Lusterko prawe pęknięte mocowanie (mazda 323f ba '95)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez pumeks » 3 wrz 2013, 10:32

Pękło mi mocowanie od prawego zewnętrznego lusterka. Po prostu chciałem je złożyć ale niestety lusterko zostało mi w rękach na wiszącym kabelku.
Wygląda, że plastik pękł ze starości, bo z reguły zawsze się składało bez problemu.

Nie chciałbym już wymieniać lusterka, bo mam pomalowane ale spróbuję je przykleić (wiem, że już nie będę go składać.....)

Jaki klej byłby najlepszy do tego?
Czy można odkręcić lusterko, przykleić do tego czarnego plastiku pod nim i przykręcić z powrotem, czy lepiej kleić przy przykręconym?
Mam zamiar przykleić ten plastik do czarnego trójkąta oraz pod lusterkiem jest taka mała plastikowa półeczka, na której tez powinno się trzymać lusterko.
Na zdjęciu akurat jest lewe lusterko ale tylko takie mam z bliska (strzałka pokazuje ta półeczkę plastikową)
Obrazek
joust.pl

WARSZTAT TARCZ
Forumowicz

Od: 28 sty 2007, 23:25
Auto: Mazda 323F BA (1.5 16V 1995r)

Postprzez Dr.Hardcore » 5 wrz 2013, 14:09

mam ten sam problem, bo ktoś mi oberwał (skur****) lusterko, jak sobie z tym poradziłeś?
Forumowicz

Od: 3 kwi 2012, 20:26
Auto: Mazda 323F BA, 1.5 16V Z5, 98r

Postprzez pumeks » 10 wrz 2013, 21:53

Dr.Hardcore napisał(a):mam ten sam problem, bo ktoś mi oberwał (skur****) lusterko, jak sobie z tym poradziłeś?

Dwuskładnikowy klej z marketu budowlanego i po kłopocie.
Tylko już nigdy nie złożę tego lusterka (z resztą bardzo rzadko je składałem)
joust.pl

WARSZTAT TARCZ
Forumowicz

Od: 28 sty 2007, 23:25
Auto: Mazda 323F BA (1.5 16V 1995r)