Takie trudne pytanie co to może być
Mazda 626 1.8 16v 94r nie odpala – uszkodzony przepływomierz
Strona 1 z 1
Witam zakupiłem mazde 626 jakiś miesiąc temu do remontu wymieniłem to co było do wymiany mechanicznej a silnik chodził bez zarzutu az jechałem pewnego razu i poszarpną potem zaczął szarpac i zgasł od tamtej chwili nie chce wgl dobrze palic nie pali zaraz trzeba dobrze krecić żeby jakby napompowało ale dopływ paliwa jest a jak odpali to chodzi dobrze na wolnych obrotach a jak chce jeszcze raz odpalić to znów trzeba krecić a jak wejdzie na 3 tys to cud na gazie znów chodzi a jak przygazuje powyżej 3 tys to zabraknie mu znów jakby gazu i gasnie a potem na benzynie to znow taksamo ciężko odpalić .
- Od: 2 paź 2013, 20:21
- Auto: Mazda 626 94r. 1.8 16v Sedan
Iskra jest hmm gaz zwykły odpala na benzynie lub na benzynie i przełacza się gdy jest odpowiednia temperatura silnika po wykręceniu 3 tys właśnie jutro musze poszukać gościa co ma program do tego ;]
Tak to sam będę wiedział co wymienić , świece czarne zakopcone
Tak to sam będę wiedział co wymienić , świece czarne zakopcone
aparat i rozrząd dobrze bo było ustawiane jeździłem już nim i było dobrze zrobiłem pare km i tak się zrobiło zaczoł poszarpywac i zgasł myślałem ze brakło benzyny lub gazu a tu jednak nie cos tu chyba z dawką paliwa jest zle iskra jest na wolnych jak uda się odpalić to chodzi dobrze tylko jak gazu dodaje to albo gasnie albo dławiąc się podnoszą obroty na wolnych jak uda się odpalić to chodzi prawie idealnie ......
możliwe że i tak. Weź diode kawałek przewodu i wymigaj te błędy. Po Co Ci ktoś kto weźmie kasę, a sam możesz to zrobić za 1.5zł Bo tyle kosztuje dioda Jeśli nie masz. Będziesz wiedział tyle samo bez niego co i z nim. Równie dobrze Może być to Przepływka lub aparat zasłonowy.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
I tyle zachodu nie wiadomo po co. Trzeba było odrazu sprawdzić błędy. Prawdopodobnie było buum na gazie i takie oto efekty. A bum było z powodu wadliwie działającego układu zapłonowego i złego ustawienia mieszanki
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Kupiłem przepływke świece nowe ale i tak nie to komputer nic nie pokazuje a odpala jak jej się zachce na benzynie jak jej wciskam gaz gwałtownie to buuu a jak puszcze to chodzi na wolnych jak stopniowo to tez wkreca na obroty a jak zgasnie zaduszona to ma trudno odpalić
Dopisano 7 paź 2013, 19:24:
Zapłon trochę był źle ustawiony tez teraz raczej jest dobrze tylko zostały jeszcze te obroty sa poniżej tysiąca
Dopisano 7 paź 2013, 19:24:
Zapłon trochę był źle ustawiony tez teraz raczej jest dobrze tylko zostały jeszcze te obroty sa poniżej tysiąca
Strona 1 z 1