Wbudowana nawigacja TomTom, obsługa usługi LIVE – HD Traffic
na allegro tez zdarzaja sie w sprzedazy karty SD z mapami EU (byle nie kradzione),
czy ktos kupowal juz update map (roczny)?
mam TT przenosne i kojarze, ze od czasu do czasu sa obnizki (do 50%) na takie update-y (korzystalem przez jakis czas i moze dlatego dostawalem takie propozycje?)
czy ktos kupowal juz update map (roczny)?
mam TT przenosne i kojarze, ze od czasu do czasu sa obnizki (do 50%) na takie update-y (korzystalem przez jakis czas i moze dlatego dostawalem takie propozycje?)
Ja kupiłem niedawno. Może tydzień temu i miałem zniżkę 50% z okazji tego, że nowe auto i nowe urządzenie. Pokazywało mi, że 21 dni do końca subskrypcji zostało. Zapłaciłem około 150 PLN.
Wysłane z mojego GT-N8010 przy użyciu Tapatalk [url='http://tapatalk.com/m?id=10']now Free[/url]
Wysłane z mojego GT-N8010 przy użyciu Tapatalk [url='http://tapatalk.com/m?id=10']now Free[/url]
D-fens himself
Mazda 6 Sport Kombi 2008 2.0 MZR-CD 140 KM w wersji Exclusive.
Wcześniej Mondeo 5d 2002 2.0 TDCI 130 KM
Jeszcze wcześniej Vectra B 1998 1.6 16v
A jeszcze wcześniej MPK, PKS, PKP, TAXI i z buta..
Musisz kupić ale jakaś tam liczba tych radarów jest w programie. Nie wszystkie ale dużo. Ostrzega gdy się zbliżasz i wyświetla ograniczenie prędkości.
D-fens himself
Musisz sobie dodać je z poziomu TomTom Home. Masz tam kilka opcji do dogrania – kolory, głosy, stacje benzynowe itp. Między innymi są fotoradary w różnych krajach.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk [url='http://tapatalk.com/m?id=10']now Free[/url]
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk [url='http://tapatalk.com/m?id=10']now Free[/url]
D-fens himself
Wyszukaj po słowach kluczowych: fotoradar, Poland, Polska itp.
Wysłane z mojego GT-N8010 przy użyciu Tapatalk
Wysłane z mojego GT-N8010 przy użyciu Tapatalk
D-fens himself
Nic nie dało. Na karcie w Europe są dla każdego kraju 3 pliki: ov2, dct, ver i tylko dla tych krajów.
W przypadku przeniesienia na dysk pojawiają cię w backupie:
Blitzer_AT_TomTom.zip
Blitzer_AT_TomTom.toc
W ZIPie te 3 pliki z karty.
Może ktoś podrzuci na testy polskie pliki?
Dopisano 17 paź 2013 11:07:
Na komputerze w pracy miałem kopie fotoradarów z innych krajów w tym PL, właśnie sobie dogrywam.
BTW... właśnie pojawiła mi się opcja "Kup usługi LIVE". Czy ktoś tez to ma? 59€ (oczywiście jest napisane, że usługi działają tylko w niektórych krajach!
W przypadku przeniesienia na dysk pojawiają cię w backupie:
Blitzer_AT_TomTom.zip
Blitzer_AT_TomTom.toc
W ZIPie te 3 pliki z karty.
Może ktoś podrzuci na testy polskie pliki?
Dopisano 17 paź 2013 11:07:
Na komputerze w pracy miałem kopie fotoradarów z innych krajów w tym PL, właśnie sobie dogrywam.
BTW... właśnie pojawiła mi się opcja "Kup usługi LIVE". Czy ktoś tez to ma? 59€ (oczywiście jest napisane, że usługi działają tylko w niektórych krajach!
Witam serdecznie na Forum,
Spieszę poinformować, że po zakupie CX-5 w Polsce, zaczekałem z włączeniem TT do granicy z Niemcami, tam włączyłem nawigację, dla pewności ustawiłem adres Dom w Niemczech (prawdopodobnie nie ma to znaczenia), TT poprosił o przejechanie krótkiej trasy po Niemczech i po 5 km zaproponował aktywację usług LIVE (w menu głównym). Usługi LIVE aktywowały się za darmo na 3 miesiące.
Pozdrawiam
Spieszę poinformować, że po zakupie CX-5 w Polsce, zaczekałem z włączeniem TT do granicy z Niemcami, tam włączyłem nawigację, dla pewności ustawiłem adres Dom w Niemczech (prawdopodobnie nie ma to znaczenia), TT poprosił o przejechanie krótkiej trasy po Niemczech i po 5 km zaproponował aktywację usług LIVE (w menu głównym). Usługi LIVE aktywowały się za darmo na 3 miesiące.
Pozdrawiam
fomicz napisał(a):Zbigniew_AWD napisał(a):TomTom live – bomba.
Z tego co wyczytałem aktywowałeś w DE ale w PL nie działa?
Działa!
Początkowo myślałem że to tylko na A4... Ale kiedy zaczęła się updatować w mieście na Śląsku, zaproponowała trasę alternatywną, pokazała większość aktualnych robót drogowych, a nawet 2 minutowe korki do świateł w mieście, to zgłupiałem... Na dwie trasy po PL, obie dobrze zoptymalizowała w trakcie.
Czyli ma pełną bazę danych o remontach i ruchu. Posiada też cały czas aktywne połączenie.
Mi osobiście nasuwa się tylko pytanie: czy jest jakiś limit czasowy/objętościowy kiedy powie stop, kiedy np samochód przebywa cały czas w kraju oficjalnie nie obsługiwanym, bo rozumiem że w Polsce karta działa w roamingu. Tego nie wiem. Moja Mazda głównie jeździ w DE.
Pozdrawiam
Jeśli miałbyś wykupione, to sądzę że to możliwe. No ale trzeba zaryzykować i kupić, np przed urlopem.
Wnioskuję tak po tym, że przecież navi działa cały czas, a i ja musiałem z Polski wyjechać...
Na początku błędnie napisałem, że włączyłem ją dopiero w DE. A po prostu przełączyłem na nią ekran, nic więcej
P.S. Updatuje również odpowiedni temat o nawigacji. Przenieśmy dalszą dyskusję tam...
EDIT: O widzę Moderacja czuwa! Moje posty dawno są w odpowiednim wątku, dzięki
Wnioskuję tak po tym, że przecież navi działa cały czas, a i ja musiałem z Polski wyjechać...
Na początku błędnie napisałem, że włączyłem ją dopiero w DE. A po prostu przełączyłem na nią ekran, nic więcej

P.S. Updatuje również odpowiedni temat o nawigacji. Przenieśmy dalszą dyskusję tam...
EDIT: O widzę Moderacja czuwa! Moje posty dawno są w odpowiednim wątku, dzięki