farciarz napisał(a):...poprawa przyspieszenia na g-techu o sekundę nie wzięła się nagle znikąd
Farciarz a może Ty po prostu schudłeś?
...a tak na serio – katalizator mający 10 i więcej lat tylko "zamula" układ wydechowy
www.mazdaspeed.pl
farciarz napisał(a):...poprawa przyspieszenia na g-techu o sekundę nie wzięła się nagle znikąd
!!!!pinky napisał(a):A wkladanie na jego miejsce strumienicy to raczej jest bajer a nie cos technicznie uzasadnionego.

brylant napisał(a):Ja rowniez wywaliłem kata.
reaguje zdecydowanie lepiej na wciśnięcie gazu. Napewno zyskałem na dynamice i mocy. Jest to w moim wypadku naprawde odczuwalne. Różnica czasów 0-100 km/h przy pomiarze stoperem daje mi ok do 1 sek lepszy czas. Oczywiście pomiar nie oddaje rzeczywistości – to tylko ręczny pomiar. Ale pod nogą czuje naprawde więcej.
u mnie nie ma obawy że powstaną jakieś dziwne zawirowania w układzie wydechowym, całą robote robi turbina, kwestia tylko pozbycia się tego co ona popcha
wysypał mi sie uszczelniacz między "nowym katem a portkami" taki grafitowy shit i narazie mój wydech lepiej słychać z podpodwozia niż ztłumika 

mbmaster napisał(a):edynie troszke zmieiony dzwiek wydechu na taki bardziej metaliczny.

Udesky napisał(a):Co do ukladu to juz myslalem o calym sportowym z ultera, lacznie z kolektorem, ale to bedzie koszt conajmniej 2000zl.

Quaki napisał(a):tylko w silnikach turbo wywalenie kata moze (nie musi) dac poprawe osiagow

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje