[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Skoro to dział szybkich pytań to mam dwa
1. Kupując Madzię widziałem że wycieraczki nie zbierały dobrze – pomyślałem że to gumy i wymieniłem na nowe. Problem w tym że obie nadal mimo że nowe to nie zbierają dokładnie na samym środku, tak jakby sprężyny dobrze nie dociskały, jak się przyjrzeć to jest na środku wolna przestrzeń pomiędzy szybą a wycieraczką. Pytanie czy to wina samych piór czy całych ramion?, bo już się zastanawiam czy całych ramion wycieraczek nie wymienić albo poszukać sprężyn – co myślicie?
2. Kolejne pytanie mam o żarówki mijania – te oryginalne są g... warte zwłaszcza w nocy. Chciałbym wymienić na jakieś mocniejsze, z jasnym długim światłem – może ktoś coś Polecić?
1. Kupując Madzię widziałem że wycieraczki nie zbierały dobrze – pomyślałem że to gumy i wymieniłem na nowe. Problem w tym że obie nadal mimo że nowe to nie zbierają dokładnie na samym środku, tak jakby sprężyny dobrze nie dociskały, jak się przyjrzeć to jest na środku wolna przestrzeń pomiędzy szybą a wycieraczką. Pytanie czy to wina samych piór czy całych ramion?, bo już się zastanawiam czy całych ramion wycieraczek nie wymienić albo poszukać sprężyn – co myślicie?
2. Kolejne pytanie mam o żarówki mijania – te oryginalne są g... warte zwłaszcza w nocy. Chciałbym wymienić na jakieś mocniejsze, z jasnym długim światłem – może ktoś coś Polecić?
Tylko ja i moja przestrzeń ...
- Od: 28 paź 2012, 16:08
- Auto: Xedek 6 2.0 V6 (CA) 98r
Ad.2. jezeli chcesz byc zadowolony z żarówek to tylko xenon. Nic innego bardziej Cie nie zadowoli.
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
1. Miałem podobnie z tanimi piórami. Kupiłem Valeo – wystarczają na rok a cena to około 80 pln :/
2. Xenony montuj
albo regeneracja odbłyśników.
2. Xenony montuj
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
ja założyłem żarówki typu "cool blue". były po 7 czy 8 zł sztuka, nie wierzyłem szczerze mówiąc w efekt a wziąłem "na próbę". i muszę powiedizeć że jest poprawa. szału nie ma, pupy nie urywa, ale jest na pewno o wiele lepiej niż zwykła żarówka H7.
co do wycieraczek to sprawdź czy masz dokręcone ramiona
co do wycieraczek to sprawdź czy masz dokręcone ramiona
Scania a gdzie Ty te H7 włożyłeś?
W xedosach są tylko H1 (mijania) i H3 (długie).
W xedosach są tylko H1 (mijania) i H3 (długie).
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
ja z wycieraczkami mam to samo, kupiłem nowe i nie zbierają do końca jeśli szyba nie jest wystarczająco mokra, no i oczywiście strasznie je słychać...
jeśli chodzi o żarówki to mam osram nightbreaker + i na początku były białe i mocne ale teraz po prawie roku się wypaliły i są żółte i słabe, nawet jedna się spaliła, założyłem zwykłą i nie da się odróżnić od tej osram, także jeśli chcesz sobie poprawić widoczność w nocy to tylko xenon...
jeśli chodzi o żarówki to mam osram nightbreaker + i na początku były białe i mocne ale teraz po prawie roku się wypaliły i są żółte i słabe, nawet jedna się spaliła, założyłem zwykłą i nie da się odróżnić od tej osram, także jeśli chcesz sobie poprawić widoczność w nocy to tylko xenon...

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Dzięki wszystkim za sugestie, co do Xenonów to widziałem na forum fotorelację i jest chyba trochę zabawy z zamontowaniem, myślałem że prościej się da np z mocniejszymi Philipsami np x-treme vision
Co do wycieraczek to sprawdzę czy są dokręcone. Może głupie pytanie ale nie ma wycieraczek z różnymi długościami piór?
Co do wycieraczek to sprawdzę czy są dokręcone. Może głupie pytanie ale nie ma wycieraczek z różnymi długościami piór?

Tylko ja i moja przestrzeń ...
- Od: 28 paź 2012, 16:08
- Auto: Xedek 6 2.0 V6 (CA) 98r
hehe są 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
dobra Panowie i Panie
to i ja z pytanie bo dawno za tym akurat patrzyłem a wiec, chodzi o zapinki wpinki zatrzaski jak zwał tak zwał
do tapicerki drzwi
musze nowe zamontowac bo troszke chodzą
gdzie to dostac bo u mnie nie ma;/

- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
chodzi pewnie o to ?

popytaj ludzi z forum co sprzedają rożne części do xedosa może ktoś ma,albo allegro. w srodku jeszcze powinna byc sprężynka, tutaj masz opis http://www.xedos-community.de/FAQ_Inter ... idung.html
popytaj ludzi z forum co sprzedają rożne części do xedosa może ktoś ma,albo allegro. w srodku jeszcze powinna byc sprężynka, tutaj masz opis http://www.xedos-community.de/FAQ_Inter ... idung.html
nie dokladnie o ten kawalek mi chodzilo:) sa jeszcze jedne takie zatrzaski bo ten jest chyba jeden na srodku??
a takie pytanie zadam
czy wy tez chcecie czasem pojeździć spokojnie taki (lans) nie cisnąć w gaz
ale jak słyszycie
ten dzwięk pod maska..
to nie da się nie wkrecić go na obroty
i znów spokojna jazda nie wyszła

a takie pytanie zadam

- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
to znaczy... ja jeżdżę tym ekonomiczniej im mniej paliwa mi w baku zostaje.
o proszę bardzo, wykres zależności spalania od poziomu paliwa w baku:

Uploaded with ImageShack.us
o proszę bardzo, wykres zależności spalania od poziomu paliwa w baku:

Uploaded with ImageShack.us
no to co właśnie przedstawia wykres.
dlatego nigdy nie tankuję na full ^^
to poczucie "jeszcze tylko jeden raz ze świateł... przecież mam cały zbiornik..."
"jeszcze tylko raz. ostatni"
(...)
w niedługiej przyszłości:
"ta pomarańczowa lampka zapaliła się dobre 100km temu. chyba wypadałoby zacząć jeździć ekonomicznie"

dlatego nigdy nie tankuję na full ^^
to poczucie "jeszcze tylko jeden raz ze świateł... przecież mam cały zbiornik..."
"jeszcze tylko raz. ostatni"
(...)
w niedługiej przyszłości:
"ta pomarańczowa lampka zapaliła się dobre 100km temu. chyba wypadałoby zacząć jeździć ekonomicznie"

Bry – przesiadał się ktoś z oleju 10W40 na 10W60 i może napisać czy to ma sens?
no one can fight the tide forever!
Zapraszam na mój mini blog;)
Zapraszam na mój mini blog;)
- Od: 16 cze 2011, 20:02
- Auto: Xedos 6 94' 1.6 16V B6 LPG BRC
Mazda 6, 1.8 120kM, 2003
art_olsztyn napisał(a):przesiadał się ktoś z oleju 10W40 na 10W60 i może napisać czy to ma sens
To zależy od kształtu bańki, a nie od samej lepkości oleju.
Jedna bańka będzie bardziej uwierać w