Hej! Mam nastepujacy problem i nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi.
Kupilem mazde 3 1.6 16V 2004 r. Wszystko ok tylko nie dzialaja (czego nie zauwazylem ogladajac auto w sloneczny dzien) swiatla pozycyjne i podswietlenie zegarow (drogowe i mijania sprawne). Sprawdzilem – bezpieczniki sa OK. Pan Mietek elektryk mi sprawdzal ze przelacznik zespolony niby podaje napiecie do skrzynki i w skrzynce znika. Co moge w takiej sytuacji zrobic zeby nie wymieniac calej skrzynki (bo to mi zaporponowal).
Czy jest jakas szansa zrobienia tego w zaciszu garazu? Czy ktos moze wie co jeszcze innego moze byc przyczyna? Nie moge w zakresie mazdy znalezc zadnego rozwiazania.
Dzieki.
Światła pozycyjne i oświetlenie zegarów nie działa.
Strona 1 z 1
Hej,
Generalnie sprawa wygląda tak, że muszę jednak kupić całą skrzynkę bezpieczników (tę, która jest pod schowkiem po stronie pasażera). Moja jest uszkodzona wewnątrz, nie da się jej naprawić bo jest zatopiona w plastiku na stałe. Konsola, zegary, pozycyjne i podświetlenie schowka (i najprawdopodobniej światło przeciwmgłowe tylne) działają po "puknięciu" w skrzynkę. Widać te elementy w układzie są zespolone i albo działają wszystkie albo żadne.
Skrzynka na allegro na dzisiaj to koszt 120-180 zł za używkę (w zależności od sprzedawcy).
Plus wymiana, co można zrobić samodzielnie lub u elektryka za około 30 zł. Dodam, iż przegląd przeszedłem bez problemu ponieważ akurat podczas badania skrzynka miała dobry dzień i nie rozłączała
Generalnie sprawa wygląda tak, że muszę jednak kupić całą skrzynkę bezpieczników (tę, która jest pod schowkiem po stronie pasażera). Moja jest uszkodzona wewnątrz, nie da się jej naprawić bo jest zatopiona w plastiku na stałe. Konsola, zegary, pozycyjne i podświetlenie schowka (i najprawdopodobniej światło przeciwmgłowe tylne) działają po "puknięciu" w skrzynkę. Widać te elementy w układzie są zespolone i albo działają wszystkie albo żadne.
Skrzynka na allegro na dzisiaj to koszt 120-180 zł za używkę (w zależności od sprzedawcy).
Plus wymiana, co można zrobić samodzielnie lub u elektryka za około 30 zł. Dodam, iż przegląd przeszedłem bez problemu ponieważ akurat podczas badania skrzynka miała dobry dzień i nie rozłączała

Witam. Mam problem, bo coś się dzieje, a nie wiem co, bo czasami mam podświetlanie licznika, a czasami nie. Jak nie ma podświetlania licznika to nie działają ,,postojówki", jak się włączy światła drogowe/mijania to działają normalnie ale tylko przednie i nie działa też podświetlanie rejestracji z tyłu. Parę dni temu zdawało mi się, że licznik przestał być podświetlany ale było jasno to myślałem, że zdaje mi się ale teraz jest pewne, że coś jest nie tak. To jest tak, że czasami wszystko jest ok, a czasami tak jak pisałem wyżej. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Łączę z Swiatla pozycyjne i oswietlenie zegatów nie dziala..
Łączę z Swiatla pozycyjne i oswietlenie zegatów nie dziala..
Strona 1 z 1