Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
broda, nie mogłem się dopatrzyć producenta, ale wyglądają podobnie do moich marki PETEX , a te jak wiadomo były produkowane pod mazdę, Jeżeli to jest Petex to śmiało bierz, jeżeli nie to spokojnie poszukaj petexa.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Być może jest to kostka do intercoolera sądząc po lokalizacji. Z tego co pamiętam to intercooler ma dwa podpięcia w tym rejonie.
Dopisano 12 paź 2013, 21:35:
Oba koła są na klinie i od wałka i od pompy. Zapewne ściągasz tą metalową osłonę za paskiem więc będziesz musiał ściągnąć oba koła.
Dopisano 12 paź 2013, 21:35:
Sagitt napisał(a):nie wiem czy mogę go spokojnie odkręcić czy jest na klinie, bo nie mam specjalistycznych narzędzi.
Oba koła są na klinie i od wałka i od pompy. Zapewne ściągasz tą metalową osłonę za paskiem więc będziesz musiał ściągnąć oba koła.
leszekn napisał(a):Być może jest to kostka do intercoolera sądząc po lokalizacji. Z tego co pamiętam to intercooler ma dwa podpięcia w tym rejonie.
Czy zatem nie powinna ona być wpięta ? Czy jakiegoś kabla brakuje ?
- Od: 30 mar 2012, 18:16
- Auto: Mazda 6 GG 2.0D RF-7J
2006 143KM TopSport
bacapl napisał(a):Witam, czy ktoś mi co za to jest za kostka. Wisi u mnie luźno między filtrem powietrza a skrzynką bezpieczników.
Nie przypadkiem od solenoidu EGR?
Co do dywaników, to mam takie:

I bardzo sobie chwalę.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
haryb napisał(a):w jaki sposób najlpiej przeprowadzić kabel do CB od konsoli do samego tułu do klapy bagażnika ? Są jakieś może rynienki, sposób na przeciągnięcie?
najlepiej to chyba bokami,przy drzwiach
bacapl napisał(a):Czy zatem nie powinna ona być wpięta ? Czy jakiegoś kabla brakuje ?
Dlaczego od razu brakuje? Odchyl nadkole, popatrz czy masz podpięty intercooler, jak nie to po prostu wepnij (o ile oczywiście pasuje). Jak nie, to szukać dalej.
Ja zakupiłem dywaniki firmy REZAW-PLAST. Zobaczymy jak wyglądają jak przyjdą
A pytanie jakiej firmy najlepiej kupić wycieraczki do szyb ( przód i tył) bo już nie zbieraja tak jak powinny a [jaka?] to już szoruje...
P.S.
Ma ktoś w dobrej cenie zmieniarkę do M6 i subwoofer (dla wersji z BOSE, który umieszczony jest w kole zapasowym). Oczywiście sprawne w 100%
A pytanie jakiej firmy najlepiej kupić wycieraczki do szyb ( przód i tył) bo już nie zbieraja tak jak powinny a [jaka?] to już szoruje...
P.S.
Ma ktoś w dobrej cenie zmieniarkę do M6 i subwoofer (dla wersji z BOSE, który umieszczony jest w kole zapasowym). Oczywiście sprawne w 100%
Czuko napisał(a):Ja zakupiłem dywaniki firmy REZAW-PLAST. Zobaczymy jak wyglądają jak przyjdą A pytanie jakiej firmy najlepiej kupić wycieraczki do szyb ( przód i tył) bo już nie zbieraja tak jak powinny a [jaka?] to już szoruje...
Ja od zawsze kupuje wycieraczki Bosh Twin Spoiler ,polecam naprawde ,zbieraja bardzo dobrze ,dociskaja nawet przy wysokich predkosciach
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców – Colin McRae
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
https://www.facebook.com/AutospaLuxuryCarSpa/
-
Some say..
- Od: 8 mar 2010, 00:07
- Auto: była:626 GF FS '98,
6 GG LF '02
jest: , NC LF '06
Audi A3 8P '06
Jeśli chodzi o tył, to ja kupiłem najtańsze w norauto i przełożyłem samą gumę. Całość operacji 8,99 bodajże 
A przód to po zimie będę kupował, ale pewnie wpadnie bosch lub valeo
A przód to po zimie będę kupował, ale pewnie wpadnie bosch lub valeo
dzięki wszystkim
postawiłem na Petex ,panowie wymiana płynu w chłodnicy skoplikowane to w M6?,czy spuścić stary ,wlać nowy, sam sie odpowietrzy
?wskazówki mile widziane 
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Witam,
Czy ktoś wie jaki jest kolor oleju 5w30 Dexelia DPF. Wymiane miałem oleju w kwietniu, a na dzień dzisiejszy jest czarny-i nie wiem czy taki był czy szukać jakiejś innej przyczyny.(Robie małe przebiegi)
Mazda 6 2.0 CD 143KM dpf 2005r
Czy ktoś wie jaki jest kolor oleju 5w30 Dexelia DPF. Wymiane miałem oleju w kwietniu, a na dzień dzisiejszy jest czarny-i nie wiem czy taki był czy szukać jakiejś innej przyczyny.(Robie małe przebiegi)
Mazda 6 2.0 CD 143KM dpf 2005r
- Od: 23 kwi 2013, 14:26
- Auto: Mazda 6, 2.0 MZR-CD, 2005 lift 143KM, RF-7
Czuko napisał(a):A pytanie jakiej firmy najlepiej kupić wycieraczki do szyb ( przód i tył) bo już nie zbieraja tak jak powinny a [jaka?] to już szoruje...
Najwięcej dobrych opinii mają DENSO hybrydowe.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0