przez Danielo » 2 paź 2013, 21:32
Być może ta przednia jest wyrwana i przez to ucieka. Ogólnie to wymieniam bo auto przy jeździe po mieście nie przyśpiesza i nie folguje płynie tylko np. jadąc na dwójce jak puszczę gaz to szarpnie, jak wcisnę od razu to samo, nie jest to płynne tylko tak jak byłby luz, im mniejszy bieg i prędkość bardziej to odczuwam. Znajomy mechanik dał mi radę żeby wjechać na kanał zaciągnąć ręczny, jedynka i próbować jakby ruszać, wtedy będzie widać która jest do bani i najwięcej siada. Po tym teście wyszło że przednia ewidentnie siada boczne wydają się być O.K. a tylną tak słabo widać że w sumie to nie wiem..
Byłem przekonany że któraś będzie mieć "fasolki" do małej korekcji, dlatego pytam bo ktoś kto się tym zajmuje na co dzień mógłby coś podpowiedzieć, a jeśli nie ma to nie będę bez sensu rozkręcał wszystkiego i szukał.
Co do dzwonu to był chyba delikatny, nie wiem jak bardzo (auto to kupiłem półtora miesiąca temu)ale raczej nie było mocno, zderzak ponitowany, pęknięty, ale nie po całości, urwany któryś zaczep od lampy, czyli raczej drobna stłuczka.. Do tego przy zakupie patrzyłem czy idzie prosto bez trzymania kierownicy i przy hamowaniu, w obu sytuacjach prościutko, czyli chyba nie jest pogięta?
PRAWDZIWA JAZDA,TO MUSI BYć MAZDA!!!