Łączniki stabilizatorów, jakie polecacie ?
widze same pozytywne komen.
chyba zakupie te JGR bo wygladaja na proste i solidne.
walek ludziom tylko wciskaja na stronce. w przypadku niektorych merek i modeli laczniki sa te same jednak ramech ma rozne ceny. do mojej M3 lacznik idzie taki sam jak do C max a cena do forda nizsza.niewiem o co tu chodzi.ktos tam liczy na naiwnosc i głupotę kupujacego?nie rozumiem.czyzby cane zalezala od prestiżu danej marki?
chyba zakupie te JGR bo wygladaja na proste i solidne.
walek ludziom tylko wciskaja na stronce. w przypadku niektorych merek i modeli laczniki sa te same jednak ramech ma rozne ceny. do mojej M3 lacznik idzie taki sam jak do C max a cena do forda nizsza.niewiem o co tu chodzi.ktos tam liczy na naiwnosc i głupotę kupujacego?nie rozumiem.czyzby cane zalezala od prestiżu danej marki?
- Od: 6 maja 2008, 13:12
- Auto: Mazda 3S 2.3L 2006
Dzisiaj wymienilem dwa przednie łączniki Ramecha i uwazam, że dokonalem slusznego wyboru i beda mi sluzyć
moim zdaniem sa solidnie wykonane z wytrzymalego materialu tylko (jak juz ktos wczesniej napisal) malo nasmarowane:/cena warta grzechu..polecam
- Od: 11 sie 2009, 11:19
- Auto: mazda premacy 2.0 ditd 01' po lifcie 292000 km
Ja mam JGR na przodzie i tyle. Zrobione na nich 16tys. jazda po asfaltach i dziurskach. Były odkręcane i znowu montowane przy wymianie drążków kierowniczych (przód) i odboi z osłoną (tył). Śmigam dalej na tym samym zestawie i wszystko oki...
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM
Też kupiłem ostatnio i nie mogę złego słowa powiedzieć. Cena + jakość na plus 
ps) Na diagnostyce pan powiedział mi, że mam delikatnie wybity ten od kierowcy. Kupiłem jednak oba. Po odkręceniu lewy i prawy tak wybity, że można było jednym palcem je przesuwać :/
ps) Na diagnostyce pan powiedział mi, że mam delikatnie wybity ten od kierowcy. Kupiłem jednak oba. Po odkręceniu lewy i prawy tak wybity, że można było jednym palcem je przesuwać :/
Ja komplet łączników JGR zakładałem w kwietniu 2012r, przejechane mają od tego czasu ze 12tys. km.
Przednie nie stukają, natomiast tył: gumy porozrywane i tak walą te łączniki że masakra. Autem jeżdżę po dziurach spokojnie, obciążenie to max. trzy osoby, wymienione mam tylne amortyzatory i wahacze wzdłużne.
Nie jestem zadowolony i przymierzam się do kupna yamato bo za oryginały w serwisie wołają 330zł za tylne dwie sztuki.
Wie ktoś od czego te moje tak szybko się zużyły?
Pozdrawiam
Przednie nie stukają, natomiast tył: gumy porozrywane i tak walą te łączniki że masakra. Autem jeżdżę po dziurach spokojnie, obciążenie to max. trzy osoby, wymienione mam tylne amortyzatory i wahacze wzdłużne.
Nie jestem zadowolony i przymierzam się do kupna yamato bo za oryginały w serwisie wołają 330zł za tylne dwie sztuki.
Wie ktoś od czego te moje tak szybko się zużyły?
Pozdrawiam
- Od: 31 gru 2010, 13:30
- Auto: premacy CP FP ( od Fasoli),
V70 III KINETIC 2.0d
Mmoże gumy stabilizatora umarły i stan ma duże luzy wzdluzne i poprzeczne-wykańczania ci laczniki..
Ja przyjechałem na ramechach 80kkm przez 6 lat i moim zdaniem mogłyby więcej ale wymieniłem,bo robiłem resztę zawiexhy.
Ja przyjechałem na ramechach 80kkm przez 6 lat i moim zdaniem mogłyby więcej ale wymieniłem,bo robiłem resztę zawiexhy.
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Dzięki za sugestię, zobaczę na podnośniku u mechanika jak to wygląda. Widzę, że nie jest to odpowiedni dział do tego tematu, więc jeśli ktoś to przerabiał itp to zapraszam na temat który założyłem i dziś odgrzałem viewtopic.php?f=400&t=139544
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 31 gru 2010, 13:30
- Auto: premacy CP FP ( od Fasoli),
V70 III KINETIC 2.0d
Ktoś testował łączniki Ramecha w M3 BK? Są po 30 zł/szt.
Lemforder są po 94/szt.
Lemforder są po 94/szt.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Czy warto inwestować w oryginalny łącznik stabilizatora (prawy przód) w kwocie ~250zł, czy może zamienniki typu Delphi, TRW są równie dobrej jakości? Koszt tych drugich jest prawie czterokrotnie niższy.
Witam. Co jest w nich wadliwe? Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły