Problem ze światłami na zapalonym silniku i pozycji OFF święcą się non stop
Strona 1 z 1
Witam forumowiczów. Po uporaniu się z jednym problem pojawił się dziś drugi. Otóż na zapalonym silniku i pozycji świateł OFF światła się święcą. Jeśli wyłączę silnik lampy się normalnie włączają i wyłączają. Po ponownym zapaleniu silnika jest ok światła można włączyć i wyłączyć normalnie a po 5 sekundach same się zapalają i tyle. Nie da się ich wyłączyć.
- Od: 2 paź 2013, 13:03
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD 2001r.
Właśnie że nie. Bo to dziś się stało. Od miesiąca jak jeździłem wszystko było normalnie. Bez problemu się włączało światła i wyłączało. A dziś zaskoczenie mogę sobie kręcić i kręcić a światła się nie wyłączą do póki nie zgaszę silnika. A jest coś takiego jak
??
To może problem ze stacyjką?? W sumie gdybać to sobie możemy. Trzeba zajrzeć, pomierzyć...
jeszcze raz: pozycja off, działa prawidłowo? pozycja on na zgaszonym silniku dziala ok? pozycja on na odpalonym działa nie prawidłowo?
Opisz dokładniej.
I co wtedy ze światłami drogowymi, czy można włączyć i trzyma, czy tylko mrugnąć?
Dziwne że po 5 sekundach...
jeszcze raz: pozycja off, działa prawidłowo? pozycja on na zgaszonym silniku dziala ok? pozycja on na odpalonym działa nie prawidłowo?
Opisz dokładniej.
I co wtedy ze światłami drogowymi, czy można włączyć i trzyma, czy tylko mrugnąć?
Dziwne że po 5 sekundach...
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A nie masz czasem wersji takiej jak w tym watku ?
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=423&t=155448
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=423&t=155448
- Kod: Zaznacz cały
"Moja Mazda jest wersją "duńską" tzn. automatycznie się jej zapalają światła nawet w pozycji OFF"
Była: Magdalena 626 GD 2.0i 90KM sedan Jest: Madzia 626 GW 2.0 FS 115KM 99r, Audi A6 3.0 Quattro Avant 02r
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Bez Mazdy nie ma jazdy
Każde Porsche od Mazdy gorsze
Witam was. Problem został rozwiązany, a mianowicie. Po przedni właściciel zamontował osobny włącznik pod wajchą od podnoszenia maski. Musiałem go nogą zachaczyć i włączyć. Ten włącznik działana tej zasadzie że po upływie 10 sekund załącza światła automatycznie. A po wyłączniu go jest wszytko normalnie. Z jednej strony jest to dobre rozwiązanie bo nie trzeba myśleć o włączaniu świateł. Dziękuje wam za zainteresowanie się moim problem i chęcią pomocy. Pozdrawiam Dawid. Temat zamknięty 
Strona 1 z 1