartwiłem, bo zdałem sobie sprawę że mogłem paść ofiarą przekrętu z vatem. Samochód był lisingowany w holandi, został sprzedany i zarejtrowany do firmy przy granicy ISDS GmbH (Enderstr/35 56812 Cochem) ,po czym sprzedany handlarzowi,który wystawił mi fakturę vat marża. Sam handlarz zarzeka się ,że wszystko jest jak należy że nie ma mowy o żadnym niezapłaconym vacie, twierdzi że współpracuję z tym komisem już kilka lat i że to ten komis musiał opłacić vat jak kupował te autko od Holendra. Twierdzi ,że w niemczech nie ma mowy o takich przekrętach i że po prostu panikuję. Mam oba brify, samochód został wyrejetrowany, jeśli chodzi o same autko to jest one w doskonałym stanie. Handlarz zarzeka się ,że odda mi kasę jak przyjdzie mi płacić ten vat, ale nie ma kompletnie takiego ryzyka. Panowie co o ty myślicie, jest możliwość zwrotu tego samochodu, mogę się jakoś zabezpieczyć np. jakiś aneks z handlarzem ,czy zarejestrowanie go na firmę?, z góry dziękuję za wszelkie komentarze