Wyszła nowa aktualizacja oprogramowania obsługującego nawigację.
Aby zaktualizować należy uruchomić TomTom Home i system sam wykryje czy aktualizacja jest wymagana. Następnie zaktualizowaną kartę umieszczamy w slocie w M6 i na wyświetlaczu potwierdzamy instalowanie nowej wersji oprogramowania. Sama aktualizacja w samochodzie trwa około 15 minut.
TomTom Home prosi jednak aby po aktualizacji w samochodzie, ponownie wyjąć kartę i podłączyć pod komputer. Zrobiłem jak kazał, ale nie potrzebnie, chciał poszukać dodatkowych aktualizacji i nie znalazł nic nowego więc nie musicie tego ponownie robić.
Co się zmieniło – nie wiem, nie sprawdzałem.
TomTom odsyła do artykułu z informacjami o zmianach w oprogramowaniu pod adresem:
http://pl.support.tomtom.com/app/answer ... cale/pl_plWersja 10.850
(Mazda Navigation System NB1)
Zmiany:
Ta aktualizacja oprogramowania dodaje usługę Niebezpieczne strefy TomTom.
Ta aktualizacja oprogramowania usuwa obsługę ostrzeżeń o fotoradarach w Liechtensteinie.
Poprawki:
W kilku przypadkach przycisk powrotu nie działał poprawnie z modelami samochodów wyposażonych w opcjonalny kontroler.
W bardzo nielicznych przypadkach nie była oferowana żadna bezpłatna mapa. Nowe urządzenia oferują bezpłatną mapę w ciągu 60 dni od pierwszego użycia urządzenia.
Czasami urządzenie zawieszało się w przypadkach, gdy przesuwane drzwiczki karty SD były otwarte lub zamknięte podczas pierwszego uruchomienia.