Sterownik ogrzewania-Problem po rozgrzaniu.
Strona 1 z 1
Jako że zbliża się zima postanowiłem że w końcu wezmę sie za naprawe ogrzewania w mojej Mazdzie (626 GE 1.8 bez gazu). Problem polega na tym że gdy silnik nie jest dobrze rozgrzany suwak od regulacji ciepłe-zimne działa bez zarzutu i steruje klapkami od temperatury, natomiast po rozgrzaniu automatycznie przesuwa silniczek od sterowania w pozycję bardzo ciepłe i w aucie idzie się zagotować, nie mogę zmniejszyć choć jeśli przesunę suwakiem to jest niewielka reakcja silniczka która i tak nic nie daje bo po prostu jest za ciepło, całe lato jeździłem bez tego sterownika żeby działała klimatyzacja i żebym sie nie usmażył. Podłączałem drugi identyczny sterownik i dzieje się to samo więc wykluczam jego usterke. Dodam tylko że układ chłodzenia jest drożny, nie zapowietrzony i ma to nic wspólnego z innymi problemami ogrzewania w 626. Proszę was o pomoc bo nigdzie nie mogę znaleźć czegoś co by pomogło .
-
Macia5
Też bym stawiał na silniczek od klapy ciepłe/zimne.
Jak będziesz mial rozgrzany to posłuchaj czy silniczek warczy.
P.S teraz to w sumie nie musisz psuć ogrzewania zima idzie ciepło się przyda
Jak będziesz mial rozgrzany to posłuchaj czy silniczek warczy.
P.S teraz to w sumie nie musisz psuć ogrzewania zima idzie ciepło się przyda
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
silniczek nie jest za to odpowiedzialny bo jak podłączałem nowy to był że tak powiem "zimny"
-
Macia5
Strona 1 z 1