Witam,
Mam problem z fabrycznym radiem, odbiór jest fatalny, nawet stacje z którymi nie powinno być na ogół problemu, nie odbieraja prawidłowo tzn. trzeszczy, przerywa tak jakby był słaby sygnał. Ogólnie z cd dźwięk jest super. Do kogo mogę się udać z takim problemem na terenie krakowa, albo jakieś wskazówki abym mógł coś z tym zrobić, może jakieś wzmocnienie sygnału?. ogólnie stacje znajudje ale odbiór jest fatalny.
Mzda 3 BK 2008r. 1,6benz problem z radiem
Strona 1 z 1
Sprawdź jeszcze czy między anteną a wtyczką antenową która wchodzi do radia jest przejście, zwykłym miernikiem dasz radę. Jeśli przewód jest cały to możliwe że padło coś w radiu...
Innej możliwości raczej nie ma
antena bankowo dobra...sprawdzałem
Problem nadal nie rozwiązany.
Znalazłem w ,,necie,, podobny wątek pozwole go sobie wkleić. Mój problem jest identyczny
Cytuję.
Mam do Was pytanie, czy ktoś z Was miał podobny problem, że podczas słuchania radia przy pozostaniu na jednej stacji po kilku sekundach radio zaczyna źle odbierać. Przełącznie na inna stacje i powrót powoduje, że wszystko znów jest ok na jakiś krótki czas. Czasami jest to kilka saekunda czasami prawie minuta. Ale jeszcze nie udało mi się na żadnej stacji wysłuchać jednego utworu od początku do końca. Jest to strasznie irituające dlatego coraz cześciej słucham samych płyt. Jestem pewien że nie jest to nic związane z głosnikami, wzmacniaczem itp gdyż płyty jak i MP3 odtwarzane są bez problemu i nie ma zadnych zakłóceń, szumów.
Z góry dzięki za wskazówki jeśli już taki problem mieliście.
Problem nadal nie rozwiązany.
Znalazłem w ,,necie,, podobny wątek pozwole go sobie wkleić. Mój problem jest identyczny
Cytuję.
Mam do Was pytanie, czy ktoś z Was miał podobny problem, że podczas słuchania radia przy pozostaniu na jednej stacji po kilku sekundach radio zaczyna źle odbierać. Przełącznie na inna stacje i powrót powoduje, że wszystko znów jest ok na jakiś krótki czas. Czasami jest to kilka saekunda czasami prawie minuta. Ale jeszcze nie udało mi się na żadnej stacji wysłuchać jednego utworu od początku do końca. Jest to strasznie irituające dlatego coraz cześciej słucham samych płyt. Jestem pewien że nie jest to nic związane z głosnikami, wzmacniaczem itp gdyż płyty jak i MP3 odtwarzane są bez problemu i nie ma zadnych zakłóceń, szumów.
Z góry dzięki za wskazówki jeśli już taki problem mieliście.
- Od: 3 cze 2012, 20:13
- Auto: 1. Mazda CX-3 2018 USA ver.TOURING Engine: 2.0L SKYACTIV-G DOHC 16-Valve
2.M3 BK 1,6benz 2008r. Inclusive
Hej,
Odpinając radio od wszystkich przewodów i podłączając ponownie będzie działało?? czy będzie potrzebne jakieś kodowanie tudzież coś innego. Chciałem styki sprawdzić....i spryskać specjalnym preparatem
Odpinając radio od wszystkich przewodów i podłączając ponownie będzie działało?? czy będzie potrzebne jakieś kodowanie tudzież coś innego. Chciałem styki sprawdzić....i spryskać specjalnym preparatem
- Od: 3 cze 2012, 20:13
- Auto: 1. Mazda CX-3 2018 USA ver.TOURING Engine: 2.0L SKYACTIV-G DOHC 16-Valve
2.M3 BK 1,6benz 2008r. Inclusive
awido napisał(a):Hej,
To zależy czy poprzedni właściciel je zakodował. Jeśli tego nie zrobił to możesz odpinać, ale jeśli zakodowane to bez kodu chyba tylko wymiana na nowe.
W instrukcji jest dokładny opis kodowania radia.
Instrukcję możesz znaleźć np. tutaj
viewtopic.php?f=114&t=119642&p=2512410&hilit=instrukcja+mazda+3+bk#p2512410
Sprawdzić najłatwiej poprzez próbę ustawienia kodu. Jeśli się uda go ustawić, to jest ok. Jak nie to znaczy, że było już wcześniej zakodowane.
Nie znam sposobu na odzyskanie kodu. Wydaje mi się, że taki sposób nie istnieje.
Instrukcję możesz znaleźć np. tutaj
viewtopic.php?f=114&t=119642&p=2512410&hilit=instrukcja+mazda+3+bk#p2512410
Sprawdzić najłatwiej poprzez próbę ustawienia kodu. Jeśli się uda go ustawić, to jest ok. Jak nie to znaczy, że było już wcześniej zakodowane.
Nie znam sposobu na odzyskanie kodu. Wydaje mi się, że taki sposób nie istnieje.
Strona 1 z 1