Witam!
Jakiś tydzień temu usłyszałem pierwszy raz dziwne dźwięki najpierw podczas przyspieszania na pierwszych 3 biegach, coś jakby piszczenie jakiegoś paska. Następnego dnia rano po odpaleniu auta wystraszył mnie jeszcze inny odgłos jakby chrobotanie:
które ustaje po kilku minutach. Usterkę zauważyłem zaraz przed wyjazdem w trasę więc nie było czasu na wizyty u mechaników, przejechałem ponad 1000km zaliczając 1,5h korek szczęśliwie docierając do celu. Niestety dźwięk pojawia się nadal po każdym starcie. Przebieg 206k (ale czy prawdziwy ?) rok temu wymieniany rozrząd z pompą wody, w grudniu wymienione podkładki pod wtryskiwaczami i czyszczony smok. Proszę o jakąś wstępną diagnozę oraz wskazówki.
pozdrawiam Przemoo!
Dziwne dźwięki po odpaleniu
Strona 1 z 1
przemook napisał(a):..Proszę o jakąś wstępną diagnozę oraz wskazówki.
pozdrawiam Przemoo!
sprawdz stan/zawartosci miski oleju, bo takie dzwieki sugerują problem smarowania na wale/pompie oleju..
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1