Telefony komórkowe
tydzien temu bylem w serwisie i mi powiedzieli-nigdy zadnych aktualizacji andka!ori soft jest optymalny do urzadzenia(stąd wiem skad sie wziely zawiechy i zamulenia w moim ktorych nie bylo przed aktualizacja)
Sytuacja o ktorej piszesz tez mi sie czasem zdarza wlasnie po aktualizacji
Sytuacja o ktorej piszesz tez mi sie czasem zdarza wlasnie po aktualizacji
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Sprawdz APN. Zostaw wszystkie APN playa, reszte wywal.
Dopisano Pn, 16 wrz 2013, 18:43:
Ty serio Bo_Lo? Może masz na myśli custom romy?
Bo aktualizacja tez jest ori softem optymalnym do telefonu.
Najważniejszym krokiem aktualizacji jest wipe telefonu po niej
!!
Dopisano Pn, 16 wrz 2013, 18:43:
Bo_Lo napisał(a):tydzien temu bylem w serwisie i mi powiedzieli-nigdy zadnych aktualizacji andka!
Ty serio Bo_Lo? Może masz na myśli custom romy?
Bo aktualizacja tez jest ori softem optymalnym do telefonu.
Najważniejszym krokiem aktualizacji jest wipe telefonu po niej

Misiek nie wiem,nie znam sie na tycj WIPeach,Rootach itp.Jestem zwyklym userem telefonu i wiem tylko tyle ze przed aktualizacja system smigal az milo a po kuleje.
Wyjasnij co to ten Wipe zanim wydam 40zl w serwisie na roota
Wyjasnij co to ten Wipe zanim wydam 40zl w serwisie na roota
Bo_Lo napisał(a):40zl w serwisie na roota
Poszukaj w telefonie opcji przywróć ustawienia fabryczne. To wykasuje ci wszystko, ale zapewniam cię że nie poznasz telefonu po tym. A żeby zachować dane to robisz roota, a potem titanium backup albo mybackup i robisz backup smsow, kontaktów i aplikacji (ale nie tych systemowych).
Robisz wipe i przywracasz sobie co chcesz.
bieski napisał(a):oszukaj w telefonie opcji przywróć ustawienia fabryczne.
I to mi przywróci ori system?
Robiłem aktualizację w L9 do 4.1.2 potem jeszcze poprawiające zarządzanie energia. Żadnego wipea nie robiłem od kupna i telefon nigdy się nie zawiesił i działa caly czas optymalnie. Tam gdzie ci powiedzieli żeby nigdy nieaktualizowac androida to nie nazwałbym tego serwisem.
By L9.
By L9.
adis555 napisał(a):Tam gdzie ci powiedzieli żeby nigdy nieaktualizowac androida to nie nazwałbym tego serwisem.
Czasami mogą wiedzieć co mówią zdarza się, że kolejne aktualizację więcej psują niż poprawiają
bieski napisał(a):Czyli to co Seraf pisze, skopali aktualizacje. Na szczęscie tylko wpis APN
Tak. Telefon nawet po zmianie androida nadal wydaje się być brandowany na T-Mobile. Natomiast miał usunięte wszystkie wpisy APN. Dziwne, bo wystarczyło tylko stworzyć nieustawiony wpis i zaczęło brykać
Jakiś tam podpis Leszka :P
Seraf napisał(a):adis555 napisał(a):Tam gdzie ci powiedzieli żeby nigdy nieaktualizowac androida to nie nazwałbym tego serwisem.
Czasami mogą wiedzieć co mówią zdarza się, że kolejne aktualizację więcej psują niż poprawiają
Wymownie powiedzieli że 99% problemów z systemem ma przyczynę w aktualizacji. Org system jest optymalny pod dany aparat,aktualizacja dla wszystkich taka sama.
Wysłane z mojego WT19i
Bo_Lo napisał(a):aktualizacja dla wszystkich taka sama
A to robi się aktualizacje dla wszystkich? Myślałem, że jeśli na dany aparat jest dostępna oryginalna aktualizacja czy nowy oryginalny system to dotyczy to danego modelu z danymi parametrami technicznymi.
Tyle tu rozmawiamy o braku wsparcia dla poszczególnych modeli, że wydawało mi się to oczywiste.
ps. przez oryginalne mam na myśli udostępnione przez producenta jako zalecane.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Nie wiem Leszku,tak mi powiedzieli. Wiem tylko że przed chodził o nieco lepiej;–)
Wysłane z mojego WT19i
Wysłane z mojego WT19i
Oczywiście, że aktualizację są osobne dla każdego producenta i modelu! Co za wymysł, że są wspólne i dla wszystkich takie same?
Część telefonów dostaje aktualizacje, a część nie. Każda aktualizacja jest przeprowadzana przez producenta telefonu, a nie przez google jako twórcy systemu. Google wypuszcza źródła np androida 4.3 i producent dostosowuje go do swoich telefonów.
Zdecydowanie w większości przypadków aktualizacja systemu poprawia wydajność telefonu. Oczywiście zdarzają się wyjątki.
Zdecydowanie w większości przypadków aktualizacja systemu poprawia wydajność telefonu. Oczywiście zdarzają się wyjątki.
Z innej beczki – Research In Motion planuje zwolnić 40 procent załogi. http://arstechnica.com/business/2013/09 ... employees/
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4