no właśnie wycieków jakichkolwiek brak... dlatego wykluczyłem problem półosi.. samochód jest już u mechanika zobaczymy co powiedzą... ile mniej więcej powinna kosztować (jeżeli się okaże że to jest sprzęgło) wymiana i jakiej firmy może być?
Dopisano 1 sie 2013, 14:42:no dobra to szybko pytanko... bo okazało się że ponoć coś w skrzyni się obrócilo? zerwały się jakieś śróby mocujące? coś o jakimś "satelicie" mówili.. i
krzykneli że łączny koszt naprawy z tego co widzą bez rozbierania skrzyni.. to około 1000 zł.. ewentualnie wymiana skrzyni..
tylko czy jak kupie jakąś używke.. to skąd wiadomo ile pochodzi.. :/

przecież te skrzynie też mają już porządne przebiegi.. i nie wiadomo czy były naprawiane już wcześniej czy nie... ?
za wymiane skrzyni się nie biore.. bo mimo że mniej więcej wiem jak.. to nie mam ani dobrych narzędzi... ani kanału/podnośnika etc.
chyba że ktoś jest chętny mi z tym pomóc.. za nawet dwie kraty browara lub jakaś kasę..
różnica pomiędzy rowiązaniami jakie mam do wyboru to:
1.
1100 zł naprawa skrzyni.. wiem co mam jakaś gwarancja na jej działanie.. w tym również regeneracja tarczy (gwarancja) sprzęgła (o ile docisk jest ok) i łożyska.. i mam samochód na sobotę.
2. wymiana skrzyni koszt około 400 zł plus skrzynia 350 zł (licze z przesyłka) wiec mamy ok. 750 zł.. tylko wtedy zanim zamowie skrzynie i ona przyjdzie i mi ją założą to będziemy mieli wtorek.. (chyba że jakąś z warszawy dorwę)
a ja jestem na urlopie.. i szkoda mi czasu tracić.. (samochód mi jest potrzebny na już.. :/ )
różnica 350 zł tylko nie wiadomo jak długo ta skrzynia podziała.. ile miała przejechane i czy za rok nie będe musiał znowu płacić 400 za wymiene..
chyba że ktoś mi pomoże wymienić??