Witam mam pytanie. Szukalem na forum ale widzailem rozne opinie.
Czy silnik 1,8 V6 w mazdzie mx3 jest kolizyjny czy nie ? Tzn. czy po zerwaniu paska jest mozliwosc ze tlok zderzy sie z zaworami ,czy tlok nie dochodzi do zaworow gdy są otwarte?
Kolizyjny czy bezkolizyjny | MX-3 1,8 V6
Strona 1 z 1
Pytanie jeszcze...kupujac drugi silnik V6 musze wymienic rozrzad?Czy jest tzw.bezkolizyjny i tylko pasek wymienic?
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Serce wali jak dzwon, pompuje krew,
tętno rozsadza ci skroń, prześladuje pech,
czujesz nadchodzący zgon, sam byś już najchętniej zdechł,
ten kawałek to pomocna dłoń, do góry łeb!
Wyobraź sobie,że Twoje chomiki to mała armia.Poruszają Twój silnik swymi małymi nóżkami tak szybko jak tylko mogą,a maszyna sunie delikatnie po drodze.
Pozdrawiam wszystkich tych,którzy obrażają się za czyjeś opinie i poglądy na świat ;)

tętno rozsadza ci skroń, prześladuje pech,
czujesz nadchodzący zgon, sam byś już najchętniej zdechł,
ten kawałek to pomocna dłoń, do góry łeb!
Wyobraź sobie,że Twoje chomiki to mała armia.Poruszają Twój silnik swymi małymi nóżkami tak szybko jak tylko mogą,a maszyna sunie delikatnie po drodze.
Pozdrawiam wszystkich tych,którzy obrażają się za czyjeś opinie i poglądy na świat ;)

w teorii jest bezkolizyjny w praktyce w zasadzie też ale w zasadzie, wymienisz sam pasek padnie ci hydronapinacz i po pasku i znowu wymiana, rolka ci zacznie huczeć będzie huczeć , to trochę jak wymiana oleju bez filtra oleju, się da
Naprawa, regulacja, konserwacja, malowanie, remonty blacharskie Mx-3 i inne Będzin gsm 508511870
- Od: 18 wrz 2012, 11:42
- Auto: Mx3 1,8 v6 92
Strona 1 z 1