Witam
Czy ktos z forumowiczów wymieniał przewód antenowy w M6 przedlift?
Radio bardzi słąbo mi odbiera , sprawdziłem i wyglad na to ze przewód jest walnięty, troche to dziwne bo przeciez to nie jest element ruchomy
Jak sie to tego zabrać najlepiej?
Wymiana przewodu antenowego
Strona 1 z 1
Ja również ostatnimi czasy mam strasznie "cieniutkie" radio i nie bardzo wiem jaka może być tego przyczyna. Stawiałbym na antenę, ale trudno to na pewno stwierdzić...

Zanim zbierzesz się z a prucie kabla to sprawdź czy masz przejście pomiędzy anteną a radiem.
Nie jestem pewien czy w podstawce anteny nie ma jakiegoś kondensatora ale od wtyczki przy stopce anteny do samego radia powinieneś mieć niezakłócone przejście (to sprawdzone).
Do wtyczki do stopki anteny możesz się dostać poprzez tylną lampkę (kombi).
Nie jestem pewien czy w podstawce anteny nie ma jakiegoś kondensatora ale od wtyczki przy stopce anteny do samego radia powinieneś mieć niezakłócone przejście (to sprawdzone).
Do wtyczki do stopki anteny możesz się dostać poprzez tylną lampkę (kombi).
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Na pewno po świętach to sprawdzę. Dziękuję za odpowiedź 

ja sugeruje jakieś niedomaganie przy samej antennie..
np w wyniku korozji
E.
np w wyniku korozji
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
moze bezposrednio przy radiodbiorniku.?
pozdr.E
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Hero napisał(a):...nie wiem co z tym kablem.... ewent jak go przeciągnąć
nozykiem lub ucinaczkami
osobiscie sierkiery nie polecam.
E
Przerabiałem to w swoim kombi. Przy antenie jest wtyczka. Druga jest przy bezpiecznikach i bezpośrednio w radiu też jest gniazdo.
Zakładałem nową antenę (na jednym mocowaniu antena FM i CB). Kable przeciągnąłem w lewym progu. Nie ma z tym dużego problemu.
Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
Zakładałem nową antenę (na jednym mocowaniu antena FM i CB). Kable przeciągnąłem w lewym progu. Nie ma z tym dużego problemu.
Sheol napisał(a):wtyczka druga jest przy bezpiecznikach
i to jest chyba najlepsze miejsce..
pozdr.
E
Jak wpiszesz w wyszukiwarkę "sirio twin car" to pokaże ci jak to wygląda. Są różne wersje. Jak kupiłem z krótką antenką za ok 65zł. Teraz widze, że są droższe. Antenka w mieście starcza na ok 5km. Można spokojnie założyć dłuższą na takie same mocowanie lub dokupić przejściówkę na DV. :grin:
Strona 1 z 1