Centralny zamek "omija" otwieranie bagażnika
Strona 1 z 1
Witam. Mam taki problem. Do tej pory wszystko było okej, ale wczoraj się coś zje**** jak zamontowałem nowe ramki rejestracyjne (musiałem wkrętem zrobić 2 dziurki). Otóż samochód po otwarciu drzwi przednich (kluczykiem, nie mam pilota) otwiera się cały prócz klapy bagażnika. Jeśli bagażnik jest otwarty to gdy zamknę którekolwiek drzwi przednie zamek tylnej klapy nadal nie reaguje... Jednak gdy otworzę lub zamknę zamek klapy bagażnika to cały samochód reaguje prawidłowo i cały się otwiera bądź też zamyka...
Jakieś pomysły co to może być? 
Blik3r napisał(a):Witam. Mam taki problem. Do tej pory wszystko było okej, ale wczoraj się coś zje**** jak zamontowałem nowe ramki rejestracyjne (musiałem wkrętem zrobić 2 dziurki). Otóż samochód po otwarciu drzwi przednich (kluczykiem, nie mam pilota) otwiera się cały prócz klapy bagażnika. Jeśli bagażnik jest otwarty to gdy zamknę którekolwiek drzwi przednie zamek tylnej klapy nadal nie reaguje... Jednak gdy otworzę lub zamknę zamek klapy bagażnika to cały samochód reaguje prawidłowo i cały się otwiera bądź też zamyka...Jakieś pomysły co to może być?
Coś uszkodziłeś wkrętami od ramki, albo instalację od zamka albo wkręty blokują go mechanicznie. Zdejmij tapicerkę i zobacz od drugiej strony.
Podenerwowałem się, postukałem, powyzywałem, zamykałem kolejno wszystkie zamki, otwierałem i coś załapało. Nie wiem co było przyczyną
Dla pewności rozebrałem tapicerkę i wkręty nie dotykały zamka
Wszystko działa, rozwiązania nie powiem bo nie wiem
Wszystko działa, rozwiązania nie powiem bo nie wiem

Strona 1 z 1