Mazda Xedos 6 CA KF '94 2.0 V6
Wiem że dawno i możesz nie pamiętać, ale czym malowałeś te felgi na czarno?? samemu czy warsztat??

moim zdaniem to najlepiej zrobiony xedzik na forum – subiektywna ocena ale chyba rozumiem dlaczego chcesz mieć takie laczki (pomijając fakt, jak sam wspomniałeś że takie się tam jakoś trafiły ). Mam podobne i to pierwsze auto gdzie przed zakrętem przyspieszam
. Błagam o jedno gdzie poszerzałeś nadkola. Do Bydgoszczy mam 150 klocków i jak to gdzieś w okolicy daj namiary na priva...
szkoda, że się go pozbywasz , czy już pozbyłeś?
szkoda, że się go pozbywasz , czy już pozbyłeś?
"... bunkrów nie ma ale też jest zaje_iście ..."
"Panie władzo ma pan racje niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale jechałem szybko gdyż lubię zapier_alać."
"Panie władzo ma pan racje niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale jechałem szybko gdyż lubię zapier_alać."
- Od: 24 wrz 2010, 22:06
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 103KW 97'
dzięki
Niestety temat z poszerzaniem w xedosie jest tak trudny, że pewnie drugi raz już bym nie miał siły na to, pomimo tego, że błotnik był już uformowany u niemca.
Co do sprzedaży to znowu mnie przydusiło i stoi po roku z powrotem na otomoto.
Niestety temat z poszerzaniem w xedosie jest tak trudny, że pewnie drugi raz już bym nie miał siły na to, pomimo tego, że błotnik był już uformowany u niemca.
Co do sprzedaży to znowu mnie przydusiło i stoi po roku z powrotem na otomoto.
Nie pozbawiaj mnie marzeń
– czyli rozumiem, że sama maszynka nie wystarczy (do poszerzania nadkoli z tym ramiennym wysięgnikiem i rolką
) ?
Hmm to może jako praktyk pomożesz mi z decyzją:
– u mnie mam et 38 a fele 7,5 cala i guma mi wystaje ok 6 mm, gume mam 235 mm. 7,5 cala to ok 194 mm Pytanie czy jak zamienię gumy na 205 na pupie obcieranie ustanie ? teoretycznie powinno bo to 1,5 cm na stronę węziej (na pewno apetyt na paliwko spadnie hehe).
Choć też jak masz fotokopie lub mógłbyś dokładnie opisać co robiłeś z tymi nadkolami bo ja też takie chce
Zapewne jeżeli mówisz że jest ciężko to tak jest i nie dam rady sam a nikt się tego nie podejmie choć wiem że jak by podgiąć tą wewnętrzną karoserię ( do mocowania nadkola) i rozwałkować na ciepło ją trochę wyżej (nawet z uszczerbkiem dla lakieru to mogła by się ruszyć ( spoilerami się nie martwię mam 2 zestawy więc jak coś się nie uda będę mądrzejszy ).
Co do oceny Twój xedzio moim zdaniem wygląda super a nadkola nie zalatują jak ktoś gdzieś tu twierdził marką BMW (choć Xedzio był chyba konkurencją dla serii 3jek) a dodają mu jedynego na świecie charakteru ...
Ps. Doczytałem tu się, że nie sprzedajesz bo chcesz tylko że musisz ale szczerze ?
Życzę Tobie byś go nie sprzedał a przyduszenie ustało. Bo po tym co tu poczytałem za tą kasę nie zwróci się tobie nawet robocizna
Kawał dobrej roboty ciekawy projekt i super realizacja.
Jeszcze Jedno napisałeś, że od Niemca kupiłeś już ją z jakimiś przeróbkami masz jakieś foto?
– czyli rozumiem, że sama maszynka nie wystarczy (do poszerzania nadkoli z tym ramiennym wysięgnikiem i rolką
Hmm to może jako praktyk pomożesz mi z decyzją:
– u mnie mam et 38 a fele 7,5 cala i guma mi wystaje ok 6 mm, gume mam 235 mm. 7,5 cala to ok 194 mm Pytanie czy jak zamienię gumy na 205 na pupie obcieranie ustanie ? teoretycznie powinno bo to 1,5 cm na stronę węziej (na pewno apetyt na paliwko spadnie hehe).
Choć też jak masz fotokopie lub mógłbyś dokładnie opisać co robiłeś z tymi nadkolami bo ja też takie chce
Co do oceny Twój xedzio moim zdaniem wygląda super a nadkola nie zalatują jak ktoś gdzieś tu twierdził marką BMW (choć Xedzio był chyba konkurencją dla serii 3jek) a dodają mu jedynego na świecie charakteru ...
Ps. Doczytałem tu się, że nie sprzedajesz bo chcesz tylko że musisz ale szczerze ?
Życzę Tobie byś go nie sprzedał a przyduszenie ustało. Bo po tym co tu poczytałem za tą kasę nie zwróci się tobie nawet robocizna
Jeszcze Jedno napisałeś, że od Niemca kupiłeś już ją z jakimiś przeróbkami masz jakieś foto?
do MichałB
Masz ET 40 i 8 cali hmmm teoretycznie wyjść powinno to samo jak u mnie (na et 38 i 7,5 cala) ciekawe jak wygląda to w praktyce mógłbyś wrzucić jakieś foto jak to wygląda wobec obrysu? Proszę
masz coś w sprężynach, masz glebe czy normalną zawieszkę? U mnie laczki wystają ok 7 mm max, Alu moim zdaniem są na równi więc tragedii nie ma. stacja diagnostyczna też na to krzywo nie patrzy (tolerancja do 1 cm – tak powiedzieli w Koszalinie) ale... jest jakiś niedosyt.
Wszak jak przy et 38 jak założę 215 powstaje pytanie czy będzie tarło... Twój post napawa mnie optymizmem
.
Najciekawsze, że laczki 235 mam na przód i tył ( na przód po zrobieniu kilku tys km są trochę w moim odczuciu za szerokie szczególnie jak mam koleiny – lub tankuje
– ale za to nic nie obciera i klei się do drogi a tył jak na złość trze:( )
PS jak leżą 215 na 8 calach – jest romb ?:)
Co do felg na 7,5 cala gumy powinny być 215 – 235 (zależy od ciężaru auta) ale też są zakładane śmiało 195 i 245 ... . Np. fani wydatków (bmw) na 8 calowe naciągają nawet 195
Masz ET 40 i 8 cali hmmm teoretycznie wyjść powinno to samo jak u mnie (na et 38 i 7,5 cala) ciekawe jak wygląda to w praktyce mógłbyś wrzucić jakieś foto jak to wygląda wobec obrysu? Proszę
Wszak jak przy et 38 jak założę 215 powstaje pytanie czy będzie tarło... Twój post napawa mnie optymizmem
Najciekawsze, że laczki 235 mam na przód i tył ( na przód po zrobieniu kilku tys km są trochę w moim odczuciu za szerokie szczególnie jak mam koleiny – lub tankuje
PS jak leżą 215 na 8 calach – jest romb ?:)
Co do felg na 7,5 cala gumy powinny być 215 – 235 (zależy od ciężaru auta) ale też są zakładane śmiało 195 i 245 ... . Np. fani wydatków (bmw) na 8 calowe naciągają nawet 195

