Mazda3 BL Z6 2011 Kirei by KMB
Ksylo napisał(a):Wersje Sport chyba miały pakiet SAP, ale bez progów i zwykły spoiler...
Moja jest taka a raczej była, ale wydaje mi sie że w latach 2009-2011 można było kupić je w pakiecie i nie dopłacać za np głupie malowanie progów a później zrobili je osobno lecz ręki nie dam sobie uciąć
Na razie odpuszczam. Podchodzi przegląd i ubezpieczenie.
A potem się jeszcze pomyśli.

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Ja też byłem strasznie napalony na taki spoiler, ale po rozmowach w aso odpuściłem...
Raz, że trzeba wiercić dziurę (może wpływać to na szczelność?!), a dwa, że może już nie trzymać sie tak jak seryjny. W drugiej mazdzie też dokładałem spoiler (oryginalny) i teraz ciągle sie tłucze, trzęsie, odkręca. Oczywiście dużą rolę odgrywa tu zapewne jakość montażu (u mnie robił to fachowiec), ale jak istnieje prawdopodobieństwo, że będzie to samo... to chyba gra nie warta świeczki?!
Raz, że trzeba wiercić dziurę (może wpływać to na szczelność?!), a dwa, że może już nie trzymać sie tak jak seryjny. W drugiej mazdzie też dokładałem spoiler (oryginalny) i teraz ciągle sie tłucze, trzęsie, odkręca. Oczywiście dużą rolę odgrywa tu zapewne jakość montażu (u mnie robił to fachowiec), ale jak istnieje prawdopodobieństwo, że będzie to samo... to chyba gra nie warta świeczki?!
- Od: 5 kwi 2008, 16:05
- Auto: Pożegnał Mazda 626 99r.
Powitał Mazda 3 KIREI+ 11r.
Bez obaw – jest przykręcany i będzie się trzymał jak seryjny, dziura też nie stanowi problemu, więc możesz spokojnie zakładać
Ponoć szum "generuje" troszkę większy niż seria, ale osobiście nie miałem okazji tego sprawdzić.

Ksylo napisał(a):Ja też byłem strasznie napalony na taki spoiler, ale po rozmowach w aso odpuściłem...
Raz, że trzeba wiercić dziurę (może wpływać to na szczelność?!)
co Ty gadasz?? nic nie trzeba wiercić!! zakładałem u siebie z kumplem i nic nie wierciłem tylko wyjąłem jedną wpinkę plastikową i zamiast niej przepuściliśmy kabel... może w aso nie umieją rozebrać wtyczki, przełożyć kabelka i jej złożyć przez co muszą rozwiercać... żal U mnie trzyma się dobrze jest on montowany na 4 śruby bo bokach i teraz na 2 wpinki. Na zdjęciu download/file.php?id=18232&mode=view została wyjęta wpinka środkowa pod anteną. W niczym to nie przeszkadza. Co do szczelności to pod spodem od spoilera są specjalne uszczelki, które zapobiegają dostawaniu się wody. Jeżeli chodzi o progi to się zgodzę, że jest powiedziane żeby wiercić ale można to zastąpić klejem
Dobrze gada
Żal, nie żal, po prostu w ASO robią to tak, jak jest w „oryginale” (mps), czyli dodatkowy otwór w nadwoziu (po lewej stronie, obok tej środkowej spinki) służący do przeprowadzenia wychodzącego ze spoilera przewodu (ze złączką) zasilającego lampę LED stopu. Jeśli chodzi o uszczelki to tak naprawdę są one jedynie w miejscach elementów montażowych takich jak spinki, szpilki no i wspomniany przewód a te fragmentaryczne części pianek tu i tam po obwodzie to tylko w celu wytłumienia styku spoiler-nadwozie.

Dziś zaliczony przegląd nr 2. Moje lokalne ASO się spisało dobrze. Auto też.
Poprawiono mocowanie fotela kierowcy (zgłosiłem luz), kabel alarmu idący nad szybą (zgłosiłem brzęczenie), odgrzybiłem klimę (jechało już octem, a skoro już filterek kabinowy wymieniany...), a oprócz tego standardy (olej, płyn hamulcowy, przegląd budy i zawieszenia etc.). Autko elegancko umyte i dostałem mały prezencik od ASO (wieszak na marynarki/kurtki mocowany za zagłówek).
Przy okazji drobna korekta danych w systemie i już funga mi aplikacja MyMazda.
Z ciekawostek, ponoć w przyszłym roku ma ruszyć możliwość odpłatnego przedłużenia gwarancji – na rok lub 2 lata... Na razie szczegółów brak.
Poprawiono mocowanie fotela kierowcy (zgłosiłem luz), kabel alarmu idący nad szybą (zgłosiłem brzęczenie), odgrzybiłem klimę (jechało już octem, a skoro już filterek kabinowy wymieniany...), a oprócz tego standardy (olej, płyn hamulcowy, przegląd budy i zawieszenia etc.). Autko elegancko umyte i dostałem mały prezencik od ASO (wieszak na marynarki/kurtki mocowany za zagłówek).

Przy okazji drobna korekta danych w systemie i już funga mi aplikacja MyMazda.

Z ciekawostek, ponoć w przyszłym roku ma ruszyć możliwość odpłatnego przedłużenia gwarancji – na rok lub 2 lata... Na razie szczegółów brak.
-
Lokalny znaczy Jaremko 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
-
Różne opinie czytałem, dlatego pytam
ASO Mazdy najbliżej mnie ...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Ja większych powodów do narzekania do tej pory nie miałem. 
-
Tak sobie dziś autko sprzątałem i po swoim mieście jeździłem oraz zdjęcia pstrykałem... 

-
Zwykła myjka (dziś akurat BP koło Astry). Oczywiście z wycieraniem itp. 
-
drevny napisał(a):Ścibi85 nie martw się, tylko czarne M3 tak się brudzą i rysują od patrzenia, a zdjęcia KMBak zacne
Z tym sie zgodzę

Dobry wosk (teraz używam Collinite 915), porządnie nałożony co 3 miesiące i daje rade... Ja teraz przed zimą chce się zmobilizować jeszcze – ale czy dam radę?
A z tym osadem – to niestety norma – na ciemnych lakierach widać – u mnie też.
A z tym osadem – to niestety norma – na ciemnych lakierach widać – u mnie też.
-