Zdejmowanie kierownicy Mazda3 (BK)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez szczotkadokibla » 7 paź 2013, 19:25

Witam!
Czy któryś z szanownych forumowiczów zdejmował kiedyś kierownicę w Trójce BK? W tym tygodniu oddaję koło do obszycia skórą, bo oryginalna, niestety nie wygląda już dobrze. Robiłem już to w moich poprzednich autach, ale chciałbym upewnić się czy nie czekają na mnie jakieś niespodzianki. W relacji z analogicznej operacji w BJ, autor używa ściągacza. Czy również w mojej generacji, to narzędzie jest niezbędne? Z góry dziękuję za wszelkie rady. Przepraszam, jeśli jakimś cudem temat się już kiedyś przewinął (wyszukiwarka nie zwraca żadnych wyników :( )

Witam ponownie. Kierownica ściągnięta. W sumie czynność banalna. Porobiłem trochę zdjęć. Jutro kierownica idzie do obszycia. Jak wszystko poskładam i nie wywali mi poduszką w twarz, ani nie wyskoczy dziesięć błędów – wrzucę fotorelację :)
Forumowicz

Od: 28 lip 2012, 16:14
Auto: Mazda 3 BL
2010r.
2.2 185KM
MZR-CD
Mazda 323 GTX
1988r.
1.6Turbo 16V 150KM