rewelacyjny xedos, jeden z najładniejszych na forum, odkopię trochę temat bo chyba właściciel tu dawno nie zaglądał a ciekawi mnie jak autko się sprawuje.. 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Temat chyba do zamknięcia
–=[SzkodniK]=–
–=[SzkodniK]=–
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Temat chyba do zamknięcia
–=[SzkodniK]=–
–=[SzkodniK]=–
Xedos ma nowego właściciela.
Ci co mają auta tylko dla samego przemieszczania się nie zrozumieją, ale poczółem się jak chłopiec.
5 lat pojechało w siną dal. Ciężko
Ekonomika wzięła górę.
Oby kolejne wozidło nie pochłonęło mnie w całości.
Czekam na odbiór, oby wypaliło.
Temat proszę zostawić.
Ci co mają auta tylko dla samego przemieszczania się nie zrozumieją, ale poczółem się jak chłopiec.
5 lat pojechało w siną dal. Ciężko
Ekonomika wzięła górę.
Oby kolejne wozidło nie pochłonęło mnie w całości.
Czekam na odbiór, oby wypaliło.
Temat proszę zostawić.
Szczerze mówiąc to podziwiam Cię za wypuszczenie takiego auta. Jedynym plusem tej sytuacji jest to że zostało w klubie w dobrych rękach 
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Ludzie aby utrzymywać taką skarbonke i używać jej jako auto na codzień trzeba mieć naprawdę sporo kasy ja wiele spraw rozumiem i że serce nie sługa ale na boga to jest stary ogór przynajmniej wiekowo
Łukasz słuszna decyzja następne auto kup głowa nie sercem
–=[SzkodniK]=–
Łukasz słuszna decyzja następne auto kup głowa nie sercem
–=[SzkodniK]=–
Jaka skarbonka,bez przesady znowu
Jak patrze ile znajomi wkładają w nowsze auta niż moja X9,cudowne passaty itp to mi ich szkoda
Nawet spalanie Kf nie jest takie straszne miałem to wiem w mieście można się w 11l zmieścić a zawsze można zagazować

ale marudzisz jak stara babaszkodnik_byd napisał(a):Łukasz słuszna decyzja następne auto kup głowa nie sercem
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT