Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
ewidentne zwarcie gdzieś w układzie może ktoś poprzestawiał ci wtyczki. a tak na marginesie poco odłączałeś akumulator ?
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
Albert Einstein

- Od: 17 sty 2013, 18:09
- Auto: Mazda 6 GY 1.8 l 120 KM L8-DE Czarny metalik
STAG 300-premium
Wiejski tuning :)
Przymierzam się do wymiany płynu chłodniczego i mam dwa pytania:
1. Zalewać płyn marek, które można kupić w supermarkecie bądź stacji benzynowej czy lepiej kupić FL-22?
2. Czy wymiana płynu jest taka jak w silnikach diesla czy może trzeba podjąć jakieś dodatkowe kroki?
1. Zalewać płyn marek, które można kupić w supermarkecie bądź stacji benzynowej czy lepiej kupić FL-22?
2. Czy wymiana płynu jest taka jak w silnikach diesla czy może trzeba podjąć jakieś dodatkowe kroki?
Yo, mr. White!

- Od: 8 kwi 2012, 12:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
jestem w trakcie poszukiwań GY. Na szybko dzis jedną oglądałem widziałem że ma kratke oddzielającą bagaznik od kanapy. Z kolei wnętrze bagażnika bez skazy. Czy przez tą kratę mam sobie odpuścic ten egzemplarz?
gg 2204545

- Od: 24 lip 2008, 20:31
- Auto: Mazda 626 GE 95r. FP + LPG
Mazda 6 GY 2005r. 1,8+LPG
heh no i widzisz... mówiłem, że na szybko oglądałem a wcześniej z kombi praktycznie nie miałem styczności. dzięki za info, sprawdzę przy bardziej wnikliwych oględzinach
gg 2204545

- Od: 24 lip 2008, 20:31
- Auto: Mazda 626 GE 95r. FP + LPG
Mazda 6 GY 2005r. 1,8+LPG
Hejka wszystkim:).. Chcialem zasiegnać waszej opini i porady .. otóż chcialbym zalozyc sobie w miejsce fabrycznych kratek zderzaka oto takie halogeny:
http://www.ebay.co.uk/itm/151006534183?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
i powiedzcie mi w jaki sposób bede mogł to podpiać? otoż moja manetka przy kierownicy posiada tylko przełacznik na tylne światła przeciwmgłowe.. czy musze zmienic manetke na ta z podwojnym przełacznikiem świateł przeciwmgłowych czy da sie to podpiać do obecnie istniejacej?
z góry dzieki
http://www.ebay.co.uk/itm/151006534183?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
i powiedzcie mi w jaki sposób bede mogł to podpiać? otoż moja manetka przy kierownicy posiada tylko przełacznik na tylne światła przeciwmgłowe.. czy musze zmienic manetke na ta z podwojnym przełacznikiem świateł przeciwmgłowych czy da sie to podpiać do obecnie istniejacej?
z góry dzieki
Jeżeli chcesz, aby to były halogeny, a nie dzienne, to musisz sobie zmienić manetkę. A podpiąć na pewno się gdzieś da 
tutaj masz jak ja to robiłem. Różnice tylko w osprzęcie, bo robota do zrobienia raczej taka sama.
viewtopic.php?f=409&t=157173
swoja drogą, jak teraz spojrzałem w ten temat, straszny syf tam od wewnątrz jest, pomimo osłon
viewtopic.php?f=409&t=157173
swoja drogą, jak teraz spojrzałem w ten temat, straszny syf tam od wewnątrz jest, pomimo osłon

-
Moderator GJ

- Od: 10 cze 2012, 17:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie
Potrzebuje coś zmodyfikować w sterowaniu audio z kierownicy
W tym celu musze odłaczyć na jkais czas podzuszkę.
Czy jak odłacze poduszkę i podepne akumulator (oczywiście odłącze ją ze zdjętą klemą) to po ponownym podłaczeniu wywali mi komputer błąd poduszki czy przełknie bez problemowo odłączoną poduchę?
Pawels
Mam takie pytanie
Potrzebuje coś zmodyfikować w sterowaniu audio z kierownicy
W tym celu musze odłaczyć na jkais czas podzuszkę.
Czy jak odłacze poduszkę i podepne akumulator (oczywiście odłącze ją ze zdjętą klemą) to po ponownym podłaczeniu wywali mi komputer błąd poduszki czy przełknie bez problemowo odłączoną poduchę?
Pawels
Witam,
problem mam następujący: podczas jazdy zaświeciła się kontrolka DPF – jazda w trybie serwisowy bez mocy, następnie po chwili zaczęła mrugać. Po przejechaniu około 30 km dodatkowo zaświecił się kontrolki silnik+DSC. Przed kupnem podczas sprawdzenia na komputerze mazdy – około 25000 km temu skasowaną miałem inspekcję oleju. Aktualnie miałem 2 wymiany ale bez skasowania na komputerze inspekcji olejowej.
Moje pytania są następujące:
– czy może to być związane z inspekcją olejową czy coś zaczyna się dziać z DPF
– czy istnieje możliwość skasowania błędów w sposób domowy (zwieranie pinu do masy i działanie pedałem gazu)?
problem mam następujący: podczas jazdy zaświeciła się kontrolka DPF – jazda w trybie serwisowy bez mocy, następnie po chwili zaczęła mrugać. Po przejechaniu około 30 km dodatkowo zaświecił się kontrolki silnik+DSC. Przed kupnem podczas sprawdzenia na komputerze mazdy – około 25000 km temu skasowaną miałem inspekcję oleju. Aktualnie miałem 2 wymiany ale bez skasowania na komputerze inspekcji olejowej.
Moje pytania są następujące:
– czy może to być związane z inspekcją olejową czy coś zaczyna się dziać z DPF
– czy istnieje możliwość skasowania błędów w sposób domowy (zwieranie pinu do masy i działanie pedałem gazu)?

- Od: 23 lut 2013, 23:08
- Auto: Mazda6 Sport Wagon / 2.0 l Diesel 143 KM RF-7J / 2007 r.
Wojtek_M6 napisał(a):czy istnieje możliwość skasowania błędów w sposób domowy (zwieranie pinu do masy i działanie pedałem gazu)?
viewtopic.php?f=396&t=116274&hilit=kasowanie+inspekcji+olejowej
Wojtek_M6 napisał(a):czy może to być związane z inspekcją olejową czy coś zaczyna się dziać z DPF
może być i jedno i drugie. W Twoim przypadku raczej inspekcja do skasowania
Dzięki, tak przypuszczałem, że musiało być, ale jakoś zawsze odnajdywałem tylko o przednim zderzaku. Skoro można to mam drugie pytanie. Poszukuję instrukcji demontażu oryginalnego haka Mazdy
Ma ktoś jakiś namiar na takie cudo?

- Od: 21 maja 2012, 11:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
Da sie znalesc 6 GY bez rudej? dzisiaj jezdzilem prawie caly dzien i jak otworzylem tylne drzwi albo sie polozylem zeby ogladnac podloge to na laczniach progow z podloga niemal slychac jak ruda wpie...ala auto. A nadkola tyl nawet nie mowie. Szukam auta rodzicom:) i niech ktos mi napisze o silnikach cos, ktos ogarniety w tym modelu, choc nie ukrywam ze diesel nie bardzo mnie przekonuje i tate:)

- Od: 8 mar 2010, 18:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium