Wymiana układu wydechowego GF 2.0 FS
1, 2
Problem: mam wypalony tłumik końcowy w środku, więc buczy.
Macie doświadczenie, jakiej marki nowe tłumiki są dobre, to znaczy dość ciche i nie rezonansują?
Macie doświadczenie, jakiej marki nowe tłumiki są dobre, to znaczy dość ciche i nie rezonansują?
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
Dodatkowo nie wiem jakie są śruby łączeniowe tłumik końcowy, wie ktoś?
Kolego,
jedz na warsztat, tam Ci dobiora wszystko. Moge cos polecic w Malopolsce. Mi slabo zrobili ale koledze juz dobrze. Im dluzszy wydech tym ciszej. Ja tego wczesniej nie wiedzialem – moze glupota – ale warto to wiedziec. Pozdrawiam
jedz na warsztat, tam Ci dobiora wszystko. Moge cos polecic w Malopolsce. Mi slabo zrobili ale koledze juz dobrze. Im dluzszy wydech tym ciszej. Ja tego wczesniej nie wiedzialem – moze glupota – ale warto to wiedziec. Pozdrawiam
- Od: 29 kwi 2009, 00:28
- Auto: Mazda 626, 98', 115KM 2.0
Jak bym był w Polsce to by nie było tematu, w Pl większość rzeczy sam sobie robię. Zresztą tu też sam będę wymieniał, a wiadomo jak to ze starymi gratami, szczególnie ukł. wydechowym, ruszysz jedno leci drugie.
Jestem we Francji, w sklepach mówią mi ceny zaporowe, więc z PL będę zamawiał tłumik z dodatkami.
Śruby sobie z tłumika nie odkręcę i nie zmierzę/ manual nie podaje, a nie mogę sobie pozwolić: że w trakcie wymiany tłumika, wezmę śrubę w rękę i podjadę do sklepu, muszę mieć części pewniaki i wymianę zrobić na raz.
edit: pomijając już mi sklep całość dobierze.
Kolego chyba nie myślałeś że będąc w PL pojadę pod Kraków 200km, gdzie spale tyle co tłumik wartuje, dodatkowo wiedząc że u mnie usługi są troszkę tańsze.
Dzięki za chęć pomocy i przydatną informacje.
Jestem we Francji, w sklepach mówią mi ceny zaporowe, więc z PL będę zamawiał tłumik z dodatkami.
Śruby sobie z tłumika nie odkręcę i nie zmierzę/ manual nie podaje, a nie mogę sobie pozwolić: że w trakcie wymiany tłumika, wezmę śrubę w rękę i podjadę do sklepu, muszę mieć części pewniaki i wymianę zrobić na raz.
edit: pomijając już mi sklep całość dobierze.
Kolego chyba nie myślałeś że będąc w PL pojadę pod Kraków 200km, gdzie spale tyle co tłumik wartuje, dodatkowo wiedząc że u mnie usługi są troszkę tańsze.
Dzięki za chęć pomocy i przydatną informacje.
Ktos gdzies wklejal link do firmy z Lublina ktora ma czesc do starszycg Mazd, ja w tej chwili nie moge znalezc. Moze ktos poda albo sam poszukaj tutaj. Bodajze firma z Lublina. Caly schemat maja lacznie ze srubami itd. to moze dojdziesz sam do tego co potrzebujesz. Pozdrawiam
- Od: 29 kwi 2009, 00:28
- Auto: Mazda 626, 98', 115KM 2.0
Tłumik zamówiony w Inter Cars. Informacyjnie: śruby są M10
1, 2