Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Czy jeśli uszczelka pokrywy zaworów była wymieniana na nową 3 lata temu, to czy jest konieczność jej wymiany przy zdejmowaniu pokrywy, czy wystarczy ją wyczyścić i gdzieniegdzie dać silikon?
Przy kazdym zdjeciu pokrywy uszczelka jest do wymiany ,nie wazne czy bylo to robione 3 lata temu czy 3 dni temu
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Mi to wygląda na beeper od dokładanych czujników parkowania.

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
Ach!!
Możliwe, nigdy nie zastanawiałem się skąd dokładnie dochodzi dźwięk od czujników przy cofaniu
A te zielone, żółte, czerwone diody mają ułatwić ocenę odległości od przeszkody?
Zielone – cofej cofej, czerwone – ojoj wyklepie się?
Możliwe, nigdy nie zastanawiałem się skąd dokładnie dochodzi dźwięk od czujników przy cofaniu

A te zielone, żółte, czerwone diody mają ułatwić ocenę odległości od przeszkody?
Zielone – cofej cofej, czerwone – ojoj wyklepie się?
Moze od gazu?
albo jakis czujnik parkowania
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
mlodyMazda napisał(a):Przy kazdym zdjeciu pokrywy uszczelka jest do wymiany ,nie wazne czy bylo to robione 3 lata temu czy 3 dni temu
Zgodnie ze sztuką trzeba wymienić ale uszczelka w naszych mazdach jest gruba i mięsista i sporo osób zakłada ja ponownie i jakoś nie słychać o jakiś problemach
To jest parktronick "BOSCH PARKPILOT URF4"
Jeśli miałby ktoś opis kalibracji to byłbym wdzięczny.
Czy drzwi z wersji przed liftowej i poliftowej są takie same ? Dokładnie chodzi mi o ramkę oddzielającą tylną szybę od małej szybki.
To, tylko w hatchbacku:

Czy np. 2002 a 2007 ma taką samą ramkę
pzdr
Jeśli miałby ktoś opis kalibracji to byłbym wdzięczny.
Czy drzwi z wersji przed liftowej i poliftowej są takie same ? Dokładnie chodzi mi o ramkę oddzielającą tylną szybę od małej szybki.
To, tylko w hatchbacku:

Czy np. 2002 a 2007 ma taką samą ramkę
pzdr
W GY 2.0 benzyna wchodzi według instrukcji ok 4.3 l oleju łacznie z filtrem oleju.
Na miarce nie mogłem odczytać dokładnie wskazań podczas wymiany, po prostu był taki czysty olej że ciężko było sprawdzić poziom, w końcu wlałem 5 l – teraz widzę po przejechaniu paru km i zabrudzeniu troszke oleju że jest troszke ponad stan full, czy jest realana szansa że coś się rozwali w silniku ? jakies uszczelnienie puscici itd ? Wyciagać tą różnice 700 ml czy mogę tak zostawić i nic nie powinno się stać ?
Na miarce nie mogłem odczytać dokładnie wskazań podczas wymiany, po prostu był taki czysty olej że ciężko było sprawdzić poziom, w końcu wlałem 5 l – teraz widzę po przejechaniu paru km i zabrudzeniu troszke oleju że jest troszke ponad stan full, czy jest realana szansa że coś się rozwali w silniku ? jakies uszczelnienie puscici itd ? Wyciagać tą różnice 700 ml czy mogę tak zostawić i nic nie powinno się stać ?
- Od: 5 sie 2013, 19:48
- Auto: Mazda CX-5 2.5 2019
- Od: 16 sie 2009, 20:52
- Auto: Jest:
6 GH gorzka czekolada
Była:
6 GH 2,2 D
6 GY 2,0 D
6 GY 2,3 Pb
Shaarky napisał(a):Może ktoś zwymiarować położenie znaczka na tylnej klapie w kombi?
kurczę, chciałem sprawdzić -tak jak obiecałem, ale akurat nie było miarki w aucie (a zawsze mam )
ExEaZ napisał(a):A te zielone, żółte, czerwone diody mają ułatwić ocenę odległości od przeszkody?
Dokładnie tak jest. Światełka zapalają się w tej kolejności podczas zbliżania do przeszkody. A klepać samochód trzeba jak te światełka mrugają już wszystkie na raz.
Zaznaczę, że przy cofaniu światełka pojawiają się wcześniej chyba o 50cm, zanim będzie słychać biip, biip. Także w lusterku wcześniej widać zagrożenie dla bagażnika.

Tak ma być na pewno, bo pamiętam, że przeglądałem to w instrukcji.