Centralny zamek "omija" otwieranie bagażnika

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Blik3r » 6 wrz 2013, 16:54

Witam. Mam taki problem. Do tej pory wszystko było okej, ale wczoraj się coś zje**** jak zamontowałem nowe ramki rejestracyjne (musiałem wkrętem zrobić 2 dziurki). Otóż samochód po otwarciu drzwi przednich (kluczykiem, nie mam pilota) otwiera się cały prócz klapy bagażnika. Jeśli bagażnik jest otwarty to gdy zamknę którekolwiek drzwi przednie zamek tylnej klapy nadal nie reaguje... Jednak gdy otworzę lub zamknę zamek klapy bagażnika to cały samochód reaguje prawidłowo i cały się otwiera bądź też zamyka... :| Jakieś pomysły co to może być? <płacze>
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lip 2013, 19:19
Auto: Jest: Skoda Superb I 2.8 V6
Była: M6 GG 05' 1.8 polift
Była: Mazda 323f BJ 99' 1.5 LPi VIALLE

Postprzez esperal » 6 wrz 2013, 17:53

Blik3r napisał(a):Witam. Mam taki problem. Do tej pory wszystko było okej, ale wczoraj się coś zje**** jak zamontowałem nowe ramki rejestracyjne (musiałem wkrętem zrobić 2 dziurki). Otóż samochód po otwarciu drzwi przednich (kluczykiem, nie mam pilota) otwiera się cały prócz klapy bagażnika. Jeśli bagażnik jest otwarty to gdy zamknę którekolwiek drzwi przednie zamek tylnej klapy nadal nie reaguje... Jednak gdy otworzę lub zamknę zamek klapy bagażnika to cały samochód reaguje prawidłowo i cały się otwiera bądź też zamyka... :| Jakieś pomysły co to może być? <płacze>

Coś uszkodziłeś wkrętami od ramki, albo instalację od zamka albo wkręty blokują go mechanicznie. Zdejmij tapicerkę i zobacz od drugiej strony.
Forumowicz

Od: 8 maja 2013, 23:50
Auto: 323 GTR
Audi A4 Quattro

Postprzez VPM » 6 wrz 2013, 18:26

uszkodzone przewody prądowe od silnika cz bo sterownicze jak piszesz działają
Forumowicz

Od: 5 lut 2013, 21:29
Auto: MPV 2,0 16V 2000r exclusive

Postprzez Blik3r » 6 wrz 2013, 18:46

Podenerwowałem się, postukałem, powyzywałem, zamykałem kolejno wszystkie zamki, otwierałem i coś załapało. Nie wiem co było przyczyną :| Dla pewności rozebrałem tapicerkę i wkręty nie dotykały zamka :D
Wszystko działa, rozwiązania nie powiem bo nie wiem <jupi>
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lip 2013, 19:19
Auto: Jest: Skoda Superb I 2.8 V6
Była: M6 GG 05' 1.8 polift
Była: Mazda 323f BJ 99' 1.5 LPi VIALLE

Postprzez VPM » 9 wrz 2013, 21:18

no to temat do zamknięcia
Forumowicz

Od: 5 lut 2013, 21:29