Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Ominę skur*ysyna, nie wiem jak ale ominę...
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Jak wygląda komputer od xeda?? Mam pełno takich różnych i jakoś nie wiem...

Cóż, z ogromnym żalem muszę przyznać że swap na KL zakończony jednym wielkim niepowodzeniem.
Cała akcja trwała prawie 4 tygodnie i dopiero w trakcie dotarło do mnie że jestem w najniekorzystniejszej możliwej kombinacji osprzętowej. Poliftowy B6 bez immo, elektryka od poliftowego KFa z immo.
Choć bardzo chciałem immobilizera nie udało się dołożyć do mojego auta mimo że wymieniłem całą elektryke kokpitu. A bez immo komputer nie pozwoli odpalić silnika.
Nie znalazłem nikogo kto podjąłby się zdjęcia immo z komputera mazdy, bo to mazda. Tym sposobem, z ogromnym bagażem doświadczeń, wracam do 1.6...
Cała akcja trwała prawie 4 tygodnie i dopiero w trakcie dotarło do mnie że jestem w najniekorzystniejszej możliwej kombinacji osprzętowej. Poliftowy B6 bez immo, elektryka od poliftowego KFa z immo.
Choć bardzo chciałem immobilizera nie udało się dołożyć do mojego auta mimo że wymieniłem całą elektryke kokpitu. A bez immo komputer nie pozwoli odpalić silnika.
Nie znalazłem nikogo kto podjąłby się zdjęcia immo z komputera mazdy, bo to mazda. Tym sposobem, z ogromnym bagażem doświadczeń, wracam do 1.6...
Xedos 6 KF 99r

prościej będzie Ci kupić innego xeda z silnikiem KF albo KL i poprzekładać wszystkie Twoje graty, tylko malować byś musiał jeszcze raz

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Poszukaj po "ciemniejszej stronie specjalistów" a znajdziesz takiego co ogarnie to.
Zmieniałeś silnik B6->KL więc sila rzeczy musiałeś i elektrykę(wiązka silnika i komputer) więc w czym problem?
Zmieniałeś silnik B6->KL więc sila rzeczy musiałeś i elektrykę(wiązka silnika i komputer) więc w czym problem?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
noxes napisał(a):Poszukaj po "ciemniejszej stronie specjalistów
Dokładnie. Nie tacy "specjaliści" się pod osłoną nocy czają..

Kiedyś usłyszałem że najlepszy mechanik to były złodziej, i dwa razy sam przekonałem się że to prawda...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
deejay27 napisał(a):Może Hazu coś będzie wiedział , sam swapował z B6 na Kl ,a między nimi wpadł chyba jeszcze KF albo K8.
wpadł ale 1,8 z bg gt chyba.
deejay ma rację podpytaj Hazu on zrobił u siebie już tyle swapów że ma wszystko w małym paluszku

Po ponad miesięcznej serii niepowodzeń swap ukończony 
Kupiłem drugiego Xedosa, KF, z którego wrzuciłem do siebie dosłownie całą elektryke. Do tego auto miało świetne wyposażenie więc mój jest teraz bogatszy o automatyczną klimatyzację, tempomat, elektryczny fotel i poduszkę pasażera.
Tak się to prezentuje:
Kupiłem drugiego Xedosa, KF, z którego wrzuciłem do siebie dosłownie całą elektryke. Do tego auto miało świetne wyposażenie więc mój jest teraz bogatszy o automatyczną klimatyzację, tempomat, elektryczny fotel i poduszkę pasażera.
Tak się to prezentuje:
Xedos 6 KF 99r
wow, teraz oprócz wyglądu to jeszcze jeździ
najlepszy mod jaki wykonałeś, wielki szacun za wytrwałość. Koniecznie musisz się pojawić na następnym zlocie
chętnie to obczaję na żywca 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Swap to w zasadzie dopiero początek, lista pomysłów się nie kończy, zaczynając od malowania silnika, poprzez nowy wydech, sportowe kolektory... w dalekiej przyszłości turbo.
Xedos 6 KF 99r
świetnie, że wybrałeś do tego Xedosa, pokażesz wszystkim jak można zmodyfikować to niecodzienne autko 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
No piękne piękności
aż teraz się napije schłodzonej do -18stopni czystej za jego bezawaryjność i szeroką drogę 
Buuu... Mazdy już nie ma...
Również opijam dziś sukces, zdrowie 
Xedos 6 KF 99r
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Bede na poczatku pazdziernika jechał
Tylko odzywaj sie bo jak zawsze zapomnę