jeszcze oczy mam i widze jak swieca, jesli swiecily by do 'y to nie byloby nawet o nich mowy. A tu widze ladnie oswietlaja, jak normlane philips czy osram. nie maja zle "rozkladajacego" sie swiatla. A nie zgodne normy jak moga byc w takiej zarowce , skoro ma homologacje ?
Czytałem kiedyś w Auto Świecie, tam właśnie były wykresy dla każdej żarówki gdzie pada strumień świetlny, punkty charakterystyczne na jezdni itd. Wszystkie miały homologację i były w sprzedaży.
aha, no nie wiem ja tam nie patrzylem na takie wykresy itd. i tak wg mnie jak ktos chce naprawde dobre swiatlo to xenon o barwie 4300k jest wystarczajaca:) wiadomo kwestne prawne swoja droga
W 626, gdzie są H7 moim zdaniem najlepiej się sprawują najzwyklejsze Tungsram za 8zł/szt. Wcześniej probowałem Tungsramy +90% ale szybko padały (kwestia ok 3-4mies). Zwykłe wytrzymują znacznie dłużej, a i nieźle świecą.
Połączenie w H1 Osram Cool Blue i W5W Philips Blue Vision (dla porównania z z tyłu oświetlenie tablicy rejestracyjnej na zwykłych żarówkach). W zestawieniu do poprzednich Osram Silverstar duża poprawa. Zwłaszcza oświetlenia znaków.
Bez obrazy ale nie róbcie zdjęć w nocy bo one niczego nie pokazują. Każde zdjęcie robione w nocy jest przekłamane jako, że aparat sobie nie radzi. O balansie bieli nie wspominam... Zrób zdjęcie w dzień a nie w nocy, gdzie wiekszośc świeci na biało i tak i do tego jest duża poświata.
Zarówno H7 Osram Night Breaker Plus jak i Tungsram MEGALIGHT ULTRA +90% świeciły równo po pół roku. W tym czasie zrobiłem ponad 40 tys km. Wydaje mi się, że pół roku to trochę krótko. Kupiłem dziś i założyłem Hella long life. Nie wiem jeszcze jak toto świeci i jak długo żyje. Pojeździmy zobaczymy .
H7 tungsram sportlight bluish +50 padla po 7 miesiacach u mnie. Z jakosci oswietlenia bylem zadowolony, ladne jasne swiatlo. I co teraz..? Albo to samo, albo cos w podobnej kategorii cenowej a nie swiecace gorzej i z zalozenia krocej..
Blueish jaśniejsze???Wydawało mi się, że +90% świecą bardziej na biało, ale to może złudzenie. Pytam, bo z początkiem marca założyłem +90% i właśnie parę dni temu jedna mi się spaliła.Tak, że z tą żywotnością ich nie jest najlepiej Jeżdżę na światłach mijania i nie mam dziennych, chyba trzeba będzie o nich pomyśleć Może ktoś ma i wstawi fotkę tych blueish-ów, jak świecą?
Jakieś 15 tys., głównie w trasie. Wtedy jeszcze nie miałem dziennych więc świeciły cały czas świecą w każdym razie bardzo dobrze. Zdjęć nie zrobiłem bo zapomniałem ,że auto odstawiłem do mechanika
No to mniej więcej wychodzi podobnie. Ja na H7 Osram Night Breaker Plus, oraz Tungsram MEGALIGHT ULTRA +90% zrobiłem po ok 20 tys km. Licząc zgrubnie średnią prędkość ok 60 – 70 km/h, wychodzi jakieś 300 godzin świecenia.
To macie dobre wyniki, mi padła po niecałych 6 miesiącach(ok.2000km), bo mało ostatnio jeżdżę. Być może jakaś wadliwa partia, albo za mocno maskę zamykałem
A zapomniałbym. Ja miałem +50% a nie +90. Dobrze jest zapalać też światła chwilkę po rozruchu, poczekać aż się napięcie ustabilizuje. Ja tam dalej celuję w Tungsramy, są tanie a świecą świetnie.
Kupiłem na próbę Tungsramy +90%, nie świecą na oszałamiająco biało, ale dają bielsze światło od jakichś standartowych Magenti Marelli Swiatło podczas deszowego wieczoru naprawdę poprawne (ze wskazaniem na dobre ) Uogólniając po tygodniu jazdy w stosunku jakości do ceny jestem zadowolony. Ciekawe jak długo poświecą