Ciągle ten sam błąd
Strona 1 z 1
Zawór TCV wymieniony bo ciekł i była uszkodzona jedna siateczka i i był błąd P0216. Po wymianie zaworu także jest błąd.
kontrolka miga tylko po nagrzaniu samochodu na wolnych obrotach albo przy jeździe na niskich obrotach ok 1200obr. i często samochód łapie muła i nie da się rozpędzić wiecej jak 110km\h
Mam pytanie chce odkręcić tą pokrywkę zaznaczoną na zdjęciu co są wkręcone czujniki i trochę tam wyczyścić. Czego się spodziewać przy odkręceniu??
- Od: 9 maja 2012, 21:00
przede wszystkim spodziewaj się reakcji moderatora.piszesz o jednym i tym samym w drugim wątku.
może napisz lepiej kiedy się pojawił problem i w jakich okolicznościach,łatwiej będzie pomóc.
rozrząd sprawdzony ? wątpię....
może napisz lepiej kiedy się pojawił problem i w jakich okolicznościach,łatwiej będzie pomóc.
rozrząd sprawdzony ? wątpię....
Tak rozrząd sprawdzony. Problem pojawił się od przeciekającego TCV i błędu P0216. Wymieniłem go bo zalewał mi alternator i było trochę ropy pod komputerem. Po wymianie myślałem że błąd zniknie ale nie dalej to samo. I z tym przyśpieszaniem też zaczęło się w tym samym czasie co zaczął TCV wyświetlać błąd.
Silnik na wolnych obrotach nie pracuje jakby walił ktoś młotem.
Silnik na wolnych obrotach nie pracuje jakby walił ktoś młotem.
- Od: 9 maja 2012, 21:00
ja bym wyczyścił cały dół pompy bo może ten tłoczek się zacina.
Tłoczek który przestawia kąt wtrysku może zacina się.
Strona 1 z 1