Czy ktoś z Was spotkał sie już z samoodkęceniem się (NA BANK 100 % SAM DOKRĘCAŁEM STAJĄC NA KLUCZU) nakrętek od kół – tył zupełnie luźny wszystkie inne poluzowane lekko ? Efekt – wyrobienie sie miejsca na nakrętki w alu feldze I tak jeste super – auto dojechało nad morze załadowane w 5 osób... co by było gdyby ... tfu tfu
Kolego ja mam oryginalne nakrętki chromowane do felg stalowych, a mimo wszystko mam również oryginalne nakrętki chromowane do felg aluminiowych. Nie wiem czym się różnią, bo musiał bym je zwymiarować i porównać ale najprawdopodobniej w nakrętkach tkwi problem....
znam ten efekt! sam tak raz mialem, ktos chcial tobie je zdemontowac..w nocy ! lepiej zakup jakis zabezpieczenia na kola!!! lub podstaw w okolicy auta cegly, aby potem auto nie lezalo na ziemi! pozdr. E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Dobrze dobrana nakrętka nie ma prawa się odkręcać. Miałem taki sam problem jak u Ciebie w poprzednim aucie (mazda 3). Poprzedni właściciel źle dobrał nakrętki do gniazda w feldze Są trzy podstawowe rodzaje nakrętek: stożkowa, kulowa i płaska Przy złym doborze płaszczyzny, nakrętka mocuje felgę punktowo i niszczy gniazdo felgi. Wtedy nakrętka może się odkręcać
Dla zainteresowanych odnośnie doboru nakrętek do felg – nakrętka swoim kształtem ma pasować do gniazda w feldze. Tutaj jest fajna stronka opisująca jak łatwo sprawdzić jaka nakrętka będzie pasować http://srubydofelg.pl/jak-dobraae-rube-/info_9.html
Czy ktoś się orientuje, jak wygląda kwestia wymiany szpilki w piaście Wiem że są nabijane od tyłu... Czy będzie to możliwe po samym demontażu felgi i tarczy, czy trzeba coś więcej tam działać Jakieś przydatne narzędzia (oprócz młotka i czegoś do wybicia oczywiście )
PS. przy okazji – może ktoś ma na zbyciu 1 oryg. nakrętkę od felgi aluminiowej