Od jakiegoś czasu zamierzam się na zmianę auta – obecnie golf III 1.6 LPG 1993r. W poszukiwaniu trwałego auta trafiłem na mazdę. Na początku 6 ale stwierdziłem, że jest dla mnie zbyt duża. Wybór więc przeniósł się na trójeczkę – o preferencji 2.0 benzyna z przeznaczeniem na LPG. Przeglądam sporo ofert i to co można zauważyć to spory rozrzut cenowy od 16 tys. do 26 przy rocznikach < 2005. i teraz moje najważniejsze pytanie – czy realnym jest na chwilę obecną zakup DOBREJ trójeczki z tym silnikiem poniżej 20000 PLN? Zdaje sobie sprawę, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi na to pytanie bo różnie bywa – pytam bardziej o wasze doświadczenia – moje jest marne. Zdaję sobie również sprawę, że rzadko sprzedaje się auta w idealnym stanie – interesuje mnie po prostu auto które nie było składane z dwóch i nie ma silnika na wykończeniu. Będę wdzięczny za każda wypowiedź ;–)
Pozdrawiam
Dopisano 7 sie 2013, 13:28:
Moje pytanie nosi znamiona głupoty czy też nikt nie jest w stanie na nie jednoznacznie odpowiedzieć ?
Dodam tylko, że w grę wchodzi sprowadzenie samochodu z zagranicy – oczywiście po zsumowaniu wszystkich opłat.
Koledzy i Koleżanki – doradźcie coś