Wypełnienie tylnych nadkoli

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez fatisek » 18 paź 2013, 14:39

Znajomy zapodał mi taki temat że podobno w Łodzi jest fachman który wymienia te 'materiałowe' wypełnienie nadkoli na plastikowe. Powoduje to tyle że nie trzyma to tak bardzo wilgoci przez co mniej te nadkola rdzewieją. Słyszeliście o czymś takim ?
Początkujący

Od: 24 sie 2013, 18:54
Auto: Premacy '2002 1.8

Postprzez Jey » 19 paź 2013, 23:39

Do wymiany nadkoli potrzebujesz fachowca? Bez przesady :|
Tu jest problem w braku plastikowych zamienników, bo nigdzie nie można takowych znaleźć/zakupić, myślę, że jak by takowe można było zdobyć, to z samym montażem raczej problemu by nie było. A to że do tej pory żaden rzemieślnik nie wziął się za to, można pewnie tłumaczyć małą ilością tego modelu mazdy na naszych drogach (choć ostatnio widać ich coraz więcej :D ).
Ja póki co z braku takowych zamienników poradziłem sobie w inny sposób, tzn. zagruntowując należycie te "szmaciane" nadkola, wcześniej oczywiście odpowiednio zakonserwowałem wnęki nadkoli, tu jest więcej na ten temat: viewtopic.php?f=313&t=138901&start=80
Moja Mazda PREMACY SPORTIVEblack and white z dodatkiem orange
viewtopic.php?f=313&t=138901
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 12 lip 2012, 12:25
Auto: Mazda PREMACY SPORTIVE CP 131KM, 2001

Postprzez fatisek » 20 paź 2013, 18:53

Jutro będę dzwonił do człowieka, który podobno ma takie plastikowe wypełnienia i to robi. Dam znać jakie są koszty.
Początkujący

Od: 24 sie 2013, 18:54
Auto: Premacy '2002 1.8