Mazda6 GG LF 07' 2.0 benzyna 147 kucyków
nic tylko pogratulować i pozazdrościć
faktycznie piękna i zadbana 
Piękna sztuka!
Piękny kolor!
Szerokości!
Piękny kolor!
Szerokości!
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
To ja też napiszę 
Wstrętna, okropna, brzydki kolor i zapuszczona......
ehhh..... Śliczna jest....
))))
Wstrętna, okropna, brzydki kolor i zapuszczona......
ehhh..... Śliczna jest....
-
klimeque
Mini Spot 
Dopisano 1 sie 2013, 15:27:
Witam,
ostatnio wykonałem jedną z ważniejszych modyfikacji w moim aucie, mianowicie zabezpieczenie antykorozyjne nadkoli tylnych i wymiana na plastikowe. Polecam ten zabieg każdemu posiadaczowi M6 z przed face liftingu jak i po. Po zdjęciu szmacianych starych nadkoli blacha nie wyglądała ciekawie. Wszystko było zawilgocone i pojawiły się niewielkie dziurki. Mój lakiernik powiedział że to był ostatni dzwonek na zrobienie tego zabiegu. Cała rdza została usunięta i nadkole zostało zabezpieczone. Na rant nadkoli został nałożony kauczuk. Plastikowe nadkola nie są idealnie spasowane ale myślę że spełniają swoją role w 100%. Koszt tego zabiegu to 300zł (robocizna i materiały) plus koszt zakupu nadkoli.
Poniżej zdjęcia.
Pozdrawiam
Dopisano 1 sie 2013, 15:27:
Witam,
ostatnio wykonałem jedną z ważniejszych modyfikacji w moim aucie, mianowicie zabezpieczenie antykorozyjne nadkoli tylnych i wymiana na plastikowe. Polecam ten zabieg każdemu posiadaczowi M6 z przed face liftingu jak i po. Po zdjęciu szmacianych starych nadkoli blacha nie wyglądała ciekawie. Wszystko było zawilgocone i pojawiły się niewielkie dziurki. Mój lakiernik powiedział że to był ostatni dzwonek na zrobienie tego zabiegu. Cała rdza została usunięta i nadkole zostało zabezpieczone. Na rant nadkoli został nałożony kauczuk. Plastikowe nadkola nie są idealnie spasowane ale myślę że spełniają swoją role w 100%. Koszt tego zabiegu to 300zł (robocizna i materiały) plus koszt zakupu nadkoli.
Poniżej zdjęcia.
Pozdrawiam
- Od: 26 wrz 2012, 15:45
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 Benzyna 155KM 90th Anniversary 2011 rok
Ja też mam położony przez kogoś jakiś jasny antykorozyjny baranek, który lekko wychodzi na lakier + do tego założone nadkola. Gdybym teraz miał nabyć nową M6 z salonu to pierwsze co bym zrobił to zabezpieczył ją od dołu. Malucha, Tico zabezpieczałem na gorąco używając smaru armatniego, wosku oraz botexu, potem jeszcze tylko przejażdżka po szutrze i nigdy nie było problemu z rdzą 
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Ooo... jest jakiś klubowicz z Jarosławia
Za Przeworskiem po prawej stronie jak już się wyjeżdża w stronę Rzeszowa jest taki warsztat. Chyba wcześniej jest zakład kamieniarski i zaraz za nim. Nie pamiętam jak gość ma na nazwisko. Moim zdaniem jest to solidnie zrobione i za w miarę przystępne pieniądze. Postaram się dowidzieć o nazwisko i najwyżej uzupełnię wątek.
W takim razie będę musiał się tam rozejrzeć
Zostawiałeś mu auto? Jak tam to na ile ?
edit:
a poleć jakiegoś elektromechanika, będę teraz zjeżdżał do jw to sobie podskoczę, nie działa mi wciśnięcie dłuższe przycisku od strony kierowcy, aby ją opuścić to muszę trzymać przycisk. Próbowałem ją programować wg instrukcji jednak nic nie dało.
edit:
a poleć jakiegoś elektromechanika, będę teraz zjeżdżał do jw to sobie podskoczę, nie działa mi wciśnięcie dłuższe przycisku od strony kierowcy, aby ją opuścić to muszę trzymać przycisk. Próbowałem ją programować wg instrukcji jednak nic nie dało.
-
Zdzirson
Wyjeżdżałem na urlop i zostawiłem mu auto na tydzień. Zrobił to oczywiście szybciej ale musisz tam podjechać i się jakoś z nim umówić. Co do elektryka to nikt konkretny w naszym kochanym mieście nie przychodzi mi do głowy.
Witam,
ostatnio moją mazdę odwiedziła kuna. Weszła do komory silnika i zainteresowała się wygłuszeniami. Po przeczytaniu w necie w jaki sposób zniechęcić tego gryzonia do odwiedzania mojego auta pod maskę powędrowała pończocha ze świeżą sierścią psa i kostka wc
na razie nic się nie dzieje więc chyba działa 
ostatnio moją mazdę odwiedziła kuna. Weszła do komory silnika i zainteresowała się wygłuszeniami. Po przeczytaniu w necie w jaki sposób zniechęcić tego gryzonia do odwiedzania mojego auta pod maskę powędrowała pończocha ze świeżą sierścią psa i kostka wc
Nawet kuny lubia Mazdy
pozdr

- Od: 8 gru 2011, 14:46
- Auto: mazda6 TS 2007 2.0 147 km
Ja bym chyba wyszedł z siebie i stanął obok.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
tak piękny egzemplarz, że kuna nie mogła przejść obok obojętnie 
w ASO najprawdopodobniej drogo
Na allegro ceny są zróżnicowane, ale samo wygłuszenie pozostawia wiele do życzenia... ja bym zostawił to wygłuszenie, tylko pomyślał nad zatuszowaniem śladów po kunie. Czymś "pomalować", żeby nie było widać tego rudego
bo z tego co widzę, większych dziur nie ma, więc głośniej w kabinie raczej nie będzie 
Jestem pedantem
Strasznie drażni mnie to zniszczone wygłuszenie. Z tym pomalowaniem to dobry pomysł. Jak będę miał trochę czasu to pomyślę co z tym zrobić.
Dopisano 23 wrz 2013, 16:06:
W zeszłym tygodniu zakupiłem dla mojej mazdy nowe obuwie na zimę
Wybór padł na Goodyear Ultra Grip 8 205/55 R16 91 T. Opony prezentują się fajnie. Zostały wyprodukowane w lipcu 2013 więc są świeże. Jak będą zamontowane na aucie to wrzucę parę fotek i po zrobieniu paru kilometrów dam znać jak wrażenia z jazdy.
Dopisano 23 wrz 2013, 16:06:
W zeszłym tygodniu zakupiłem dla mojej mazdy nowe obuwie na zimę