A więc zacznijmy od początku, mam mały problem a mianowicie ostatnio jadąc pękła mi śruba w prawym kole od układu kierowniczego (tak mi się wydaję) skutkiem tego było to, iż moja kierownica była skręcona (np.) w lewo a koła były prosto... jakoś udało mi się dojechać do warsztatu... gdzie została dopasowana i wymieniona śruba która wnioskuję, że na skutek polskich dziur czy też już ze starości pękła. Przejechałem jakieś 80km i zacząłem słyszeć wyraźny stukot przy hamowaniu i dodawaniu gazu tak jak by brakowało gdzieś uszczelki. Podejrzewałem, że po prostu jakaś uszczeleczka pękła i zgubiła się po drodze. Następnego dnia zajechałem do mechanika który stwierdził że jest do wymiany półoś, z braku czasu nie mogłem zostawić samochodu u niego ponieważ musiałem jechać dalej... za tydzień zjeżdżam z Niemiec do Polski i chciałbym naprawić usterkę jednak tej części mechanik nie ma pod ręką więc trzeba zamówić... ja będę tylko przez weekend a zależy mi na szybkiej naprawie samochodu. Szukałem tej półośki jednak nie mam pojęcia czy to jest krótka prawa czy też długa jeśli długa to czy cała czy łączona. Ktoś mógłby mi pomóc? Mowa oczywiście o prawym kole patrząc siedząc za kierownicą (lewe jeśli patrzę na samochód z zewnątrz).
Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź...