Witam
W mojej mazdzie mam pół skórzane fotele i ten od kierowcy ma regulację wysokości natomiast pasażera nic i siedzi się za wysoko. Czy ktoś bawił się z tym tzn wymiana fotela np z angola??
Pozdrawiam
Dopisano 12 sie 2013, 19:12:
Brak odpowiedzi. Trudno. Kupiłem fotel z angola i będę kombinował jak przełożyć regulacje do mojego fotela. O sukcesach lub porażce poinformuję. Pozdro
Fotel pasażera Mazda 6 GH – wysoko ustawiony
Strona 1 z 1
Zapewne będzie działać, cały układ sterowania jest w fotelu. Zrób jakaś fotorelacje bo będziesz pionierem a naśladowców zapewne znajdziesz.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam
Trochę to trwało ale zrobiłem i w końcu jestem zadowolony.
Jedyną obawą było że fotel w najniższym ustawieniu nie przejdzie nad wzmacniaczem ale przechodzi bezproblemowo.
Efekt jest taki

A to pod fotelem

A teraz kilka zdjęć z rozbiórki i wskazówek.
1. Nie da się przełożyć samego mechanizmu. Trzeba rozkopać cały fotel. Niestety.
2. Nie pasują plastiki osłaniające z naszego fotela więc lepiej kupić kompletny fotel.
Ja dosłownie rozkopałem fotel na części ponieważ przekładałem prowadnice ze swojego fotela, te kupne były całe z piachu ale nie trzeba tego robić a przy okazji usunąłem luzy.

Demontaż tapicerki razem z gąbką siedziska jest banalny każdy to ogarnie ale w oparciu trzeba uważać na poduchę. Kilka fotek jak jest zamontowana. Ja przełożyłem swoją poduchę choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale nie ryzykowałem.
Przykręcona do środkowej części oparcia.

A przez gąbkę do oparcia jeszcze takim paskiem więc nie ciągnąć na siłę.

Nie pasuje również trzymanie klamry z pasa. Pierwsze inna wtyczka a drugie nasz jest za krótki a wystarczy przełożyć obudowę klamry z naszego na ten kupny.

To tyle troczę mało fotek ale wszystko do ogarnięcia.
Trochę to trwało ale zrobiłem i w końcu jestem zadowolony.
Jedyną obawą było że fotel w najniższym ustawieniu nie przejdzie nad wzmacniaczem ale przechodzi bezproblemowo.
Efekt jest taki

A to pod fotelem

A teraz kilka zdjęć z rozbiórki i wskazówek.
1. Nie da się przełożyć samego mechanizmu. Trzeba rozkopać cały fotel. Niestety.
2. Nie pasują plastiki osłaniające z naszego fotela więc lepiej kupić kompletny fotel.
Ja dosłownie rozkopałem fotel na części ponieważ przekładałem prowadnice ze swojego fotela, te kupne były całe z piachu ale nie trzeba tego robić a przy okazji usunąłem luzy.

Demontaż tapicerki razem z gąbką siedziska jest banalny każdy to ogarnie ale w oparciu trzeba uważać na poduchę. Kilka fotek jak jest zamontowana. Ja przełożyłem swoją poduchę choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale nie ryzykowałem.
Przykręcona do środkowej części oparcia.

A przez gąbkę do oparcia jeszcze takim paskiem więc nie ciągnąć na siłę.

Nie pasuje również trzymanie klamry z pasa. Pierwsze inna wtyczka a drugie nasz jest za krótki a wystarczy przełożyć obudowę klamry z naszego na ten kupny.

To tyle troczę mało fotek ale wszystko do ogarnięcia.
BeniO
- Od: 16 lip 2013, 17:52
- Auto: Mazda 6 GH Sport kombi 2009r MZR-CD 2,2 185KM
Strona 1 z 1